DUURZAAM ONDERNEMEN


De ingrediënten:
De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn op een ambachtelijke wijze gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Bekijk hier welke ingrediënten wij gebruiken.

De verpakkingen:
Glas leek de beste ecologisch verantwoorde oplossing maar om verschillende redenen was dat niet zo. Zo bleek dat de werkzame stoffen konden oxideren omdat het glas samen met een pompensysteem niet 100% luchtdicht was. Oxideren als chemisch proces beïnvloedt de ingrediënten en kan daardoor juist een negatief effect hebben op huidproblemen.


Om de werking van de producten te waarborgen, heeft Aurora Dionis voor een luchtdichte verpakking gekozen. Dit betekent dat plastic wordt gebruikt. Aurora Dionis Dermacosmetics producten bevatten geen conserveermiddelen. Om toch de houdbaarheid te waarborgen, is het luchtdicht verpakken van de producten noodzakelijk. De aloë producten bevatten wel een wortelextracten die conserverend werkt, maar deze zijn niet zo agressief en effectief als ‘gewone’ conserveringsmiddelen.

Het niet blootstellen aan licht of lucht is belangrijk voor het in stand houden van de houdbaarheid. Dus donker en luchtdicht verpakken. Plastic voldoet aan beide voorwaarden. 

Om toch onze duurzame wens niet helemaal op te geven, hebben wij de verpakking in twee delen ontwikkeld.  

- De flacon met het product is van ‘low density polyethylene'.  Dit type plastic wordt aangeraden om verse producten in te bewaren. 

- De flacon met het product gaat in een stevige plastic huls met het logo van Aurora Dionis Dermacosmetics. De huls van de verpakking zorgt dat het product donker bewaard blijft.De huls van de verpakking is herbruikbaar, omdat er een nieuwe refill in geplaatst kan worden. Zo waarborgen wij de productkwaliteit en veroorzaken onze producten minder afval. Lees de hele artikel over verpakkingen hier 


Waarom zijn onze verpakkingen niet van gerecycled plastic?
Helaas wordt een groot deel van het ingezamelde plastic afval helemaal niet verwerkt tot nieuw plastic, maar verbrand. Dat is goedkoper dan het verder uit te sorteren en te verwerken tot nieuw materiaal. Het plastic dat wel wordt gerecycled is vaak minder stevig en is instabiel, mede omdat het onder zulke hoge temperaturen wordt verwerkt dat sommige ‘positieve’ eigenschappen verloren zijn gegaan. Ook zijn aan die verschillende plasticsoorten in hun eerste levensfase allerlei stoffen toegevoegd die het recyclen bemoeilijken.

Voedsel, cosmetica en geneesmiddelen mogen in de EU nog niet worden verpakt in gerecycled plastic. Op zich is dat goed, want het is belangrijk dat verpakkingen stabiel en veilig zijn; ze mogen niet breken of verkleuren. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat er stoffen van de verpakking zelf in het product terechtkomen. Lees de hele artikel over gerecycled plastic hier


Productieruimte:
Aurora heeft haar eigen steriele en hygiënische productieruimte waar ze kosteneffectief in kleine oplages op een ambachtelijke wijze producten fabriceert. De ruimte voldoet aan de laatste en hoogste kwaliteitseisen en er wordt gewerkt met uitsluitend professionele apparatuur, zoals bijvoorbeeld met:

- sterilisatoren om de lucht steriel te maken en te houden,

- sterilisatoren om de apparatuur, flacons, mixers, vul machines en doppensluiters steriel te maken.

 - Hierdoor geniet zij het beste van twee werelden: de ambachtelijkheid van kleinschalige productie en de professionaliteit van een fabriek.


Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.