Gratis verzending v.a een bestelbedrag van € 50,00

Huidtypen

De huid

De huid is ons grootste orgaan en loopt van de kruin van ons hoofd naar het puntje van onze tenen.

De huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoal zon, kou, vervuiling, bacteriën, etc. Tegelijkertijd zorgt zij voor de afvoer van overtollige afvalstoffen van binnenuit via de poriën. Zo houdt zij ons gezond.

De gezichtshuid wordt het meest blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals koude, zon, wind en vervuiling. Ook erfelijke factoren zoals hormonale schommelingen, verzorging en voeding hebben een negatief effect op onze huid.
Vergeet ook niet onze diverse gemoedstoestanden en emoties zoals blijdschap, verdriet en stress. Zij horen bij het leven maar ook zij laten hun sporen achter op ons gezichtshuid
De huid verdient dus speciale zorg en aandacht om onze schoonheid te behouden en een meer ontspannen en stralende huid te krijgen, ongeacht onze leeftijd.

Wat voor huid heb ik? 

De bekendste indeling in huidtypen is die in normale, vette, droge en gemengde huid. Huidtypes kunnen veranderen tijdens levensfases, zoals in de puberteit en menopauze en tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk de huidverzorging daarop aan te passen, zodat de huid in goede conditie blijft.

Normale huid
De normale huid heeft geen bijzonderheden wat betreft de grootte van de poriën, de dikte van de huid en doorbloeding. Hij houdt zichzelf goed gehydrateerd en het talg (huidvet) raakt goed over het huidoppervlak verdeeld.

Droge huid
De droge en zeer droge huid zijn dun en hebben fijne poriën. De talgklieren scheiden meestal minder talg af dan bij andere huidtypen. Een droge huid kan vetarm en vochtarm zijn. Hij voelt daardoor vaak strak aan en kan op sommige plekken zelfs schilferen. Mensen met een droge huid krijgen relatief snel rimpels.

Vette huid
De vette huid heeft grote poriën en is dikker dan andere huidtypen. Hij krijgt relatief snel mee-eters en is vaak slecht doorbloed. Een vette huid kan te actieve talgklieren hebben, waardoor een olieachtig laagje ontstaat dat de kans op acne vergroot. De vette huid krijgt niet snel rimpels.

Gemengde huid
Bij een gemengde huid zijn de delen op het gezicht die in de ‘T-zone’ zitten (voorhoofd, kin en neus) vaak iets vetter. De rest van de huid is (soms) iets droger of normaal.

Rijpere huid

De rijpe huid is niet echt een huidtype, maar staat voor de huid waarbij de fysiologische functies afnemen. Een typisch kenmerk is de toenemende vorming van rimpels. Door de jaren heen wordt het celmetabolisme steeds trager. Na een bepaalde leeftijd heeft de huid specifieke kenmerken: de collageen en elastine nemen af.  Bovendien dehydrateert en droogt de huid door de afname van vascularisatie en zweet en talgafscheiding. Zo ontstaan pigmentatiestoornissen en verschijnen "ouderdomsvlekken".
Dit alles, toegevoegd aan de exogene factoren die dagelijks de huid beïnvloeden: zon, rook, voeding, externe omgeving.

Kenmerken rijpere huid
-Droge en dunne huid.
-Gebrek aan helderheid.
-Slapheid, gebrek aan stevigheid en stevigheid.
-Diepe rimpels.
-Bleke of geelachtige teint.
-Open poriën
-Hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken.
Dit alles vertaalt zich in een verouderd gezicht.

vragen?

VOOR ALLE UW VRAGEN

Neem gerust contact met ons op voor vragen over onze veelzijdig natuurlijke huidproducten geschikt voor uw specifieke huidtype of huidprobleem. U kunt hier ook contact opnemen voor vragen over onze gezichtsbehandelingen.