• Log in
  • Winkelwagen (0)
  • Nederlands NL English EN

Verzorging voor alle typen huid

De huid is ons grootste orgaan en loopt van de kruin van ons hoofd naar het puntje van onze tenen. De huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoal zon, kou, vervuiling, bacteriën, etc. Tegelijkertijd zorgt zij voor de afvoer van overtollige afvalstoffen van binnenuit via de poriën. Zo houdt zij ons gezond. De gezichtshuid wordt het meest blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals koude, zon, wind en vervuiling. Ook erfelijke factoren zoals hormonale schommelingen, verzorging en voeding hebben een negatief effect op onze huid. Vergeet ook niet onze diverse gemoedstoestanden en emoties zoals blijdschap, verdriet en stress. Zij horen bij het leven maar ook zij laten hun sporen achter op ons gezichtshuid. De huid verdient dus speciale zorg en aandacht om onze schoonheid te behouden en een meer ontspannen en stralende huid te krijgen, ongeacht onze leeftijd.

Huidtypen

Huidtype: Normaal

De normale huid heeft geen bijzonderheden wat betreft de grootte van de poriën, de dikte van de huid en doorbloeding. Hij houdt zichzelf goed gehydrateerd, heeft daarmee een goede vochtbalans en het talg (huidvet) raakt goed over het huidoppervlak verdeeld. Een normale huid heeft voldoende aan lichte ondersteuning van de huidbalans.

Kenmerken van een normaal huidtype op een rijtje:

- gladde structuur
- poriën niet zichtbaar zijn
- niet gauw vlekjes of roodheid
- bijna nooit puistjes
- blijft na reinigen zacht, normaal aanvoelen
- geen schilfertjes
- voelt niet droog of vet aan

Geschikte producten

Huidtype: Droog - Zeer Droog

De droge tot zeer droge huid is dun en heeft fijne poriën. De talgklieren scheiden meestal minder talg af dan bij andere huidtypen. Een zeer droge huid kan ongemakkelijk gespannen en zelfs ruw zijn of jeuken. Een droge huid is zowel vetarm als vochtarm. Een droge huid en een extreem droge huid heeft vocht én rijke voeding nodig.

Kenmerken van een droog huidtype op een rijtje:

- sneller rimpels en ook wel droogtelijntjes
- heeft snel schrale of schilferige plekjes
- heeft een dunne textuur
- kan fijne bloedvaatjes laten zien onder de huid
- voelt vaak trekkerig en oncomfortabel aan
- heeft zeer fijne poriën, relatief snel of vaak rood
- kan ruw aanvoelenkan snel jeuken

Geschikte Producten

Huidtype: Vet

De vette huid heeft grote poriën en is dikker dan andere huidtypen. Hij krijgt relatief snel mee-eters en is vaak slecht doorbloed. Een vette huid kan te actieve talgklieren hebben, waardoor een olieachtig laagje ontstaat dat de kans op acne vergroot. De vette huid krijgt niet snel rimpels. De verzorging van deze huid is niet gebaat bij een agressieve reiniging. Een zachte reiniging en ook afgestemde voeding zijn nodig om de huidbalans te reguleren.

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

- de poriën zijn duidelijk te zien
- kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen
- glimt na reinigen weer snel
- is relatief dik
- heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden
- heeft geregeld zwarte puntjes

Geschikte Producten

Huidtype: Gemengd

Bij een gemengde huid zijn de delen op het gezicht die in de ‘T-zone’ zitten (voorhoofd, kin en neus) vaak iets vetter. De rest van de huid is (soms) iets droger of normaal. De gemengde huid heeft baat bij een zachte reiniging om zowel de huid niet uit te drogen en de vettere zones niet tot extra talg aanmaak aan te zetten. De afgestemde verzorging zal zowel vocht als voeding bevatten.

Kenmerken van een gemengd huidtype op een rijtje:

- wangen zijn droger
- T-zone is vet of glanst
- na reinigen voelen sommige delen droog en trekkerig aan
- meestal in de T-zone last van onzuiverheden zoals puistjes
- schilferige plekjes of schrale wangen
- gevoel dat niet alle delen dezelfde aanpak nodig hebben

Geschikte Producten

Huidtype: Gevoelig

De meeste mensen met een gevoelige huid weten dit direct. De huid reageert snel. Bijvoorbeeld op weersomstandigheden, reinigen en verzorging. Een gevoelige huid is te herkennen aan roodheid. We merken dat opgebouwde allergische reactie op verkeerde verzorging een veel voorkomende oorzaak is. Vermijd allergiserende stoffen in verzorging en gebruik verzorgingsproducten die de zuurmantel van de huid niet aantasten. Verder heeft een gevoelige huid afgestemd vocht én voeding nodig om de huidbalans gezond te krijgen.

Kenmerken van een gevoelig huidtype op een rijtje:

- reageert snel door rood te worden
- een prikkend gevoel na aanbrengen van crème of make-up
- felle reactie op alcohol die in cosmetica zit
- na reinigen een oncomfortabel en trekkerig gevoel
- kan fijne bloedvaatjes laten zien onder de huid
- kan reageren met vlekken
- sneller rimpels en lijntjes

Geschikte Producten

Huidtype: Rijp

De rijpe huid is niet echt een huidtype, maar staat voor de huid waarbij de fysiologische functies afnemen. Een typisch kenmerk is de toenemende vorming van rimpels. Door de jaren heen veranderd de hormoonhuishouding en werkt het celmetabolisme trager.

Kenmerken van een rijpere huidtype op een rijtje:

- afname collageen en elastine
- uitdroging door de afname van vascularisatie, zweet en talgafscheiding
- pigmentatiestoornissen zoals 'ouderdomsvlekken'
- sneller en in toenemende mate rimpels en lijntjes

Geschikte Producten

vragen?

VOOR ALLE UW VRAGEN

Neem gerust contact met ons op voor vragen over onze veelzijdig natuurlijke huidproducten geschikt voor uw specifieke huidtype of huidprobleem. U kunt hier ook contact opnemen voor vragen over onze gezichtsbehandelingen.