FAQ

De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn zeer mild en geschikt voor alle huidtype. Zowel de droge en/of gevoelige als de vette huid. Voor de man, vrouw en kind. Ze zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met het behandelen van huidproblemen en hebben zich in de praktijk bewezen.

Het uitgangspunt van Aurora Dionis Dermacosmetics is dat de huid zichzelf goed kan verzorgen, maar daarbij wel ondersteund kan worden door natuurlijke ingrediënten. Zeker de huid die uit balans is geraakt door een huidaandoening, stress of verkeerde voeding of medicatie heeft meestal wat hulp nodig.

De basisingrediënten van de producten zijn zeer geconcentreerde aloë vera, rosehipolie, jojobaolie en evening primrose olie. Door nauw en persoonlijk contact met de producenten zijn deze ingrediënten gegarandeerd vers en van de hoogste kwaliteit. De productie gebeurt handmatig en in kleine oplagen, waardoor de producten zo vers mogelijk zijn als ze worden verkocht.

In principe zijn alle producten geschikt voor alle huidtypen, omdat ze zeer mild zijn en kalmerende ingrediënten bevatten. De producten voor een droge en/of gevoelige huid hebben alleen een iets andere samenstelling dan de producten voor een normale tot vette huid. Zo zit er bijvoorbeeld meer jojobaolie in de olie voor de vette huid en meer rosehipolie in die voor de normale en droge huid. Voor de gevoelige huid wordt altijd verse evening primrose olie gebruikt.

Aurora Dionis Dermacosmetics bestaat uit vijf productsoorten: olie, gel, serum, klei en zeep. De olie is er in vijf varianten, het serum in twee. De producten zijn multifunctioneel, omdat ze voor verschillende doeleinden en in verschillende combinaties te gebruiken zijn.

Olie Serum (001 t/m 005)

De oliën zijn op basis van rosehipolie, evening primrose olie en jojobaolie, met toevoeging van geconcentreerde en natuurlijke vitamine E. Ze kunnen voor reiniging en verzorging worden gebruikt. Voor extra verzorging kunnen ze ook worden toegevoegd aan een masker.

Aloe Vera Serum(SAS en RAS)

De Aloe Vera Serums bestaan uit water en zeer hooggeconcentreerde aloë vera poeder. Ze kunnen voor verzorging worden gebruikt en als toevoeging aan een masker.

De serums kunnen worden vermengd met olie of bij de therapeutische klei. Ze verlichten een gevoelige, rode, jeukende of schilferende (hoofd)huid en werken tegen gistinfecties, muggenbeten, puistjes en ontstekingen. Kleine brandwonden die zijn ontstaan tijdens het koken zijn ook goed te behandelen met het SAS serum.

SAS wordt geadviseerd voor kinderen en voor mensen met een normale en droge tot zeer gevoelig huid omdat het zo mild is. RAS wordt vaak geadviseerd voor mensen met een vettere huid of mensen die veel last hebben van onstekingen of puistjes. Aan de RAS is lactic acid (melkzuur) toegevoegd voor een egalere huid en hyaluronzuur voor een betere hydratatie van de huid.

Aloe Vera Gel (SAG)

De Aloe Vera Gel bestaat uit water, zeer geconcentreerd aloë vera poeder en evening primrose olie. Hij is geschikt als reinigingsmelk, douchegel en masker. Hij kan ‘los’ als masker worden gebruikt of in combinatie met de therapeutische klei. Als de gel met olie wordt vermengd voor verzorging heeft hij een matterend effect. Door de gel neemt de huid de olie beter op. De gel is ook als haarversteviging of conditioner te gebruiken.

Zeep

De zeep is op basis van evening primrose olie, geconcentreerd aloë vera poeder en Fuller’s earth (klei rijk aan silicium) en is geschikt voor het reinigen van gezicht, lichaam, haar en handen. Hij is gemaakt met de koude methode, waardoor geen extra glycerine of andere onnodige ingrediënten zijn toegevoegd.

Therapeutische klei

De therapeutische klei is een combinatie van Fuller’s earth (klei rijk aan silicium) en geconcentreerd aloë vera poeder en geschikt voor de reiniging en zachte scrubben van gezicht en lichaam.

In combinatie gekookte water kan de klei als basis masker of zachte scrub worden gebruikt. Optioneel kan de olie mélange en/of het alë serum in de masker worden toegevoegd voor een rijkere masker. Deze klei kan ook aan een bad worden toegevoegd. In de toepassing van een hoofdhuidpakking is het handig om het kleimengsel een paar minuten met folie te bedekken.

De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Reinigen en verzorgen vormen de basis voor een goede huidverzorging. Hieronder volgen enkele tips om te reinigen en verzorgen, met een opmerking over handdoeken vooraf.

Bij het reinigen is het belangrijk om het gezicht droog te deppen met een witte handdoek. Witte handdoeken zijn hygiënischer in gebruik omdat ze heter gewassen kunnen worden, waardoor vuil, bacteriën en schimmels beter worden verwijderd. Indien nodig kunnen ze gebleekt worden om zichtbare vlekken tegen te gaan.

Een ander argument voor witte handdoeken is dat gekleurde handdoeken kunnen afgeven op de huid. Een rode handdoek kan het gezicht bijvoorbeeld een beetje een rode uitstraling geven. Daar komt bij dat gekleurde handdoeken een allergische reactie kunnen uitlokken bij mensen die allergisch zijn voor kleurstoffen.

Om de was beter te kunnen ontsmetten en te zorgen dat hij langer mooi en zacht blijft, adviseer ik om ongeveer 100 tot 150 milliliter natuurazijn te gebruiken (geen schoomaakazijn, want dat werkt niet). Natuurazijn doodt bacteriën, schimmels en virussen. De was ruikt fris (zonder azijngeur!), inclusief keukendoeken, sokken of shirts met zweetplekken.

Het is ook belangrijk dat de wasmachine de zeepresten goed kan verwijderen, want deze kunnen via contact met kleding of handdoeken op de huid terechtkomen en allergische reactie uitlokken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. De extra zeep kunt u verwijderen door in het wasmachineprogramma de optie extra spoelen in te stellen. Heet water is voor handdoeken aan te raden, omdat vuil en vet daar makkelijker in oplossen.

Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem twee pompjes olie of aloë vera gel en masseer met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of make-up loskomt. Verwijder de olie of gel met een natte washand of een nat wattenschijfje. Herhaal het schoonmaken alsnog niet al het vuil weg is. Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een nat wattenschijfje. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. (Het is niet de bedoeling dat de ‘vuile’ olie of gel op de huid blijft zitten.)

Reinigen voor een normale tot vette huid of een huid met acne

Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem een deel klei en twee delen water en meng dit in de hand of een kommetje of wrijf een beetje zeep in de handen tot een zacht schuim. Masseer de klei of de zeep met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of de make-up loskomt. Verwijder de klei of de zeep met een natte washand of sponsje en spoel het gezicht daarna goed af met lauwwarm water. Pas vooral bij de zeep op voor de ogen. 5. Verwijder de laatste kleiresten met een natte wattenschijf. Herhaal het schoonmaken als nog niet al het vuil weg is. Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een nat wattenschijfje. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.

Scheren met de zeep

De zeep van Aurora Dionis Dermacosmetics is ook geschikt om mee te scheren. Door de hoge concentratie evening primrose olie droogt de zeep de huid niet uit.

Reinig de huid zoals hierboven beschreven. Dompel de scheerkwast onder in warm water en wrijf ermee over de zeep tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Beweeg de kwast in draaiende bewegingen en in korte en snelle stroken over het te scheren gebied. Zo komen de haren rechtop te staan en heeft het scheren optimaal resultaat. Gebruik een scherp scheermes en ga ermee over het ingezeepte gebied. Spoel de huid na het scheren af met water en dep hem droog met een schone witte handdoek. Desinfecteer de huid met het RAS, Refreshing Aloe Vera Serum. Dit kan even prikkelig aanvoelen. Verzorg de huid zoals hierboven beschreven als dat nodig is.

Haren wassen met de zeep en verzorgen tegen jeuk en schilfers

Maak het haar nat onder de douche en wrijf de zeep eroverheen tot een zachte schuimlaag ontstaat. Verdeel de zeep met roterende bewegingen over de hoofdhuid en pas op dat hij niet in de ogen komt. Bij schilfers op de hoofdhuid (roos) kan een halve theelepel zuiveringszout helpen om zacht te scrubben. Dit kan één keer per week worden gedaan, tot de schilfers weg zijn. Spoel het haar en de hoofdhuid goed af met lauw water en dep ze droog met een schone witte handdoek. In geval van jeuk kan het SAS, Soothing Aloe Vera Serum, helpen. Doe een paar pompjes op de hoofdhuid en verdeel deze over de hele hoofdhuid. Herhaal indien nodig. Het haar wordt niet vetter met de SAS, de hoofdhuid blijft juist schooner!

Neem één of twee pompjes Aloe Vera Serum en één of twee pompjes olieserum in de handen. Meng ze in de handen en masseer ze in op het gezicht en decolleté tot ze door de huid zijn opgenomen.

Mensen met een extra droge huid of hyperpigmentatie kunnen een extra druppeltje vitamine E toevoegen aan het olie- serummengsel. Aurora Dionis Dermacosmetics verkoopt ook pure vitamine E in ampullen van 10 milliliter.

De zeep van Aurora Dionis Dermacosmetics is ook geschikt om mee te scheren. Door de hoge concentratie evening primrose olie droogt de zeep de huid niet uit.

Reinig de huid zoals hierboven beschreven. Dompel de scheerkwast onder in warm water en wrijf ermee over de zeep tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Beweeg de kwast in draaiende bewegingen en in korte en snelle stroken over het te scheren gebied. Zo komen de haren rechtop te staan en heeft het scheren optimaal resultaat. Gebruik een scherp scheermes en ga ermee over het ingezeepte gebied. Spoel de huid na het scheren af met water en dep hem droog met een schone witte handdoek. Desinfecteer de huid met het RAS, Refreshing Aloe Vera Serum. Dit kan even prikkelig aanvoelen. Verzorg de huid zoals hierboven beschreven als dat nodig is.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het gezicht dieper te reinigen of verder te verzorgen. Hieronder worden er drie verder toegelicht. Bij al deze opties is het belangrijk om de huid eerst te reinigen zoals hierboven beschreven en af te sluiten met de verzorging.

Extra reiniging: stomen en mee-eters verwijderen

Deze variant is alleen voor mensen die weten wat zij doen! Het is altijd beter om contact op te nemen met een schoonheidsspecialist voor een professionele diepe reiniging. Mensen met rosacea of couperose doen er beter aan het stoombad te vermijden, omdat de adertjes in het gezicht door de hitte nog verder worden verwijd, waardoor ze kapot kunnen springen.

Reinig de huid zoals hierboven beschreven en doe er een extra druppel olie en aloë serum op. Breng een pan water aan de kook. Haal hem van het vuur als hij kookt en voeg er twee lepeltjes zuiveringszout aan toe. (Zuiveringszout is te koop bij de natuurwinkel en drogist en in onze praktijk. Het zuiveringszout in de praktijk komt uit Italië en is zuiver. Zet de pan op tafel en ga erboven zitten met een handdoek over het hoofd. Let op dat het gezicht niet te dicht boven de pan hangt, omdat de stoom anders de huid verbrandt. Scrub de huid na vier tot vijf minuten zachtjes met de therapeutische klei om extra dode huidcellen en vuil te verwijderen. Spoel de huid daarna goed af. Dep de huid droog met een schone witte handdoek. Als er mee-eters in de huid zitten, kunnen die nu worden verwijderd. Doe vinyl handschoenen aan en neem een tissue tussen de vingers. Druk de mee-eter(s) helemaal uit, niet alleen het bovenste stukje. Als een mee-eter niet volledig wordt verwijderd kan het resterende talg gaan ontsteken, waardoor alsnog een puistje ontstaat. Desinfecteer de huid met het RAS Refreshing Aloe Vera Serum. Dit kan even prikkelig aanvoelen op de huid. Doe eventueel een masker op van de therapeutische klei en gekookt en afgekoeld water, al dan niet met een beetje olie serum. Dit masker verwijdert resten van dode huidcellen en vuil. Laat het masker vijf minuten inwerken en verwijder het eerst met natte handen en daarna een natte washand. Spoel het gezicht goed af met lauwwarm water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

Extra reiniging: scrubben

Door scrubben komen dode huidcellen los van het huidoppervlak en krijgt de huid een frisser aangezicht. Het is voor elk huidtype belangrijk om niet te hard te scrubben, dan kan de huid beschadigd raken. Het is niet aan te raden dagelijks te scrubben en of peelen. Eén tot drie keer per week is voor de meeste huidtypen meer dan genoeg.

Neem voor de normale, gevoelige of droge huid een mengsel van klei en geitenyoghurt of -melk. Meng een lepeltje klei en twee lepetjes geitenyoghurt of – melk in een schaaltje.

Neem voor de normale, vette of acne huid een pompje Aloe Vera Gel en een snufje zuiveringszout, of een theelepel klei en een snufje zuiveringszout (dit allleen voor een onzuivere en grove huid gebruiken!). Breng de scrub met roterende bewegingen aan op een nat gezicht. Verwijder de peeling/scrub met een washand. Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

Bij het kopen van vele producten via het internet heeft u een bedenktijd van 14 kalenderdagen. De bedenktijd begint te lopen op de dag nadat u het product hebt ontvangen. 
U dient wel rekening te houden met de uitzonderingen op de bedenktijd van 14 dagen. Wij hebben de volgende twee uitzondering hieronder geformuleerd, die van toepassing zijn op Aurora Dionis Dermacosmetics producten.

- Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben. 
- Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggestuurd om gezondheidsredenen of hygiëne. De verzegeling mag na de levering niet verbreken anders is er geen recht op bedenktijd meer.

Aurora Dionis Dermacosmetics producten kunnen onder bepaalde omstandigheden hun werking verliezen. De klant dient rekening te houden met de volgende voorwaarden:

- Het product dient in een koele en donkere plaats bewaard te worden. Felle zon of te lang aan daglicht blootstellen kan er toe leiden dat de ingrediënten zullen oxideren. Het product heeft een maximumtemperatuur van 20 °C. 
- Het product dient staand (verticaal) bewaard te worden. Door het product verticaal neer te leggen, kan de inhoud niet via het pompje lekken. Dit gebeurt alleen als het product voor een lange tijd horizontaal wordt bewaard.

Als de bovenstaande punten niet worden nageleefd, kunnen de ingrediënten van Aurora Dionis Dermaciosmetics producten oxideren. Op deze wijze verliest het product zijn eigenschappen (effectieve werking en versheid). Dit kan averechts resultaat veroorzaken. Door de bovenstaande omstandigheden kan het product vóór de uiterste houdbaarheidsdatum al bederven. Tevens vervalt de wettelijke bedenktijd, omdat Aurora Dionis Dermacosmetics niet kan vaststellen onder welke omstandigheden de koper het product heeft bewaard.

Aurora Dionis Dermacosmetics retourneert ook wegens hygiëne en/of gezondheidsredenen (als de verzegeling verbroken is) producten niet. Als Aurora Dionis Dermacosmetics producten worden geopend (bijvoorbeeld vanaf de refill) kan fijnstof in het product belanden of de koper kan het product met haar of zijn vingers en/of andere lichaamsdelen hebben aangeraakt. Aurora Dionis Dermacosmetics producten zijn onder steriele omstandigheden geproduceerd. Door de wijze waarop de producten zijn geproduceerd, kan Aurora Dionis de versgarantie, kwaliteitgarantie en houdbaarheidsgarantie geven. 

Als een ondeugdelijk (bijvoorbeeld niet compleet, beschadigd of kapot) product is geleverd, neem dan eerst contact op met Aurora Dionis Dermacosmetics. In dit geval zullen wij het product gratis repareren of ontvangt u een nieuw product.

Indien het ontvangen product ondeugdelijk is, vragen wij u om de volgende stappen te doorlopen:

- Neem contact op met Aurora Dionis Dermacosmetics. Wij zouden graag eerst met u in gesprek willen. Dit kan telefonisch of via e-mail. Als wij u vragen om uw bestelling te retouneren, dan kunt u naar punt 2. 
- Aurora Dionis Dermacosmetics Retourformulier invullen. Dit hoeft u niet te doen als wij dit telefonisch besproken hebben. Dit formulier dient samen met de artikelen in de doos gelegd te worden. 
o Geef je retourzending af bij een PostNL punt. Let op: bij een ondeugdelijk product betaalt Aurora Dionis Dermacosmetics de verzendkosten!

Extra verzorging: masker

Een masker geeft de huid een oppepper en brengt hem weer in balans. Het kan twee tot drie keer per week worden aangebracht ter aanvulling van de gewone reiniging en verzorging. Het basisrecept is gemakkelijk aan te passen voor de verschillende huidtypen. Om het masker gelijkmatig aan te brengen, is een kleine spatel of kwast handig. Een vochtige spons met lauwwarm water helpt het masker te verwijderen.

Basisrecept masker

Benodigdheden:

- 2 theelepels Aurora Dionis therapeutische kleimelange

- 1/2 glas gedemineraliseerd water of fysiologisch water (te koop bij de apotheek). Kraanwater kan ook, maar meestal is dat in Nederland ‘hard’ (met veel calcium), wat de huid licht uitdroogt. Gedemineraliseerd of fysiologisch water zijn ‘zacht’. U kunt kraanwater ook koken en laten afkoelen. Zo worden wel allerlei micro- organismen gedood, maar het water blijft even hard.

Bereiden:

- Meng de therapeutische klei in het water. - Roeren tot het mengsel glad en romig is

Gebruiken:

Breng het masker dik op de huid aan. Na drie minuten kan de huid scherp aan beginnen te voelen, dit is een normale reactie. Soms kan de huid na het verwijderen van het masker rood worden, dat is voor sommige huidtypen ook een normale reactie. De zeer gevoelige huid kan zelfs gaan tintelen.

Om roodheid te voorkomen, is het aan te raden om een dikke laag van het masker aan te brengen en het niet op de huid te laten opdrogen, maar te verwijderen voordat het droog wordt. Haal het masker na drie minuten van de huid af, eerst met natte handen en roterende bewegingen, daarna met een vochtige spons of natte washand. Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

Masker voor de droge huid

Voeg 1 theelepel teunisbloemolie en 1 lepel geitenyoghurt toe aan het basisrecept en roer goed door. Toepassingstijd: drie tot vijf minuten

Masker voor de vette huid

Voeg 1 eetlepel versgeperst citroen- of grapefruitsap of manuca honing toe aan het basisrecept en roer goed door. Toepassingstijd: maximaal vijftien minuten. Dit masker is ook geschikt bij hyperpigmentatie, zonbeschadiging of ‘droge’ wondjes veroorzaakt door acne.

Masker voor de extra droge huid

Benodigdheden:

- Basisrecept masker

- 1 theelepel teunisbloemolie

- 1 lepel geitenmelk of volle geitenyoghurt

- 1 theelepel manuca honing

- 1 lepel verweekt gebroken lijnzaad. Doe het in heet water en wacht tot het slijmerig wordt

Bereiden en gebruiken:

Meng de bestanddelen tot een romig geheel en laat het masker tien tot vijftien minuten zitten. Dek de huid eventueel af met folie om uitdrogen van het masker te voorkomen.

Lichaamsreiniging: kleibad

Om niet alleen het gezicht, maar ook het lichaam schoon te maken, kan de therapeutische klei in bad worden gebruikt. Drie of vier handen klei in een bad maken de huid zacht en glad. De klei zal niet bezinken door de beweging van armen en benen in het water. Het is het beste om het lichaam na het baden niet af te spoelen, zodat de effecten van de klei op de huid voelbaar blijven. De afvoer kan niet verstopt raken van de klei.

Wij mogen met trots zeggen dat alle producten van Aurora Dionis Dermacosmetics Allergy Certified zijn en dit jaar genomineerd zijn tot de beste huidvriendelijke producten van het jaar!

*Allergy Certified = ingrediënten en formule doorgezocht door allergeoloogen en verklaard vrij van allergenen.

Wij streven ernaar om uw bestelling zo snel en efficiënt mogelijk te bezorgen. Dit kan circa 2 tot 7 werkdagen duren . Ook rond de feestdagen doen wij er alles aan om jouw bestelling op tijd te bezorgen.

Wij bezorgen in heel Nederland. Aurora Dionis brengt de verzendkosten in rekening bij de koper. 


- € 6,95 euro (standaard verzendkosten)

Onze klanten vragen regelmatig of wij producten met zonnefilters gaan ontwikkelen.

Nadat Aurora Dionis is gaan verdiepen in de wetenschappelijk literatuur heeft zij besloten dat (nog) niet te doen. Bij Aurora Dionis Dermacosmetics staan huidvriendelijkheid en milieuvriendelijkheid voorop. Met de bestaande opties voor zonnefilters zijn die in haar beleving niet volledig gegarandeerd.

Op het eerste gezicht zijn de benamingen van de verschillende soorten zonnefilters nogal verwarrend. Een chemisch filter heet ook wel organisch, omdat er koolstofverbindingen inzitten. Organisch verwijst dus niet naar biologisch of natuurlijk, maar naar de tak van scheikunde die zich bezighoudt met organische verbindingen.

Chemische filters absorberen ultraviolette stralen. Voorbeelden zijn benzophenone, avobenzone, octocrylene en methoxycinnamate. Een nadeel van chemische filters is dat ze door de bovenste huidlaag dringen en irritatie kunnen veroorzaken. Bovendien zijn ze niet goed voor het milieu. Van benzophenone is bekend dat het koraal aantast.

Tegenover de chemische filters staan fysische of minerale filters. Dit zijn ‘echte’ natuurlijke filters. Tenminste, als je ‘natuurlijk’ definieert als de tegenhanger van synthetisch, namelijk stoffen die weinig chemische bewerkingen hebben ondergaan.

Een fysisch filter legt een laagje op de huid dat zonnestralen weerkaatst. Voorbeelden zijn van minerale filters zijn titanium dioxide en zinkoxide. Als de deeltjes niet kleiner zijn gemaakt met behulp van nanotechnologie geven ze alleen wel een witte waas op de huid.

Hoewel fysische filters minder irriterend zijn voor de huid, kunnen ze ook slecht zijn voor het milieu. Dat risico is het grootst bij zwemmen, als het hele lichaam is ingesmeerd. Tijdens wintersport heeft alleen het gezicht bescherming nodig tegen de zon.

Zelf gebruik ik zo min mogelijk zonnebrandcrème. In de zomer blijf ik op de heetste uren van de dag in de schaduw en de rest van de dag draag ik dunne kleren en een hoed. Tijdens wintersport smeer ik mijn gezicht in met een fysisch filter. Dat geeft wel een witte waas, maar dat heb ik liever dan een irritatie van mijn gevoelige huid.

Het is belangrijk om te weten of make-up gebruikt wordt. Zo ja, dan is het belangrijk om make-up voor een paar dagen te vermijden. Op deze wijze is waar te nemen of de gebruikte producten de oorzaak zijn van de klachten.

Als make-up niet de oorzaak is van de klachten, dan is SAS (Soothing Aloe Serum) en de 002 (Nourishing Oil serum) het proberen waard!

Voordat de bovenstaande producten gebruikt worden, is een gereinigde huid van groot belang. Een zachte manier om de huid rondom de ogen te reinigen is:

Stap 1: Maak het gezicht nat met lauwwarm water.
Stap 2: Neem één of twee pompjes nourishing oil of SAG (aloë vera gel) en masseer met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of make-up loskomt.
Stap 3: Verwijder de nourishing oil of SAG (aloë vera gel) met een natte washand of een nat wattenschijfje.
Stap 4: Herhaal de bovenstaande stappen als het vuil niet volledig is verwijderd.
Stap 5: Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone, witte handdoek. (Het is niet de bedoeling dat de ‘vuile’ olie of gel op de huid blijft zitten).

Na de reiniging:

Vul een schaal met lauw warm water en voeg één theelepel met zuiveringszout. Spoel vervolgens de ogen goed af. Tot slot de huid rondom de ogen goed verzorgen met SAS en 002 of 005 om de PH van de huid te herstellen en te verzorgen.

We verrassen onze klanten regelmatig met een cadeau als ze een bepaald bedrag uitgeven.

Neem dan contact op met ons op. Stuur jouw vraag naar info@auroradionis.com

Veel mensen hebben inmiddels wel gehoord van de fantastische werking van Aloë Vera op de huid. Het zit ook in veel producten die op de markt zijn. Echter, om ten volle te kunnen genieten van de effecten, is de kwaliteit, versheid en puurheid van het product van enorm belang. Na uitgebreid onderzoek, heeft Aurora een Serum ontwikkeld met pure Aloë Vera in een extra hoge concentratie van de beste kwaliteit die zij kon vinden op de markt. Daarnaast bevat Aurora Dionis Dermacosmetics Aloë Serum geen conserveermiddelen, pesticides, chemische stoffen, parfums of andere onnodige ingrediënten. Deze kunnen immers de goede werking van de Aloë Vera tenietdoen, veelal bij mensen met een gevoelige huid die kunnen reageren op een ander (niet noodzakelijk) ingrediënt.

Wat doet Aloë Vera voor de huid?

Het is wetenschappelijk onderzocht dat deze hoge kwaliteit Aloë Vera een ontstekingsremmende en helende werking heeft. Het hydraterende serum is kalmerend, ontsmettend en doodt bacteriën, schimmels en virussen.

Daarnaast kijkt Aurora bij ieder ingrediënt of het comedogeen is. Comedogeen betekent dat het de poriën kan verstoppen en dus mee-eters of puistjes kan veroorzaken. Aloë Vera is niet comedogeen.

Het Organic Gecertificeerde Aloë Vera Serum is geschikt voor alle huidtypen. De Aloë Vera is succesvol getest op: zeer gevoelige huid, dermatitis, psoriasis, eczema, rosacea, vette/droge en geïrriteerde huid, roos, schilfers, jeuk, insectenbeten, oorpijn en jeuk in de oren.

Honderden klanten hebben de effecten van dit serum ervaren en zijn bijzonder enthousiast over de resultaten.

Omdat Aurora geen conserveermiddelen wil gebruiken in de producten van Aurora Dionis Dermacosmetics, gezien heel veel mensen negatief reageren er op, is Aurora uitvoerig gaan zoeken naar een oplossing om deze zeer hoge kwaliteit Aloë Vera goed te kunnen conserveren ook zonder conserveermiddelen. Dit is heel goed gelukt en de challenge test is succesvol afgerond! Aurora Dionis Dermacosmetics voldoet dus aan de hoge eisen van de Cosmetica Vereniging van Voedsel en Waren Autoriteit.

De Refreshing Aloe Serum (RAS) met extra melkzuur toegevoegd voor de vette of vale huid, of als aftershave is goed te combineren met de verschillende Oil Serums van Aurora Dionis Dermacosmetics. De hydraterende en vervrissende werking van de Aloë Vera vult de voedende Oil Serum perfect aan. De gebruikelijke dag- en nachtcrème zijn verleden tijd met deze natuurlijke producten.

Het Aloë Serum (SAS) is tevens geschikt voor het behandelen van alle huidtype en de gevoelige huid. Bij uitstek geschikt voor het bevorderen van het herstel van brandwonden en van huidbeschadiging veroorzaakt door extreme blootstelling aan de zon (photoaging).

Daarnaast kan de Aloë Gel (SAG) uit de productlijn gebruikt worden voor de reiniging en verzorging van de huid. Het is bij uitstek geschikt voor de zeer gevoelige huid als reiniging en als verzorging voor de gemengde/vette huid die een matterende huid wil na de verzorging.

Ook na een meer ingrijpende behandeling van de huid zoals een chemische peeling, microdermabrasie, laserbehandeling of estetische chirurgie, is het Aloë Vera Serum in combinatie met de Oil Serum zeer geschikt om de huid te kalmeren en herstellen.

Onze Oliemelange zijn bij uitstek geschikt voor alle huidtypen

In de zoektocht naar de beste ingrediënten voor een optimale verzorging van de gezichtshuid, kwam Aurora al snel ‘olie’ tegen. Veel mensen denken dat het gebruik van olie juist zal zorgen voor een vette huid en zelfs voor puistjes. Nu is dat zeker het geval voor sommige oliën maar er zijn specifieke soorten die juist heel goed zijn voor de huid en juist de vette huid (met acne) reguleren. Het gaat erom welke olie je gebruikt en, nog belangrijker, de kwaliteit en versheid van de olie.

Aurora heeft een Oil Serums ontwikkeld voor de Aurora Dionis Dermacosmetics verzorgingslijn die de huid op een natuurlijke manier voedt en de natuurlijke processen van de huid ondersteunt. Deze olie is Organic Gecertificeerd en non-GMO, wat inhoudt dat de mixtuur geen conserveringsmiddelen of chemische stoffen bevat. En natuurlijk gebruik ik ook in deze olie mix geen parfum, kleurstoffen en andere onnodige ingrediënten. Daarnaast moet de olie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en gegarandeerd vers zijn.

Hierdoor is deze natuurlijke olie mix geschikt voor ieder huidtype en kan worden gebruikt voor alle huidtypen.

Deze Oil Serums zijn als een natuurlijk alternatief voor dag- en nachtcrèmes gebruikt in combinatie met onze Aloë producten. De melange van verschillende hoogwaardige oliën wordt snel door de huid geabsorbeerd, heeft een sterke vocht inbrengende werking en maakt de huid dus niet vet. Het product is niet comedogeen, het verstopt de poriën dus niet en veroorzaakt dus geen acne.

Er zijn 5 verschillende Oil Serums in de Aurora Dionis Dermacosmetics productlijn om tegemoet te komen aan de behoeftes van verschillende huidtypes. De Oil Serums bevatten onder andere Rose Hip (rozenbottel) olie, Jojoba olie en Evening Primrose (teunisbloem-) olie. In deze oliën komen de natuurlijke vitamines A, E en C en meervoudig onverzadigde vetzuren voor.

Ieder afzonderlijk bestanddeel is uitgezocht op de uitzonderlijke bijdrage aan een gezonde en stralende huid.

Vitamine A, E en C zijn antioxidanten en neutraliseren vrije radicalen.

Provitamine A (beta-caroteen); Naast het feit dat provitamine A een krachtig antioxidant is, bestrijdt het een vette of droge huid. Ook herstelt provitamine A de verouderde huid, veroorzaakt door blootstelling aan de zon, expressielijntjes, rimpels en onregelmatigheden van de huid in het algemeen. Vitamine E; Deze vitamine is een vanger van vrije radicalen, versterkt de huid en voorkomt/vermindert hyperpigmentatie van de huid. Vitamine C; deze vitamine heeft, net zoals de vitamines A en E, een anti verouderende werking en geneest de beschadigde huid.

Twee evenwichtige, essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren:

35-45% linolzuur (omega-6); linolzuur belast de natuurlijke barrière van de cellen niet en is essentieel voor de structuur van celmembranen. 35-45% alfa-linoleenzuur (omega-3); alfa-linoleenzuur; helpt de huid zacht te maken en werkt hydraterend. Bovendien is het ontstekingsremmend en verbetert het de algemene conditie van de huid.

De Oil Serums zijn zeer geschikt in combinatie met het Aloe Serum van Aurora Dionis Dermacosmetics.

Aurora Dionis Dermacosmetics heeft voor de Aloe producten een PH waarde van tussen 3,5 en 4,5 voor de oliemelange een PH waarde tussen 5 en 5,5. De beste PH waarde voor de gezichtshuid is tussen 4,5 en 5,5. De bovenste huidlaag, oftewel het stratum corneum, wordt beïnvloed door de wisselende PH waardes. In onze praktijk ervaringen hebben wij geconstateerd dat een hogere de PH van de huid zorgt voor meer onrust in de huid. Denk aan meer puistjes, jeuk, roodheid, schilfers. Met het laag houden van de PH waarde van de huid met onze producten, zorgt dat de huid beter gehydrateerd en gezonder wordt.

Alle ingrediënten in de producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn plantaardig. Er worden dus geen dierlijke ingrediënten gebruikt.

De gebruikte flacons (50ml) zijn van de beste kwaliteit; hervulbaar, spray, luchtdicht en hygiënisch in gebruik. Het product wordt in deze flacons beter bewaard, ook zonder conserveermiddelen.

De flacon met het product gaat in een stevige plastic huls met het logo van Aurora Dionis Dermacosmetics. Dit deel van de verpakking is herbruikbaar, er kan steeds een nieuwe flacon in. Zo waarborgt Aurora de productkwaliteit en veroorzaken deze producten minder afval.

Toen Aurora op zoek ging naar de juiste verpakking voor haar producten ging er een wereld voor haar open. Zij wilde Aurora Dionis Dermacosmetics zo duurzaam mogelijk verpakken zonder in te leveren op productkwaliteit en -veiligheid. Dat bleek best lastig.

Eerst wilde ze helemaal geen verpakkingsmateriaal. Het leek haar een mooi en vooral duurzaam idee als klanten met hun eigen flessen naar de salon kwamen om ze te laten vullen. Helaas was dat niet hygiënisch. Als een hervulbare fles niet goed genoeg is schoongemaakt kan het product bederven en dat is niet de bedoeling. De industriële standaard voor schone productie is nu eenmaal een stuk strenger dan de huishoudelijke.

Vervolgens ging Aurora’s voorkeur uit naar glazen flessen met een pompje. Glas is een duurzame grondstof omdat je het in principe eindeloos kunt hergebruiken. Het nadeel van glazen flessen met een pompsysteem is echter dat ze niet luchtdicht zijn. Elke keer dat je pompt, komt er een klein beetje lucht in de fles, waardoor het product sneller oxideert. Bij oxidatie verouderen de werkzame stoffen, zodat ze hun kracht verliezen in de periode dat het product wordt gebruikt. Soms kan een geoxideerd en dus ‘verouderd’ natuurlijk product zelfs huidproblemen veroorzaken of bestaande huidproblemen verergeren.

Hoewel Aurora het niet van plan was, kwam ze toch uit bij plastic. In Aurora Dionis Dermacosmetics zit geen conserveermiddel, zodat luchtdicht verpakken noodzakelijk is. De Aloë producten bevatten wel een wortelextracten die conserverend werken, maar die zijn lang niet zo agressief (en dus effectief) als ‘gewone’ conserveringsmiddelen. Om de producten stabiel te houden is het belangrijk ze niet bloot te stellen aan licht of lucht. En de enige manier om luchtdicht te verpakken, is (tot nu toe) met plastic.

Om mijn duurzame ideaal niet helemaal op te geven, heb ik onderscheid gemaakt in twee delen van de verpakking. De flacon waar het product inzit, is van ‘low density polyethylene’. Dit type plastic wordt gezien als het beste om verse producten in te bewaren. Als de flacon warm wordt, ‘lekt’ er namelijk geen plastic uit de fles in het product, wat bij sommige andere plasticsoorten wel gebeurt.

De flacon met het product gaat in een stevige plastic huls met het logo van Aurora Dionis Dermacosmetics. Dit deel van de verpakking is herbruikbaar, er kan steeds een nieuwe flacon in. Zo waarborgt Aurora de productkwaliteit en veroorzaken deze producten minder afval.

Het klinkt mooi: cosmetica verpakken in gerecycled plastic. De enorme berg plastic afval groeit en groeit, terwijl we de meeste verpakkingen meteen weggooien als we thuiskomen. Kunnen we zoveel plastic niet nuttig hergebruiken en er bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen van maken? Dat is minder simpel dan het lijkt.

Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten plastic dat het amper zin heeft om over plastic als één materiaal te spreken. Er zijn harde plastics, zachte plastics, vloeibare en buigbare. Al die soorten hebben andere eigenschappen (en toegevoegde stoffen om die eigenschappen mee te versterken). Een voedselverpakking is vaak van een ander soort plastic gemaakt dan een cosmeticaverpakking of tasje. Toch belanden al deze soorten door elkaar in de inzamelbak voor plastic.

Helaas wordt een groot deel van het ingezamelde plastic afval helemaal niet verwerkt tot nieuw plastic, maar verbrand. Dat is goedkoper dan het verder uit te sorteren en verwerken tot een nieuw materiaal. Het plastic dat wel wordt gerecycled is vaak minder stevig en stabiel, mede omdat het onder zulke hoge temperaturen is verwerkt dat sommige ‘positieve’ eigenschappen verloren zijn gegaan. Ook zijn aan die verschillende plasticsoorten in hun eerste levensfase allerlei stoffen toegevoegd die het recyclen bemoeilijken.

Voedsel, cosmetica en geneesmiddelen mogen in de EU nog niet worden verpakt in gerecycled plastic. Op zich is dat goed, want het is belangrijk dat verpakkingen stabiel en veilig zijn. Ze mogen niet breken of verkleuren en het is ook niet de bedoeling dat er stoffen uit de verpakking in het product terechtkomen. Tegelijkertijd wordt het hergebruik van plastic daardoor afgeremd, omdat het niet loont om het inzamelings- en verwerkingsproces van plastic anders in te richten.

Een andere oplossing zou plastic van hernieuwbare bronnen kunnen zijn, zoals maïs of suikerriet. Het lastige met dit type plastic is dat evenmin geschikt is om cosmetica in te verpakken. Cosmetica moet na verpakken tot wel drie jaar goed kunnen blijven. Dat kunnen fabrikanten van plastic op hernieuwbare bronnen nog niet garanderen.

Kortom, het is absoluut noodzakelijk om minder plastic te gebruiken en te kijken naar alternatieven zoals recyclen en/of plastic op basis van hernieuwbare bronnen. Toch lijkt het erop dat deze opties voor cosmetica nog toekomstmuziek zijn.

Op dit moment is Aurora Dionis Dermacosmetics alleen te koop bij Aurora Dionis Skincare in Hilversum en op deze website.