TIPS & Extra's

tips voor extra toepassingen Aurora Dionis Dermacosmetics

 

  Extra verzorgen van de droge tot zeer droge huid

  Een extra droge huid of hyperpigmentatie kan extra verzorgd worden met zo af en toe een druppeltje vitamine E. Deze kan worden toegevoegd aan het olie-serum-mengsel.

  Vraag er naar bij Aurora Dionis Dermacosmetics. Pure vitamine E in ampullen van 10 milliliter kunnen op aanvraag worden meegeleverd. Om dit product te bestellen, kunt u ons een bericht sturen.

  Extra gezichtsreiniging en -verzorging

  Er zijn verschillende mogelijkheden om het gezicht dieper te reinigen of verder te verzorgen. Hieronder worden er drie verder toegelicht. Bij al deze opties is het belangrijk om de huid eerst te reinigen zoals hierboven beschreven en af te sluiten met de verzorging.

  Extra reiniging: stomen en mee-eters verwijderen

  Deze variant is alleen voor mensen die weten wat zij doen! Het is altijd beter om contact op te nemen met een schoonheidsspecialist voor een professionele diepe reiniging. Mensen met rosacea of couperose doen er beter aan het stoombad te vermijden, omdat de adertjes in het gezicht door de hitte nog verder worden verwijd, waardoor ze kapot kunnen springen.

  1. Reinig de huid zoals hierboven beschreven en doe er een extra druppel olie en aloë serum op.
  2. Breng een pan water aan de kook. Haal hem van het vuur als hij kookt en voeg er twee lepeltjes zuiveringszout aan toe. Zuiveringszout is te koop bij de natuurwinkel en drogist en in onze praktijk. Het zout in de praktijk komt uit Italië en is meer zuiver dan varianten die in winkels worden verkocht.
  3. Zet de pan op tafel en ga erboven zitten met een handdoek over het hoofd. Let op dat het gezicht niet te dicht boven de pan hangt, omdat de stoom anders de huid verbrandt.
  4. Scrub de huid na vier tot vijf minuten zachtjes met de therapeutische klei om extra dode huidcellen en vuil te verwijderen. Spoel de huid daarna goed af.
  5. Dep de huid droog met een schone witte handdoek.
  6. Als er mee-eters in de huid zitten, kunnen die nu worden verwijderd. Doe vinyl handschoenen aan en neem een tissue tussen de vingers. Druk de mee-eter(s) helemaal uit, niet alleen het bovenste stukje. Als een mee-eter niet volledig wordt verwijderd kan het resterende talg gaan ontsteken, waardoor alsnog een puistje ontstaat.
  7. Desinfecteer de huid met het N°6 RAS ALOE SERUM. Dit kan even prikkelig aanvoelen op de huid.
  8. Doe eventueel een masker op van de therapeutische klei en gekookt en afgekoeld water, al dan niet met een beetje olie serum. Dit masker verwijdert resten van dode huidcellen en vuil.
  9. Laat het masker vijf minuten inwerken en verwijder het eerst met natte handen en daarna een natte washand.
  10. Spoel het gezicht goed af met lauwwarm water en dep het droog met een schone witte handdoek.
  11. Verzorg zoals hierboven beschreven.

  Extra reiniging: scrubben

  Door scrubben komen dode huidcellen los van het huidoppervlak en krijgt de huid een frisser aangezicht. Het is voor elk huidtype belangrijk om niet te hard te scrubben, dan kan de huid beschadigd raken. Het is niet aan te raden dagelijks te scrubben en of peelen. Eén tot drie keer per week is voor de meeste huidtypen meer dan genoeg. Neem voor de normale, gevoelige of droge huid een mengsel van klei en geitenyoghurt of -melk. Meng een lepeltje klei en twee lepetjes geitenyoghurt of – melk in een schaaltje.

  1. Neem voor de normale, vette of acne huid een pompje Aloe Vera Gel en een snufje zuiveringszout, of een theelepel klei en een snufje zuiveringszout (dit allleen voor een onzuivere en grove huid gebruiken!).
  2. Breng de scrub met roterende bewegingen aan op een nat gezicht.
  3. Verwijder de peeling/scrub met een washand.
  4. Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.
  5. Verzorg zoals hierboven beschreven. 

  Extra verzorging: masker

  Een masker geeft de huid een oppepper en brengt hem weer in balans. Het kan twee tot drie keer per week worden aangebracht ter aanvulling van de gewone reiniging en verzorging.

  Het basisrecept is gemakkelijk aan te passen voor de verschillende huidtypen.

  Om het masker gelijkmatig aan te brengen, is een kleine spatel of kwast handig. Een vochtige spons met lauwwarm water helpt het masker te verwijderen.

  Basisrecept masker 

  Benodigdheden:
  - 2 theelepels N°9 MULTIPURPOSE CLAY
  - 1/2 glas gedemineraliseerd water of fysiologisch water (te koop bij de apotheek). Kraanwater kan ook, maar meestal is dat in Nederland ‘hard’ (met veel calcium), die de huid kan uitdrogen. 

  Bereiden:
  - Meng de therapeutische klei in het water
  - Roeren tot het mengsel glad en romig is

  Gebruiken:
  Breng het masker dik op de huid aan. Na drie minuten kan de huid scherp aan beginnen te voelen, dit is een normale reactie.

  Soms kan de huid na het verwijderen van het masker rood worden, dat is voor sommige huidtypen een normale reactie. De zeer gevoelige huid kan zelfs gaan tintelen. In dat geval is het aan te raden om een dikkere laag van het masker aan te brengen. Laat het bij een drogere huid, de klei niet indrogen. Verwijder de klei voordat het droog wordt. Zie ook het recept van masker droge en de extra droge huid hieronder.

  Haal het masker na drie minuten van de huid af, eerst met natte handen en roterende bewegingen, daarna met een vochtige spons of natte washand.

  Spoel het gezicht goed af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. Verzorg zoals hierboven beschreven.

  Masker voor de droge huid

  Voeg 1 theelepel teunisbloemolie en 1 lepel geitenyoghurt toe aan het basisrecept en roer goed door.

  Toepassingstijd: drie tot vijf minuten.

  Masker voor de extra droge huid

  Benodigheden:
  - Basisrecept masker
  - 1 theelepel teunisbloemolie
  - 1 lepel geitenmelk of volle geitenyoghurt
  - 1 theelepel manuca honing
  - 1 lepel verweekt gebroken lijnzaad.

  Doe het in heet water en wacht tot het slijmerig wordt.

  Bereiden en gebruiken:
  Meng de bestanddelen tot een romig geheel en laat het masker tien tot vijftien minuten zitten.
  Dek de huid eventueel af met folie om uitdrogen van het masker te voorkomen.

  Masker voor de vette huid, acne, hyperpigmentatie

  Dit masker is geschikt voor de vette huid, bij hyperpigmentatie, zonbeschadiging of ‘droge’ wondjes veroorzaakt door acne.

  Voeg 1 eetlepel versgeperst citroen- of grapefruitsap of manuca honing toe aan het basisrecept en roer goed door.

  Toepassingstijd: maximaal vijftien minuten.

  Lichaamsreiniging: kleibad

  Om niet alleen het gezicht, maar ook het lichaam schoon te maken, kan de therapeutische N°9 MULTIPURPOSE CLAY in bad worden gebruikt. Drie of vier handen klei in een bad maken de huid zacht en glad. De klei zal niet bezinken door de beweging van armen en benen in het water. Het is het beste om het lichaam na het baden niet af te spoelen, zodat de effecten van de klei op de huid voelbaar blijven.

  De afvoer kan niet verstopt raken van de klei.

  Scheren met de zeep

  De N°10 PRIMROSE SOAP van Aurora Dionis Dermacosmetics is ook geschikt om mee te scheren. Door de hoge concentratie evening primrose olie droogt de zeep de huid niet uit.

  1. Reinig de huid zoals hierboven beschreven.
  2. Dompel de scheerkwast onder in warm water en wrijf ermee over de zeep tot er een mooie schuimlaag ontstaat.
  3. Beweeg de kwast in draaiende bewegingen en in korte en snelle stroken over het te scheren gebied. Zo komen de haren rechtop te staan en heeft het scheren optimaal resultaat.
  4. Gebruik een scherp scheermes en ga ermee over het ingezeepte gebied.
  5. Spoel de huid na het scheren af met water en dep hem droog met een schone witte handdoek.
  6. Desinfecteer de huid met N°6 RAS ALOE SERUM. Dit kan even prikkelig aanvoelen.
  7. Verzorg de huid zoals hierboven beschreven als dat nodig is.

  Haren wassen met de zeep en verzorgen tegen jeuk en schilfers

  1. Maak het haar nat onder de douche en wrijf de N°10 PRIMROSE SOAP eroverheen tot een zachte schuimlaag ontstaat.
  2. Verdeel de zeep met roterende bewegingen over de hoofdhuid en pas op dat er geen zeep in de ogen komt. Bij schilfers op de hoofdhuid (roos) kan een halve theelepel zuiveringszout helpen om zacht te scrubben. Dit kan één keer per week worden gedaan, tot de schilfers weg zijn.
  3. Spoel het haar en de hoofdhuid goed af met lauw water en dep ze droog met een schone witte handdoek.
  4. In geval van jeuk kan N°3 SAS ALOE SERUM helpen. Doe een paar pompjes op de hoofdhuid en verdeel deze over de hele hoofdhuid. Herhaal indien nodig. Het haar wordt niet vetter van dit product, de hoofdhuid blijft juist schoner!
  Huidtype: Vet

  Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

  • glimt vrij snel

  • de poriën zijn duidelijk te zien

  • toont op latere leeftijd rimpels

  • kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

  • is relatief dik 

  • heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

  • heeft geregeld zwarte puntjes

  Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.