De HUID

De huid is ons grootste orgaan en loopt van de kruin van ons hoofd naar het puntje van onze tenen.

De huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoal zon, kou, vervuiling, bacteriën, etc. Tegelijkertijd zorgt zij voor de afvoer van overtollige afvalstoffen van binnenuit via de poriën. Zo houdt zij ons gezond.

De gezichtshuid wordt het meest blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals koude, zon, wind en vervuiling. Ook erfelijke factoren zoals hormonale schommelingen, verzorging en voeding hebben een negatief effect op onze huid.
Vergeet ook niet onze diverse gemoedstoestanden en emoties zoals blijdschap, verdriet en stress. Zij horen bij het leven maar ook zij laten hun sporen achter op ons gezichtshuid
De huid verdient dus speciale zorg en aandacht om onze schoonheid te behouden en een meer ontspannen en stralende huid te krijgen, ongeacht onze leeftijd.

Rijpere huid

De rijpe huid is niet echt een huidtype, maar staat voor de huid waarbij de fysiologische functies afnemen. Een typisch kenmerk is de toenemende vorming van rimpels. Door de jaren heen wordt het celmetabolisme steeds trager. Na een bepaalde leeftijd heeft de huid specifieke kenmerken: de collageen en elastine nemen af.  Veel producten van Aurora Dionis Dermacosmetics werken verjongend en vertragen het verouderingsproces van de huid.
Daarnaast zijn er ook anti-aging behandelingen in de salon die de huid een extra boost geven.

ANTI-AGING

vragen?

VOOR ALLE VRAGEN

Neem gerust contact met ons op voor vragen over de huid, onze behandelingen of producten.

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.