Stap 1. VERZORGINGSRITUEEL REINIGEN (en event. revitaliseren)

Reinigen is dé basis voor een gezonde huidbalans. Opgestapeld vuil en talg kunnen poriën verstoppen die problemen kunnen veroorzaken zoals puistjes. Daarnaast kan na reinigen andere verzorging beter worden opgenomen. Daardoor zal de huid frisser ogen. Reinig de huid zonder deze uit te drogen of de natuurlijke zuurmantel aan te tasten. De reiniging zelf of een peeling (om dode huidcellen te verwijderen) kan een lagere pH-waarde hebben bijvoorbeeld tussen 3.5-4 pH.

Na reiniging of gebruik van water altijd de pH-waarde terug brengen tussen 4.5-5pH. (Dat kan ook direct bij de volgende stap 2. Hydrateren en Revitaliseren.)

Als je last hebt van eczeem of een heel gevoelige huid raden we je af zeep en water te gebruiken. Zelfs niet de meest zachte zeep die er maar te koop is. Gebruik dan afwisselend liever de N°9 Multipurpose klei (die je niet laat indrogen op de huid) die je mengt met vloeistof zoals yoghurt of, of een aloe-vera om een lage pH-waarde te houden.  

Stap1.  
REINIGEN (EN EVT.  REVITALISEREN) 

Aurora DionisDermacosmetics adviseert te reinigen en make-up te verwijderen met 1 of meer van de volgende producten:

N°1 NOURISHING CLEANSER  
N°7 SAG ALOE GEL 
N°9 MULTY PURPOSE CLAY
N°10 PRIMROSE SOAP - MORE SKIN TYPES
N°14 EYE MAKE UP REMOVER  (coming soon in de webshop. wel te bestellen via email!) 

REINIGEN NORMALE, GEVOELIGE EN DROGE HUID

Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem twee pompjes N°1 NOURISHING CLEANSER   of N°7 SAG ALOE GEL  of  en masseer met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of make-up loskomt. Voor het verwijderen van de oog make-up kun jij de N°14 EYE MAKE UP REMOVER  (coming soon in de webshop. Wel is dit product te bestellen via email!).  

Verwijder de cleanser of gel met een natte washand of een nat wattenschijfje. Herhaal het schoonmaken als nog niet al het vuil weg is. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.

REINIGEN NORMALE TOT VETTE HUID, ACNE

Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem de N°1 NOURISHING CLEANSER   en een klein deel N°9 MULTY PURPOSE CLAY op natte handen en met roterende bewegingen, maak het vuil los. Of wrijf een beetje N°10 PRIMROSE SOAP - MORE SKIN TYPES in de handen tot een zacht schuim. Masseer de klei of de zeep met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of de make-up loskomt. Verwijder de klei of de zeep met een natte washand of sponsje en spoel het gezicht daarna goed af met lauwwarm water. Laat de zeep niet in de ogen komen. Verwijder de laatste kleiresten met een natte wattenschijf.

Herhaal het schoonmaken wanneer nog niet al het vuil weg is.
Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje N°14 EYE MAKE UP REMOVER en een nat wattenschijfje.

Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.

KLIK HIER VOOR STAP  2. HYDRATEREN

 

 

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.