• Log in
  • Winkelwagen (0)
  • Nederlands NL English EN

DUURZAAM ONDERNEMEN


De ingrediënten:
De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn op een ambachtelijke wijze gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Bekijk hier welke ingrediënten wij gebruiken.

De verpakkingen:
Glas leek de beste, ecologisch, verantwoorde oplossing maar om verschillende redenen was dat niet zo. Zo bleek dat de werkzame stoffen konden oxideren omdat het glas samen met een pompensysteem niet 100% luchtdicht was. Oxideren als chemisch proces beïnvloedt ingrediënten en kan juist een negatief effect hebben op huidproblemen.


Om de werking van het product te waarborgen, hebben wij voor een luchtdichte verpakking gekozen. Dit betekent dus dat wij plastic gebruikt hebben. Aurora Dionis Dermacosmetics producten bevatten geen conserveermiddelen. Om toch de houdbaarheid te waarborgen, is het luchtdicht verpakken van de producten noodzakelijk. De Aloë producten bevatten wel een wortelextracten die conserverend werkt, maar deze zijn niet zo agressief en effectief als ‘gewone’ conserveringsmiddelen.

Het niet bloot stellen aan licht of lucht is belangrijk bij het in stand houden van het houdbaarheidsdatum. Dus donker en luchtdicht verpakken. Plastic voldoet aan beide voorwaarden. 

Om toch onze duurzame wens niet helemaal op te geven, hebben wij de verpakking in twee delen ontwikkeld.  

- De flacon met het product is van ‘low density polyethylene'.  Dit type plastic wordt aangeraden om verse producten in te bewaren. 

- De flacon met het product gaat in een stevige plastic huls met het logo van Aurora Dionis Dermacosmetics. Dit deel van de verpakking zorgt dat het product donker en koel bewaard wordt. Dit is herbruikbaar, omdat er een nieuwe refill in geplaatst kan worden. Zo waarborgen wij de productkwaliteit en veroorzaken onze producten minder afval. Lees de hele artikel over verpakkingen hier 


Waarom zijn verpakkingen niet van gerecycled plastic?
Helaas wordt een groot deel van het ingezamelde plastic afval helemaal niet verwerkt tot nieuw plastic, maar verbrand. Dat is goedkoper dan het verder uit te sorteren en verwerken tot een nieuw materiaal. Het plastic dat wel wordt gerecycled is vaak minder stevig en stabiel, mede omdat het onder zulke hoge temperaturen is verwerkt dat sommige ‘positieve’ eigenschappen verloren zijn gegaan. Ook zijn aan die verschillende plasticsoorten in hun eerste levensfase allerlei stoffen toegevoegd die het recyclen bemoeilijken.

Voedsel, cosmetica en geneesmiddelen mogen in de EU nog niet worden verpakt in gerecycled plastic. Op zich is dat goed, want het is belangrijk dat verpakkingen stabiel en veilig zijn. Deze mogen niet breken of verkleuren. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat er stoffen uit de verpakking in het product terechtkomen. Lees de hele artikel over gerecycled plastic hier


Productieruimte:
Aurora heeft haar eigen productieruimte waar ze kosteneffectief in kleine oplages op een ambachtelijke wijze producten maakt. Zij werkt uitsluitend met professionele apparatuur, zoals sterilisatoren.

- Sterilisatoren om de lucht steriel te maken

- Sterilisatoren om de apparatuur en flacons, mixers, vul machines, doppensluiter steriel te maken.

 - Ook beschikt zij over een special steriel en  hygiënische ruimte. Hierdoor geniet zij het beste van twee werelden: de ambachtelijkheid van kleinschalige productie en de professionaliteit van een fabriek.