Gratis verzending v.a een bestelbedrag van € 50,00

FAQ

Inleiding
De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn zeer mild en geschikt voor zowel de droge en/of gevoelige als de vette huid. Ze zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met het behandelen van huidproblemen en hebben zich in de praktijk bewezen.

Het uitgangspunt van Aurora Dionis Dermacosmetics is dat de huid zichzelf goed kan verzorgen, maar daarbij wel ondersteund kan worden door natuurlijke ingrediënten. Zeker de huid die uit balans is geraakt door een huidaandoening, stress of verkeerde voeding of medicatie heeft meestal wat hulp nodig.

De basisingrediënten van de producten zijn zeer geconcentreerde aloë vera, rosehipolie, jojobaolie en evening primrose olie. Door nauw en persoonlijk contact met de producenten zijn deze ingrediënten gegarandeerd vers en van de hoogste kwaliteit. De productie gebeurt handmatig en in kleine oplagen, waardoor de producten zo vers mogelijk zijn als ze worden verkocht.

In principe zijn alle producten geschikt voor alle huidtypen, omdat ze zeer mild zijn en kalmerende ingrediënten bevatten. De producten voor een droge en/of gevoelige huid hebben alleen een iets andere samenstelling dan de producten voor een normale tot vette huid. Zo zit er bijvoorbeeld meer jojobaolie in de olie voor de vette huid en meer rosehipolie in die voor de normale en droge huid. Voor de gevoelige huid wordt altijd verse evening primrose olie gebruikt.

Wij mogen met trots zeggen dat alle producten van Aurora Dionis Dermacosmetics Allergy Certified zijn en dit jaar genomineerd zijn tot de beste huidvriendelijke producten van het jaar!

*Allergy Certified = ingredienten en formule doorgezocht door allergeoloogen en verklaard vrij van allergenen.

Productoverzicht
Aurora Dionis Dermacosmetics bestaat uit vijf productsoorten: olie, gel, serum, klei en zeep. De olie is er in vijf varianten, het serum in twee. De producten zijn multifunctioneel, omdat ze voor verschillende doeleinden en in verschillende combinaties te gebruiken zijn.

Olie(001 t/m 005)
De oliën zijn op basis van rosehipolie, evening primrose olie en jojobaolie, met toevoeging van geconcentreerde en natuurlijke vitamine E. Ze kunnen voor reiniging en verzorging worden gebruikt. Voor extra verzorging kunnen ze ook worden toegevoegd aan een masker.

Aloe Vera Serum(SAS en RAS)
De Aloe Vera Serums bestaan uit water en zeer hooggeconcentreerde aloë vera poeder. Ze kunnen voor verzorging worden gebruikt en als toevoeging aan een masker. De serums kunnen worden vermengd met olie of bij de therapeutische klei. Ze verlichten een gevoelige, rode, jeukende of schilferende (hoofd)huid en werken tegen gistinfecties, muggenbeten, puistjes en ontstekingen. Kleine brandwonden die zijn ontstaan tijdens het koken zijn ook goed te behandelen met het SAS serum.

SAS wordt geadviseerd voor kinderen en voor mensen met een normale en droge tot zeer gevoelig huid omdat het zo mild is. RAS wordt vaak geadviseerd voor mensen met een vettere huid of mensen die veel last hebben van onstekingen of puistjes. Aan de RAS is lactic acid (melkzuur) toegevoegd voor een egalere huid en hyaluronzuur voor een betere hydratatie van de huid.

 Aloe Vera Gel (SAG)
De Aloe Vera Gel bestaat uit water, zeer geconcentreerd aloë vera poeder en evening primrose olie. Hij is geschikt als reinigingsmelk, douchegel en masker. Hij kan ‘los’ als masker worden gebruikt of in combinatie met de therapeutische klei. Als de gel met olie wordt vermengd voor verzorging heeft hij een matterend effect. Door de gel neemt de huid de olie beter op. De gel is ook als haarversteviging of conditioner te gebruiken.

 Zeep
 De zeep is op basis van evening primrose olie, geconcentreerd aloe vera poeder  en Fuller’s earth (klei rijk aan silicium) en is geschikt voor het reinigen van gezicht, lichaam, haar en handen. Hij is gemaakt met de koude methode, waardoor geen extra glycerine of andere onnodige ingrediënten zijn  toegevoegd.

Therapeutische klei
De therapeutische klei is een combinatie van Fuller’s earth (klei rijk aan silicium) en geconcentreerd aloë vera poeder en geschikt voor de reiniging en zachte scrubben van gezicht en lichaam.

In combinatie gekookte water kan de klei als basis masker of zachte scrub worden gebruikt. Optioneel kan de olie mélange en/of het alë serum in de masker worden toegevoegd voor een rijkere masker. Deze klei kan ook aan een bad worden toegevoegd. In de toepassing van een hoofdhuidpakking is het handig om het kleimengsel een paar minuten met folie te bedekken.

Gebruiksaanwijzing en ingrediënten

 Dagelijkse gezichtsreiniging en -verzorging
- Reinigen voor de normale,
- gevoelige en droge huid
 
- Reinigen voor een normale tot vette huid of een huid met acne
- Verzorgen voor alle huidtypen
- Extra gezichtsreiniging en –verzorging
- Extra reiniging: stomen en mee-eters verwijderen 
- Extra reiniging: scrubben 

Dagelijkse gezichtsreiniging en -verzorging
De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Reinigen en verzorgen vormen de basis voor een goede huidverzorging. Hieronder volgen enkele tips om te reinigen en verzorgen, met een opmerking over handdoeken vooraf.

Bij het reinigen is het belangrijk om het gezicht droog te deppen met een witte handdoek. Witte handdoeken zijn hygiënischer in gebruik omdat ze heter gewassen kunnen worden, waardoor vuil, bacteriën en schimmels beter worden verwijderd. Indien nodig kunnen ze gebleekt worden om zichtbare vlekken tegen te gaan.

Een ander argument voor witte handdoeken is dat gekleurde handdoeken kunnen afgeven op de huid. Een rode handdoek kan het gezicht bijvoorbeeld een beetje een rode uitstraling geven. Daar komt bij dat gekleurde handdoeken een allergische reactie kunnen uitlokken bij mensen die allergisch zijn voor kleurstoffen. 

Om de was beter te kunnen ontsmetten en te zorgen dat hij langer mooi en zacht blijft, adviseer ik om ongeveer 100 tot 150 milliliter natuurazijn te gebruiken (geen schoomaakazijn, want dat werkt niet). Natuurazijn doodt bacteriën, schimmels en virussen. De was ruikt fris (zonder azijngeur!), inclusief keukendoeken, sokken of shirts met zweetplekken.

Het is ook belangrijk dat de wasmachine de zeepresten goed kan verwijderen, want deze kunnen via contact met kleding of handdoeken op de huid terechtkomen en allergische reactie uitlokken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. De extra zeep kunt u verwijderen door in het wasmachineprogramma de optie extra spoelen in te stellen. Heet water is voor handdoeken aan te raden, omdat vuil en vet daar makkelijker in oplossen.

Reinigen voor de normale, gevoelige en droge huid
Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem twee pompjes 001 nourishing cleanser  olie of SAG aloë vera gel en masseer met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of make-up loskomt. Verwijder de olie of gel met een natte washand of een nat wattenschijfje. Herhaal het schoonmaken als nog niet al het vuil weg is. Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een nat wattenschijfje. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. (Het is niet de bedoeling dat de ‘vuile’ olie of gel op de huid blijft zitten.)

Reinigen voor een normale tot vette huid of een huid met acne
Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem de 001 nourishing cleanser en een klein deel klei op natte handen en met roterende bewegingen, maak het vuil los.  of  wrijf een beetje zeep in de handen tot een zacht schuim. Masseer de klei of de zeep met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of de make-up loskomt. Verwijder de klei of de zeep met een natte washand of sponsje en spoel het gezicht daarna goed af met lauwwarm water. Pas vooral bij de zeep op voor de ogen. Verwijder de laatste kleiresten met een natte wattenschijf. Herhaal het schoonmaken als nog niet al het vuil weg is. Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een nat wattenschijfje. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.

Verzorgen voor alle huidtypen
Neem één of twee pompjes Aloe Vera Serum en één of twee pompjes olie in de handen. Meng ze in de handen en masseer ze in op het gezicht en decolleté tot ze door de huid zijn opgenomen. Mensen met een extra droge huid of hyperpigmentatie kunnen een extra druppeltje vitamine E toevoegen aan het olie-serummengsel. Aurora Dionis Dermacosmetics verkoopt ook pure vitamine E in ampullen van 10 milliliter.

 Extra gezichtsreiniging en -verzorging 
Er zijn verschillende mogelijkheden om het gezicht dieper te reinigen of verder te verzorgen. Hieronder worden er drie verder toegelicht. Bij al deze opties is het belangrijk om de huid eerst te reinigen zoals hierboven beschreven en af te sluiten met de verzorging. 

Extra reiniging: stomen en mee-eters verwijderen
Deze variant is alleen voor mensen die weten wat zij doen! Het is altijd beter om contact op te nemen met een schoonheidsspecialist voor een professionele diepe reiniging. Mensen met rosacea of couperose doen er beter aan het stoombad te vermijden, omdat de adertjes in het gezicht door de hitte nog verder worden verwijd, waardoor ze kapot kunnen springen.

 Reinig de huid zoals hierboven beschreven en doe er een extra druppel olie en aloë serum op. Breng een pan water aan de kook. Haal hem van het vuur als hij kookt en voeg er twee lepeltjes zuiveringszout aan toe. (Zuiveringszout is te koop bij de natuurwinkel en drogist en in onze praktijk. Het zout in de praktijk komt uit Italië en is zuiverder dan de varianten die in winkels worden verkocht.) Zet de pan op tafel en ga erboven zitten met een handdoek over het hoofd. Let op dat het gezicht niet te dicht boven de pan hangt, omdat de stoom anders de huid verbrandt. Scrub de huid na vier tot vijf minuten zachtjes met de therapeutische klei om extra dode huidcellen en vuil te verwijderen. Spoel de huid daarna goed af. Dep de huid droog met een schone witte handdoek. Als er mee-eters in de huid zitten, kunnen die nu worden verwijderd. Doe vinyl handschoenen aan en neem een tissue tussen de vingers. Druk de mee-eter(s) helemaal uit, niet alleen het bovenste stukje. Als een mee-eter niet volledig wordt verwijderd kan het resterende talg gaan ontsteken, waardoor alsnog een puistje ontstaat. Desinfecteer de huid met het RAS Refreshing Aloe Vera Serum. Dit kan even prikkelig aanvoelen op de huid. Doe eventueel een masker op van de therapeutische klei en gekookt en afgekoeld water, al dan niet met een beetje olie serum. Dit masker verwijdert resten van dode huidcellen en vuil. Laat het masker vijf minuten inwerken en verwijder het eerst met natte handen en daarna een natte washand. Spoel het gezicht goed af met lauwwarm water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

Extra reiniging:  scrubben
Door scrubben komen dode huidcellen los van het huidoppervlak en krijgt de huid een frisser aangezicht. Het is voor elk huidtype belangrijk om niet te hard te scrubben, dan kan de huid beschadigd raken. Het is niet aan te raden dagelijks te scrubben en of peelen. Eén tot drie keer per week is voor de meeste huidtypen meer dan genoeg.

Neem voor de normale, gevoelige of droge huid een mengsel van klei en geitenyoghurt of -melk. Meng een lepeltje klei en twee lepetjes geitenyoghurt of –melk in een schaaltje. Neem voor de normale, vette of acne huid een pompje Aloe Vera Gel en een snufje zuiveringszout, of een theelepel klei en een snufje zuiveringszout (dit allleen voor een onzuivere en grove huid gebruiken!). Breng de scrub met roterende bewegingen aan op een nat gezicht. Verwijder de peeling/scrub met een washand. Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

 Extra verzorging: masker
Een masker geeft de huid een oppepper en brengt hem weer in balans. Het kan twee tot drie keer per week worden aangebracht ter aanvulling van de gewone reiniging en verzorging. Het basisrecept is gemakkelijk aan te passen voor de verschillende huidtypen. Om het masker gelijkmatig aan te brengen, is een kleine spatel of kwast handig. Een vochtige spons met lauwwarm water helpt het masker te verwijderen.


Basisrecept masker

Benodigdheden:

- 2 theelepels Aurora Dionis therapeutische kleimelange

- 1/2 glas gedemineraliseerd water of fysiologisch water (te koop bij de apotheek). Kraanwater kan ook, maar meestal is dat in Nederland ‘hard’ (met veel calcium), wat de huid licht uitdroogt. Gedemineraliseerd of fysiologisch water zijn ‘zacht’.  U kunt kraanwater ook koken en laten afkoelen. Zo worden wel allerlei micro-organismen gedood, maar het water blijft even hard.

Bereiden:
- Meng de therapeutische klei in het water.
- Roeren tot het mengsel glad en romig is

Gebruiken:
Breng het masker dik op de huid aan. Na drie minuten kan de huid scherp aan beginnen te voelen, dit is een normale reactie. Soms kan de huid na het verwijderen van het masker rood worden, dat is voor sommige huidtypen ook een normale reactie. De zeer gevoelige huid kan zelfs gaan tintelen.

 Om roodheid te voorkomen, is het aan te raden om een dikke laag van het masker aan te brengen en het niet op de huid te laten opdrogen, maar te verwijderen voordat het droog wordt. Haal het masker na drie minuten van de huid af, eerst met natte handen en roterende bewegingen, daarna met een vochtige spons of natte washand. Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

 Masker voor de droge huid
Voeg 1 theelepel teunisbloemolie en 1 lepel geitenyoghurt toe aan het basisrecept en roer goed door. Toepassingstijd: drie tot vijf minuten

 Masker voor de vette huid
Voeg 1  eetlepel versgeperst citroen- of grapefruitsap of manuca honing toe aan het basisrecept en roer goed door. Toepassingstijd: maximaal vijftien minuten. Dit masker is ook geschikt bij hyperpigmentatie, zonbeschadiging of ‘droge’ wondjes veroorzaakt door acne.

Masker voor de extra droge huid
Benodigheden:
- Basisrecept masker
- 1 theelepel teunisbloemolie
- 1 lepel geitenmelk of volle geitenyoghurt
- 1 theelepel manuca honing
- 1 lepel verweekt gebroken lijnzaad. Doe het in heet water en wacht tot het slijmerig wordt

 Bereiden en gebruiken:
Meng de bestanddelen tot een romig geheel en laat het masker tien tot vijftien minuten zitten. Dek de huid eventueel af met folie om uitdrogen van het masker te voorkomen.

 Lichaamsreiniging: kleibad
Om niet alleen het gezicht, maar ook het lichaam schoon te maken, kan de therapeutische klei in bad worden gebruikt. Drie of vier handen  klei in een bad maken de huid zacht en glad. De klei zal niet bezinken door de beweging van armen en benen in het water. Het is het beste om het lichaam na het baden niet af te spoelen, zodat de effecten van de klei op de huid voelbaar blijven. De afvoer kan niet verstopt raken van de klei.

Scheren met de zeep
De zeep van Aurora Dionis Dermacosmetics is ook geschikt om mee te scheren. Door de hoge concentratie evening primrose olie droogt de zeep de huid niet uit.

Reinig de huid zoals hierboven beschreven. Dompel de scheerkwast onder in warm water en wrijf ermee over de zeep tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Beweeg de kwast in draaiende bewegingen en in korte en snelle stroken over het te scheren gebied. Zo komen de haren rechtop te staan en heeft het scheren optimaal resultaat. Gebruik een scherp scheermes en ga ermee over het ingezeepte gebied. Spoel de huid na het scheren af met water en dep hem droog met een schone witte handdoek. Desinfecteer de huid met het RAS, Refreshing Aloe Vera Serum. Dit kan even prikkelig aanvoelen. Verzorg de huid zoals hierboven beschreven als dat nodig is.

 Haren wassen met de zeep en verzorgen tegen jeuk en schilfers
Maak het haar nat onder de douche en wrijf de zeep eroverheen tot een zachte schuimlaag ontstaat. Verdeel de zeep met roterende bewegingen over de hoofdhuid en pas op dat hij niet in de ogen komt. Bij schilfers op de hoofdhuid (roos) kan een halve theelepel zuiveringszout helpen om zacht te scrubben. Dit kan één keer per week worden gedaan, tot de schilfers weg zijn. Spoel het haar en de hoofdhuid goed af met lauw water en dep ze droog met een schone witte handdoek. In geval van jeuk kan het SAS, Soothing Aloe Vera Serum, helpen. Doe een paar pompjes op de hoofdhuid en verdeel deze over de hele hoofdhuid. Herhaal indien nodig. Het haar wordt niet vetter met de SAS, de hoofdhuid blijft juist schooner!

INCI ingrediënten:

001: Nourishing Skin Serum - Superior Organic Oils 100% - Oily, Normal Skin ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingrediënten: SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, OENOTHERA BIENNIS OIL, ROSA MOSCHATA SEED OIL, *TOCOPHEROL
* Mix van : d-alpha-tocopherol, d-beta-tocopherol, d-gamma-tocopherol, d-delta-tocopherol

002: Nourishing Skin Serum - Superior Organic Oils 100% - Dry, Normal Skin ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingrediënten: ROSA MOSCHATA SEED OIL, OENOTHERA BIENNIS OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, *TOCOPHEROL 
Mix van : d-alpha-tocopherol, d-beta-tocopherol, d-gamma-tocopherol, d-delta-tocopherol

003: Nourishing Skin Serum - Superior Organic Oils 100% - All Skin Types  ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingrediënten: OENOTHERA BIENNIS OIL, ROSA MOSCHATA SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, *TOCOPHEROL
* Mix van : d-alpha-tocopherol, d-beta-tocopherol, d-gamma-tocopherol, d-delta-tocopherol

004: Nourishing Skin Serum - Superior Organic Oils 100% - Very Dry Skin ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingrediënten: OENOTHERA BIENNIS OIL, ROSA MOSCHATA SEED OIL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL
*TOCOPHEROL * Mix van : d-alpha-tocopherol, d-beta-tocopherol, d-gamma-tocopherol, d-delta-tocopherol

005: Nourishing Skin Serum - Superior Organic Oils 100% - Pure Primrose – Very Sensitive Skin ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingrediënten: OENOTHERA BIENNIS OIL

 RAS, REFRESHING Aloe Vera Serum Extra Concentrate – All Skin Types ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingredients: AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, LACTIC ACID, LACTOBACILLUS FERMENT, LACTOBACILLUS, COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED HYALURONIC ACID

SAS, SOOTHING Aloe Vera Gel Extra Concentrate - Very Sensitive Skin ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingredients: AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, LACTOBACILLUS FERMENT, LACTOBACILLUS, COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT 

SAG, SOOTHING Aloe Vera Gel Extra Concentrate  - All Skin TypesALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingredients: AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, OENOTHERA BIENNIS OIL, LACTOBACILLUS FERMENT, XANTHAN GUM, LACTOBACILLUS, LACTIC ACID, COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT

Primrose Soap & Therapeutic Clay  - All Skin Types ALL ORGANIC en NON GMO:
INCI Ingredienten: *SODIUM EVENINIGPRIMROSEATE, GLYCERINE, AQUA, SOLUM FULLONUM, ALOE BARBADENSIS LEAF POWDER
* Organic Evening Primrose oil is saponified by a cold process that releases glycerin. No glycerine is added in this product!

MULTI PURPOSE CLAY – CERTIFIED HIGH GRADE CLAY & ALOE VERA 100% - All Skin Types
INCI Ingredients: SOLUM FULLONUM, ALOE BARBADENSIS LEAF POWDER

 

 

TERUGBETALINGSBELEID

De bedenktijd, belangrijkste kenmerken van het product

Bij het kopen van vele producten via het internet heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. De bedenktijd begint te lopen op de dag nadat u het product hebt ontvangen.

U dient wel rekening te houden met de uitzonderingen op de bedenktijd van 14 dagen. Wij hebben de volgende twee uitzondering hieronder geformuleerd, die van toepassing zijn op Aurora Dionis Dermacosmetics producten.

- Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben.

- Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggestuurd om gezondheidsredenen of hygiëne. De verzegeling mag na de levering niet verbreken anders is er geen recht op bedenktijd meer.

Aurora Dionis Dermacosmetics producten kunnen onder bepaalde omstandigheden hun werking verliezen. De klant dient rekening te houden met de volgende voorwaarden:

- Het product dient in een koele en donkere plaats bewaard te worden. Felle zon of te lang aan daglicht blootstellen kan er toe leiden dat de ingrediënten zullen oxideren. Het product heeft een maximumtemperatuur van 20 °C.

- Het product dient staand (verticaal) bewaard te worden. Door het product verticaal neer te leggen, kan de inhoud niet via het pompje lekken. Dit gebeurt alleen als het product voor een lange tijd horizontaal wordt bewaard.

Als de bovenstaande punten niet worden nageleefd, kunnen de ingrediënten van Aurora Dionis Dermaciosmetics producten oxideren. Op deze wijze verliest het product zijn eigenschappen (effectieve werking en versheid). Dit kan averechts resultaat veroorzaken. Door de bovenstaande omstandigheden kan het product vóór de uiterste houdbaarheidsdatum al bederven. Tevens vervalt de wettelijke bedenktijd, omdat Aurora Dionis Dermacosmetics niet kan vaststellen onder welke omstandigheden de koper het product heeft bewaard.

Aurora Dionis Dermacosmetics retourneert ook wegens hygiëne en/of gezondheidsredenen (als de verzegeling verbroken is) producten niet. Als Aurora Dionis Dermacosmetics producten worden geopend (bijvoorbeeld vanaf de refill) kan fijnstof in het product belanden of de koper kan het product met haar of zijn vingers en/of andere lichaamsdelen hebben aangeraakt. Aurora Dionis Dermacosmetics producten zijn onder steriele omstandigheden geproduceerd. Door de wijze waarop de producten zijn geproduceerd, kan Aurora Dionis de versgarantie, kwaliteitgarantie en houdbaarheidsgarantie geven.

Als een ondeugdelijk (bijvoorbeeld niet compleet, beschadigd of kapot) product is geleverd, neem dan eerst contact op met Aurora Dionis Dermacosmetics. In dit geval zullen wij het product gratis repareren of ontvangt u een nieuw product.

Indien het ontvangen product ondeugdelijk is, vragen wij u om de volgende stappen te doorlopen:

- Neem contact op met Aurora Dionis Dermacosmetics. Wij zouden graag eerst met u in gesprek willen. Dit kan telefonisch of via e-mail. Als wij u vragen om uw bestelling te retouneren, dan kunt u naar punt 2.

- Aurora Dionis Dermacosmetics Retourformulier invullen. Dit hoeft u niet te doen als wij dit telefonisch besproken hebben. Dit formulier dient samen met de artikelen in de doos gelegd te worden.

o Geef je retourzending af bij een PostNL punt. Let op: bij een ondeugdelijk product betaalt Aurora Dionis Dermacosmetics de verzendkosten!

Levertijd

Wij streven ernaar om uw bestelling zo snel en efficiënt mogelijk te bezorgen. Dit kan circa 2 tot 7 werkdagen duren. Ook rond de feestdagen doen wij er alles aan om jouw bestelling op tijd te bezorgen.

Bezorgkosten

Wij bezorgen in heel Nederland. Aurora Dionis brengt de verzendkosten in rekening bij de koper. € 6,95 euro (standaard verzendkosten).

Klachten

Heeft u een klacht en/of opmerking? Neem dan contact op met Aurora Dionis Dermacosmetics.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Inhoudsopgave:

Artikel 1 – Definities

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Artikel 3 – Toepasselijkheid

Artikel 4 – Het aanbod

Artikel 5 – De overeenkomst

Artikel 6 – Herroepingsrecht

Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

Artikel 9 – De prijs

Artikel 10 – Conformiteit en garantie

Artikel 11 – Levering en uitvoering

Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

Artikel 13 – Betaling

Artikel 14 – Klachtenregeling

Artikel 15 – Geschillen

Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;

2. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;

3. Dag: kalenderdag;

4. Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;

5. Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

6. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;

7. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

8. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;

9. Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Aurora Dionis Skincare – Aurora Dionis – Hoge Naarderweg 231 Hilversum
-Tel. 035 7726711
- e-mail: info@auroradionis.com
KvK-nummer: 32128782 –
Btw NL198333195B01

Artikel 3 – Toepasselijkheid

1. Deze algemene voorwaarden Aurora Dionis Skincare zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke totstandgekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.

2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden Aurora Dionis Skincare aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden Aurora Dionis Skincare bij de ondernemer zijn in te zien en zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.

3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden Aurora Dionis Skincare langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden. 4. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden van Aurora Dionis Skincare tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.

Artikel 4 – Het aanbod

1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld. 2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet. 3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder: • de prijs inclusief belastingen; • de eventuele kosten van aflevering; • de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn; • het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht; • de wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst; • de termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen de ondernemer de prijs garandeert; • de hoogte van het tarief voor communicatie op afstand indien de kosten van het gebruik van de techniek voor communicatie op afstand worden berekend op een andere grondslag dan het reguliere basistarief voor het gebruikte communicatiemiddel; • of de overeenkomst na de totstandkoming wordt gearchiveerd, en zo ja op welke wijze deze voor de consument te raadplegen is; • de manier waarop de consument, voor het sluiten van de overeenkomst, de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen; • de eventuele andere talen waarin, naast het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten; • de gedragscodes waaraan de ondernemer zich heeft onderworpen en de wijze waarop de consument deze gedragscodes langs elektronische weg kan raadplegen; en • de minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een duurtransactie.

Artikel 5 – De overeenkomst

1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.

2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.

3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige web-omgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

4. De ondernemer kan zich – binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.

5. De ondernemer zal bij het product of dienst aan de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen: 1. het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan; 2. de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht; 3. de informatie over garanties en bestaande service na aankoop; 4. de in artikel 4 lid 3 van deze voorwaarden opgenomen gegevens, tenzij de ondernemer deze gegevens al aan de consument heeft verstrekt vóór de uitvoering van de overeenkomst; 5. de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is. In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.

Artikel 6 – Herroepingsrecht

Bij levering van de producten: 1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger. 2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies. Bij levering van de diensten: 1. Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst, maar voordat de dienst geleverd is. 2. Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening. 2. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

1. De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor zover voorzien in lid 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld. 2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten: a. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
d. die snel kunnen bederven of verouderen;
e. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
f. voor losse kranten en tijdschriften;
g. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken. 1. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten: a. betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;
b. waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken;
c. betreffende weddenschappen en loterijen.

Artikel 9 – De prijs

1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven. 2. In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld. 3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen. 4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en: a. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of b. de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat. 1. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Artikel 10 – Conformiteit en Garantie

1. De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik. 2. Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.

Artikel 11 – Levering en uitvoering

1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten. 2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan het bedrijf kenbaar heeft gemaakt. 3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal het bedrijf geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren tenzij een langere leveringstermijn is afgesproken. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding. 4. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na ontbinding, terugbetalen. 5. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van een eventuele retourzending zijn voor rekening van de ondernemer. 6. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging Opzegging

1. De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand. 2. De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand. 3. De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten: • te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode; • tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan; • altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen. Verlenging 1. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur. 2. In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand. 3. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand en een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften. 4. Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode. Duur 1. Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste een maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.

Artikel 13 – Betaling

1. Voor zover niet anders is overeengekomen, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn als bedoeld in artikel 6 lid 1. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen. 2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag in algemene voorwaarden van Aurora Skin Care nimmer een vooruitbetaling van meer dan 50% worden bedongen. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden. 3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden. 4. In geval van wanbetaling van de consument heeft de ondernemer behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de vooraf aan de consument kenbaar gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.

Artikel 14 – Klachtenregeling

1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure. 2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd. 3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten. 4. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling. Artikel 15 – Geschillen 1. Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden van Aurora Skin Care betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden Aurora Dionis Skincare afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.

Artikel 17 – Levering aan minderjaringen

Aurora Dionis Skincare levert geen producten aan personen die jonger zijn dan 18 jaar. Door via deze website te bestellen, verklaart de koper dat hij ten minste de leeftijd van 18 jaar heeft.