Gratis verzending v.a een bestelbedrag van € 50,00

Gebruiksaanwijzing

Allergy Certified Aurora Dionis Dermacosmetics Gebruiksaanwijzing en ingrediënten

De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn zeer mild en geschikt voor zowel de droge en/of gevoelige als de vette huid. Ze zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met het behandelen van huidproblemen en hebben zich in de praktijk bewezen.

Het uitgangspunt van Aurora Dionis Dermacosmetics is dat de huid zichzelf goed kan verzorgen, maar daarbij wel ondersteund kan worden door natuurlijke ingrediënten. Zeker de huid die uit balans is geraakt door een huidaandoening, stress of verkeerde voeding of medicatie heeft meestal wat hulp nodig.

De basisingrediënten van de producten zijn zeer geconcentreerde aloë vera, rosehipolie, jojobaolie en evening primrose olie. Door nauw en persoonlijk contact met de producenten zijn deze ingrediënten gegarandeerd vers en van de hoogste kwaliteit.

De productie gebeurt handmatig en in kleine oplagen, waardoor de producten zo vers mogelijk zijn als ze worden verkocht. In principe zijn alle producten geschikt voor alle huidtypen, omdat ze zeer mild zijn en kalmerende ingrediënten bevatten.

De producten voor een droge en/of gevoelige huid hebben alleen een iets andere samenstelling dan de producten voor een normale tot vette huid. Zo zit er bijvoorbeeld meer jojobaolie in de olie voor de vette huid en meer rosehipolie in die voor de normale en droge huid. Voor de gevoelige huid wordt altijd verse evening primrose olie gebruikt.

Wij mogen met trots zeggen dat alle producten van Aurora Dionis Dermacosmetics Allergy Certified zijn en dit jaar genomineerd zijn tot de beste huidvriendelijke producten van het jaar! *Allergy Certified . De ingrediënten en formule zijn doorgezocht door allergeoloogen en verklaard vrij van allergenen.

Productoverzicht Aurora Dionis Dermacosmetics bestaat uit vijf productsoorten: olie, gel, serum, klei en zeep. De olie is er in 3 varianten, het serum in twee. De producten zijn multifunctioneel, omdat ze voor verschillende doeleinden en in verschillende combinaties te gebruiken zijn.

Olie (002, 004 en 005)

De oliën zijn op basis van rosehipolie, evening primrose olie en jojobaolie, met toevoeging van geconcentreerde en natuurlijke vitamine E.
Ze kunnen voor reiniging en verzorging worden gebruikt.

Voor extra verzorging kunnen ze ook worden toegevoegd aan een masker.

Aloe Vera Serum (SAS en RAS)

De Aloe Vera Serums bestaan uit water en zeer hooggeconcentreerde aloë vera poeder. Ze kunnen voor verzorging worden gebruikt en als toevoeging aan een  masker.

De serums kunnen worden vermengd met olie of bij de therapeutische klei. Ze verlichten een gevoelige, rode, jeukende of schilferende (hoofd)huid en werken tegen gistinfecties, muggenbeten, puistjes en ontstekingen. Kleine brandwonden die zijn ontstaan tijdens het koken zijn ook goed te behandelen met het SAS serum. SAS wordt geadviseerd voor kinderen en voor mensen met een normale en droge tot zeer gevoelig huid omdat het zo mild is.

RAS wordt vaak geadviseerd voor mensen met een vettere huid of mensen die veel last hebben van onstekingen of puistjes. Aan de RAS is lactic acid (melkzuur) toegevoegd voor een egalere huid en hyaluronzuur voor een betere hydratatie van de huid.

Aloe Vera Gel (SAG)

De Aloe Vera Gel bestaat uit water, zeer geconcentreerd aloë vera poeder en evening primrose olie. Hij is geschikt als reinigingsmelk, douchegel en masker. Hij kan ‘los’ als masker worden gebruikt of in combinatie met de therapeutische klei. Als de gel met olie wordt vermengd voor verzorging heeft hij een matterend effect. Door de gel neemt de huid de olie beter op. De gel is ook als haarversteviging of conditioner te gebruiken.

Zeep (Primrose Soap)

De zeep is op basis van evening primrose olie, geconcentreerd aloe vera poeder en Fuller’s earth (klei rijk aan silicium) en is geschikt voor het reinigen van gezicht, lichaam, haar en handen.

Hij is gemaakt met de koude methode, waardoor geen extra glycerine of andere onnodige ingrediënten zijn toegevoegd.

Therapeutische klei (Multi Purpose Clay)

De therapeutische klei is een combinatie van Fuller’s earth (klei rijk aan silicium) en geconcentreerd aloë vera poeder en geschikt voor de reiniging en zachte scrubben van gezicht en lichaam.

In combinatie gekookte water kan de klei als basis masker of zachte scrub worden gebruikt. Optioneel kan de olie mélange en/of het aloë serum in de masker worden 5 toegevoegd voor een rijkere masker. Deze klei kan ook aan een bad worden toegevoegd.

In de toepassing van een hoofdhuidpakking is het handig om het kleimengsel een paar minuten met folie te bedekken. Dagelijkse gezichtsreiniging en -verzorging

De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.
Reinigen en verzorgen vormen de basis voor een goede huidverzorging.

Hieronder volgen enkele tips om te reinigen en verzorgen, met een opmerking over handdoeken vooraf. Bij het reinigen is het belangrijk om het gezicht droog te deppen met een witte handdoek. Witte handdoeken zijn hygiënischer in gebruik omdat ze heter gewassen kunnen worden, waardoor vuil, bacteriën en schimmels beter worden verwijderd. Indien nodig kunnen ze gebleekt worden om zichtbare vlekken tegen te gaan. Een ander argument voor witte handdoeken is dat gekleurde handdoeken kunnen afgeven op de huid. Een rode handdoek kan het gezicht bijvoorbeeld een beetje een rode uitstraling geven. Daar komt bij dat gekleurde handdoeken een allergische reactie kunnen uitlokken bij mensen die allergisch zijn voor kleurstoffen.

Om de was beter te kunnen ontsmetten en te zorgen dat hij langer mooi en zacht blijft, adviseer ik om ongeveer 100 tot 150 milliliter natuurazijn te gebruiken (geen schoonmaakazijn, want dat werkt niet). Natuurazijn doodt bacteriën, schimmels en virussen. De was ruikt fris (zonder azijngeur!), inclusief keukendoeken, sokken of shirts met zweetplekken.

Het is ook belangrijk dat de wasmachine de zeepresten goed kan verwijderen, want deze kunnen via contact met kleding of handdoeken op de huid terechtkomen en allergische reactie uitlokken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. De extra zeep kunt u verwijderen door in het wasmachine-programma de optie extra spoelen in te stellen. Heet water is voor handdoeken aan te raden, omdat vuil en vet daar makkelijker in oplossen.

Reinigen voor de normale, gevoelige en droge huid

1. Maak het gezicht nat met lauwwarm water.

2. Neem twee pompjes olie of aloë vera gel en masseer met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of make-up loskomt.

3. Verwijder de olie of gel met een natte washand of een nat wattenschijfje. Herhaal het schoonmaken als nog niet al het vuil weg is. Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een nat wattenschijfje.

4. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. (Het is niet de bedoeling dat de ‘vuile’ olie of gel op de huid blijft zitten.)

Reinigen voor een normale tot vette huid of een huid met acne

1. Maak het gezicht nat met lauwwarm water.

2. Neem een deel klei en twee delen water en meng dit in de hand of een kommetje of wrijf een beetje zeep in de handen tot een zacht schuim.

3. Masseer de klei of de zeep met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of de make-up loskomt.

4. Verwijder de klei of de zeep met een natte washand of sponsje en spoel het gezicht daarna goed af met lauwwarm water. Pas vooral bij de zeep op voor de ogen.

5. Verwijder de laatste kleiresten met een natte wattenschijf. Herhaal het schoonmaken als nog niet al het vuil weg is. Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een nat wattenschijfje.

6. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.

Scheren met de zeep

De zeep van Aurora Dionis Dermacosmetics is ook geschikt om mee te scheren. Door de hoge concentratie evening primrose olie droogt de zeep de huid niet uit.

1. Reinig de huid zoals hierboven beschreven.

2. Dompel de scheerkwast onder in warm water en wrijf ermee over de zeep tot er een mooie schuimlaag ontstaat.

3. Beweeg de kwast in draaiende bewegingen en in korte en snelle stroken over het te scheren gebied. Zo komen de haren rechtop te staan en heeft het scheren optimaal resultaat.

4. Gebruik een scherp scheermes en ga ermee over het ingezeepte gebied.

5. Spoel de huid na het scheren af met water en dep hem droog met een schone witte handdoek.

6. Desinfecteer de huid met het RAS, Refreshing Aloe Vera Serum. Dit kan even prikkelig aanvoelen.

7. Verzorg de huid zoals hierboven beschreven als dat nodig is.

Haren wassen met de zeep en verzorgen tegen jeuk en schilfers

1. Maak het haar nat onder de douche en wrijf de zeep eroverheen tot een zachte schuimlaag ontstaat.

2. Verdeel de zeep met roterende bewegingen over de hoofdhuid en pas op dat hij niet in de ogen komt. Bij schilfers op de hoofdhuid (roos) kan een halve theelepel zuiveringszout helpen om zacht te scrubben. Dit kan één keer per week worden gedaan, tot de schilfers weg zijn.

3. Spoel het haar en de hoofdhuid goed af met lauw water en dep ze droog met een schone witte handdoek.

4. In geval van jeuk kan het SAS, Soothing Aloe Vera Serum, helpen. Doe een paar pompjes op de hoofdhuid en verdeel deze over de hele hoofdhuid. Herhaal indien nodig. Het haar wordt niet vetter met de SAS, de hoofdhuid blijft juist schooner!

Verzorgen voor alle huidtypen

Neem één of twee pompjes Aloe Vera Serum en één of twee pompjes olie in de handen. Meng ze in de handen en masseer ze in op het gezicht en decolleté tot ze door de huid zijn opgenomen. Mensen met een extra droge huid of hyperpigmentatie kunnen een extra druppeltje vitamine E toevoegen aan het olie- serum-mengsel.

Aurora Dionis Dermacosmetics verkoopt ook pure vitamine E in ampullen van 10 milliliter.  Om dit product te bestellen, kunt u ons een bericht sturen.

Extra gezichtsreiniging en -verzorging

Er zijn verschillende mogelijkheden om het gezicht dieper te reinigen of verder te verzorgen. Hieronder worden er drie verder toegelicht. Bij al deze opties is het belangrijk om de huid eerst te reinigen zoals hierboven beschreven en af te sluiten met de verzorging.

Extra reiniging: stomen en mee-eters verwijderen

Deze variant is alleen voor mensen die weten wat zij doen! Het is altijd beter om contact op te nemen met een schoonheidsspecialist voor een professionele diepe reiniging. Mensen met rosacea of couperose doen er beter aan het stoombad te vermijden, omdat de adertjes in het gezicht door de hitte nog verder worden verwijd, waardoor ze kapot kunnen springen.

1. Reinig de huid zoals hierboven beschreven en doe er een extra druppel olie en aloë serum op.

2. Breng een pan water aan de kook. Haal hem van het vuur als hij kookt en voeg er twee lepeltjes zuiveringszout aan toe. (Zuiveringszout is te koop bij de natuurwinkel) en drogist en in onze praktijk. Het zout in de praktijk komt uit Italië en is zuiverder dan de varianten die in winkels worden verkocht.)

3. Zet de pan op tafel en ga erboven zitten met een handdoek over het hoofd. Let op dat het gezicht niet te dicht boven de pan hangt, omdat de stoom anders de huid verbrandt.

4. Scrub de huid na vier tot vijf minuten zachtjes met de therapeutische klei om extra dode huidcellen en vuil te verwijderen. Spoel de huid daarna goed af.

5. Dep de huid droog met een schone witte handdoek.

6. Als er mee-eters in de huid zitten, kunnen die nu worden verwijderd. Doe vinyl handschoenen aan en neem een tissue tussen de vingers. Druk de mee-eter(s) helemaal uit, niet alleen het bovenste stukje. Als een mee-eter niet volledig wordt verwijderd kan het resterende talg gaan ontsteken, waardoor alsnog een puistje ontstaat.

7. Desinfecteer de huid met het RAS Refreshing Aloe Vera Serum. Dit kan even prikkelig aanvoelen op de huid.

8. Doe eventueel een masker op van de therapeutische klei en gekookt en afgekoeld water, al dan niet met een beetje olie serum. Dit masker verwijdert resten van dode huidcellen en vuil.

9. Laat het masker vijf minuten inwerken en verwijder het eerst met natte handen en daarna een natte washand.

10. Spoel het gezicht goed af met lauwwarm water en dep het droog met een schone witte handdoek.

11. Verzorg zoals hierboven beschreven.

Extra reiniging: scrubben

Door scrubben komen dode huidcellen los van het huidoppervlak en krijgt de huid een frisser aangezicht. Het is voor elk huidtype belangrijk om niet te hard te scrubben, dan kan de huid beschadigd raken. Het is niet aan te raden dagelijks te scrubben en of peelen. Eén tot drie keer per week is voor de meeste huidtypen meer dan genoeg. Neem voor de normale, gevoelige of droge huid een mengsel van klei en geitenyoghurt of -melk. Meng een lepeltje klei en twee lepetjes geitenyoghurt of – melk in een schaaltje.

1. Neem voor de normale, vette of acne huid een pompje Aloe Vera Gel en een snufje zuiveringszout, of een theelepel klei en een snufje zuiveringszout (dit allleen voor een onzuivere en grove huid gebruiken!).

2. Breng de scrub met roterende bewegingen aan op een nat gezicht.

3. Verwijder de peeling/scrub met een washand.

4. Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.

5. Verzorg zoals hierboven beschreven. 

Extra verzorging: masker

Een masker geeft de huid een oppepper en brengt hem weer in balans.

Het kan twee tot drie keer per week worden aangebracht ter aanvulling van de gewone reiniging en verzorging.

Het basisrecept is gemakkelijk aan te passen voor de verschillende huidtypen.

Om het masker gelijkmatig aan te brengen, is een kleine spatel of kwast handig. Een vochtige spons met lauwwarm water helpt het masker te verwijderen.

Basisrecept masker Benodigdheden:

- 2 theelepels Aurora Dionis therapeutische kleimelange

- 1/2 glas gedemineraliseerd water of fysiologisch water (te koop bij de apotheek). Kraanwater kan ook, maar meestal is dat in Nederland ‘hard’ (met veel calcium), wat de huid licht uitdroogt. Gedemineraliseerd of fysiologisch water zijn ‘zachter’. U kunt kraanwater ook koken en laten afkoelen. Zo worden wel allerlei micro- organismen gedood, maar het water blijft even hard. Bereiden:

- Meng de therapeutische klei in het water. -

Roeren tot het mengsel glad en romig is

Gebruiken: Breng het masker dik op de huid aan. Na drie minuten kan de huid scherp aan beginnen te voelen, dit is een normale reactie. Soms kan de huid na het verwijderen van het masker rood worden, dat is voor sommige huidtypen ook een normale reactie. De zeer gevoelige huid kan zelfs gaan tintelen. 

Om roodheid te voorkomen, is het aan te raden om een dikke laag van het masker aan te brengen en het niet op de huid te laten opdrogen, maar te verwijderen voordat het droog wordt. Haal het masker na drie minuten van de huid af, eerst met natte handen en roterende bewegingen, daarna met een vochtige spons of natte washand.

Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

Masker voor de droge huid

Voeg 1 theelepel teunisbloemolie en 1 lepel geitenyoghurt toe aan het basisrecept en roer goed door.

Toepassingstijd: drie tot vijf minuten

Masker voor de vette huid

Voeg 1 eetlepel versgeperst citroen- of grapefruitsap of manuca honing toe aan het basisrecept en roer goed door.

Toepassingstijd: maximaal vijftien minuten.

Dit masker is ook geschikt bij hyperpigmentatie, zonbeschadiging of ‘droge’ wondjes veroorzaakt door acne.

Masker voor de extra droge huid

Benodigheden: - Basisrecept masker

- 1 theelepel teunisbloemolie

- 1 lepel geitenmelk of volle geitenyoghurt

- 1 theelepel manuca honing

- 1 lepel verweekt gebroken lijnzaad.

Doe het in heet water en wacht tot het slijmerig wordt Bereiden en gebruiken: Meng de bestanddelen tot een romig geheel en laat het masker tien tot vijftien minuten zitten. Dek de huid eventueel af met folie om uitdrogen van het masker te voorkomen.

Lichaamsreiniging: kleibad

Om niet alleen het gezicht, maar ook het lichaam schoon te maken, kan de therapeutische klei in bad worden gebruikt. Drie of vier handen klei in een bad maken de huid zacht en glad. De klei zal niet bezinken door de beweging van armen en benen in het water. Het is het beste om het lichaam na het baden niet af te spoelen, zodat de effecten van de klei op de huid voelbaar blijven.

De afvoer kan niet verstopt raken van de klei.