5% korting op uw allereerste bestelling! gebruik code YFNH1DZ7Q39Z

Rosacea


Acne Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak op latere leeftijd ontstaat, tussen de 30 en 50 jaar.

Patients with rosacea had significantly higher prevalence and degrees of Demodex mite infestation than did control patients. Demodex mites may play a role in both erythematotelangiectatic rosacea and papulopustular rosacea. 

Helicobacter pylori, Demodex folliculorum, Staphilococcus aureus worden in overmaat op deze huidprobleem gevonden.

It is confirmed that H. pylori infection is involved in the development of rosacea 


De bloedvaatjes verwijden op de plek van de talgklier/haarfollikel en er zit veel huidmijt in. Rosacea wordt vaak onterecht aangezien voor acne door de rode bultjes. Aangezien de bultjes van een heel andere aard zijn dan bij acne, mogen ze niet worden uitgeknepen! In het beginstadium is rosacea vergelijkbaar met blozen als gevolg van warmte, zonlicht, stress, warme dranken, alcohol of sterk gekruide voeding. Mensen met rosacea doen er dan ook goed aan deze dingen (zoveel mogelijk) te vermijden. Later blijft de roodheid langer in het gezicht, voornamelijk op de neus, wangen, het voorhoofd en de kin. Er kunnen dan ook puistjes ontstaan. Nog weer later kan de huid opzwellen door de talgklieren, meestal op de neus.

Rosacea kan niet genezen maar met de juiste verzorging wel onder controle worden gehouden. Vette crèmes worden vaak voorgeschreven om de adertjes in het gezicht te beschermen, maar die werken vaak averechts als ze de huid te veel afsluiten. Verzorgingsproducten en make-up dienen geen synthetische ingrediënten als propylene glycol, paraffine, chemische UV-filters te bevatten. Alcohol, parfum en lanoline (wolvet) zijn ook af te raden.

Rosacea behandeling
Er zijn verschillende behandelingen voor rosacea die goede resultaten kunnen geven.

Allereerst wordt er een uitgebreid huidanalyse gemaakt en een behandelplan opgesteld met de verschillende mogelijkheden.

De keuze kan vallen op:
Verweken en reinigen van de huid met zeer milde ingrediënten, zachte peeling of een combinatie van de boven genoemde opties.

Afvoerend massage, masker, dag verzorging en advies voor thuis.

Een afspraak maken