Gratis verzending v.a een bestelbedrag van € 50,00 . Code: FXVGNRAF08TJ

Huidtypen

De bekendste indeling in huidtypen is die in normale, vette, droge en gemengde huid. Huidtypes kunnen veranderen tijdens levensfases, zoals in de puberteit en menopauze en tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk de huidverzorging daarop aan te passen, zodat de huid in goede conditie blijft.

Normale huid
De normale huid heeft geen bijzonderheden wat betreft de grootte van de poriën, de dikte van de huid en doorbloeding. Hij houdt zichzelf goed gehydrateerd en het talg (huidvet) raakt goed over het huidoppervlak verdeeld.

Droge huid
De droge en zeer droge huid zijn dun en hebben fijne poriën. De talgklieren scheiden meestal minder talg af dan bij andere huidtypen. Een droge huid kan vetarm en vochtarm zijn. Hij voelt daardoor vaak strak aan en kan op sommige plekken zelfs schilferen. Mensen met een droge huid krijgen relatief snel rimpels.

Vette huid
De vette huid heeft grote poriën en is dikker dan andere huidtypen. Hij krijgt relatief snel mee-eters en is vaak slecht doorbloed. Een vette huid kan te actieve talgklieren hebben, waardoor een olieachtig laagje ontstaat dat de kans op acne vergroot. De vette huid krijgt niet snel rimpels.

Gemengde huid
Bij een gemengde huid zijn de delen op het gezicht die in de ‘T-zone’ zitten (voorhoofd, kin en neus) vaak iets vetter. De rest van de huid is (soms) iets droger of normaal.

vragen?

VOOR ALLE UW VRAGEN

Neem gerust contact met ons op voor vragen over onze veelzijdig natuurlijke huidproducten geschikt voor uw specifieke huidtype of huidprobleem. U kunt hier ook contact opnemen voor vragen over onze gezichtsbehandelingen.