We are a family business fully established in Hilversum, Netherlands for over 13 years . Due to recent high international demand, we are in the process of translating and giving access to our online shop to English speakers. Do not hesitate to contact us for questions on international shipping.

  • contact
  • T. +31 (0)6 44720906
  • Log in
  • Cart (0)
  • Nederlands NL English EN

GEBRUIKSAANWIJZINGEN VOOR EEN GEZONDE HUIDBALANS

Verzorgingsritueel

Welk huidtype je ook hebt: het is heerlijk om de huid ’s ochtends en ’s avonds te verzorgen. En dat adviseren wij ook. In de nacht scheid de huid afvalstoffen uit die er op de dag zijn binnengedrongen. Wist je dat de cel vernieuwing dan hoger is en de stofwisseling tot wel 8 keer actiever is dan op de dag? Goed dus om de huid maximaal te laten profiteren van de tijd dat je slaapt!

Normaliter bestaat een dagelijks verzorgingsritueel uit 3 stappen die 4 dingen doen:

1.  Reinigen (en evt. Revitaliseren)
2.  Hydrateren & Revitaliseren
3.  Voeden

Reinigen ALGEMEEN

Reinigen is dé basis voor een gezonde huidbalans. Opgestapeld vuil en talg kunnen poriën verstoppen die problemen kunnen veroorzaken zoals puistjes. Daarnaast kan na reinigen andere verzorging beter worden opgenomen. Daardoor zal de huid frisser ogen. Reinig de huid zonder deze uit te drogen of de natuurlijke zuurmantel aan te tasten. De reiniging zelf of een peeling (om dode huidcellen te verwijderen) kan een lagere pH-waarde hebben bijvoorbeeld tussen 3.5-4 pH.

Na reiniging of gebruik van water altijd de pH-waarde terug brengen tussen 4.5-5pH. (Dat kan ook direct bij de volgende stap 2. Hydrateren en Revitaliseren.)

Als je last hebt van eczeem of een heel gevoelige huid raden we je af zeep en water te gebruiken. Zelfs niet de meest zachte zeep die er maar te koop is. Gebruik dan afwisselend liever de N°9 Multipurpose klei (die je niet laat indrogen op de huid) die je mengt met vloeistof zoals yoghurt of, of een aloe-vera om een lage pH-waarde te houden.  

Aurora DionisDermacosmetics adviseert te reinigen en make-up te verwijderen met:de N°1 NOURISHING CLEANSER en af te wisselen met N°9 MULTY PURPOSE CLAY

Reinigen normale, gevoelige en droge huid

Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem twee pompjes N°1 NOURISHING CLEANSER of N°7 SAG ALOE GEL en masseer met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of make-up loskomt. Verwijder de olie of gel met een natte washand of een nat wattenschijfje. Herhaal het schoonmaken als nog niet al het vuil weg is. Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een natwattenschijfje. Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek. (Het is niet de bedoeling dat de ‘vuile’ olie of gel op de huid blijft zitten.)

Reinigen normale tot vette huid, acne

Maak het gezicht nat met lauwwarm water. Neem de N°1 NOURISHING CLEANSER en een klein deel N°9 MULTIPURPOSE CLAY op natte handen en met roterende bewegingen, maak het vuil los. Of wrijf een beetje N°10 PRIMROSE SOAP in de handen tot een zacht schuim. Masseer de klei of de zeep met roterende bewegingen over het gezicht tot het vuil en/of de make-up loskomt. Verwijder de klei of de zeep met een natte washand of sponsje en spoel het gezicht daarna goed af met lauwwarm water. Laat de zeep niet in de ogen komen. Verwijder de laatste kleiresten met een natte wattenschijf.
Herhaal het schoonmaken wanneer nog niet al het vuil weg is.
Make-up resten laten zich goed verwijderen met een druppeltje olie en een nat wattenschijfje.
Spoel het gezicht af met water en dep het droog met een schone witte handdoek.


REVITALISEREN ALGEMEEN

Revitaliseren gaat overactieve werkzame ingrediënten die iets éxtra doen. Dat kan meegenomen zijn bij het Reinigen (zoals in onze N°1 NOURISHING CLEANSER) of bij het Hydrateren (zoals in onze N°8 HYALURONIC WATER). Twee mooie voorbeelden van actieve werkzame ingrediënten zijn Niaciamide en Hyaluronzuur. Met beide houdt je huidvocht beter vast en zijn er een reeks nuttige werkingen: verbeteren van de elasticiteit, genereren van gezondere, jongere huidcellen, ex foliëren van dode huidcellen, verminderen lijntjes en rimpels, verminderen acne, roodheid, pigmentatie en schade aan cellen door de zon / UV.
Lees er meer over op blog Niacinamide en blog Hyaluronzuur.

Aurora Dionis Dermacosmetics koos voor actieve hydratering met revitaliserende componenten. Die vind je terug in de  N°3, N°6, N°7 en de N°8 . De eersten verkrijgen hun hydraterende en ontstekingsremmende kalmerende werking vanuit hoog geconcentreerde Aloë vera en 1,8% Hyaluronzuur. De N°8 geeft een superhydratatie vanuit Hyaluronzuur in combinatie met 5% Niacinamide.

Revitaliseren alle huidtypen

's Ochtends en/of 's avonds na de reinigingsritueel: breng één of twee pompjes N°8 HYALURONIC WATER aan op een dun watje. Strijk hiermee langs de huid om deze te reinigen, te verfrissen.

Verzorg de huid hierna met een ALOË SERUM EN NOURISHING OIL SERUM.


Hydrateren ALGEMEEN

Met hydrateren van de huid na reiniging breng je deze terug naar z’n oorspronkelijke pH waarde. Lager dan 7 pH valt onder ‘zuur’ en hoger dan 7 pH is ‘basisch’. Onze organen hebben een pH waarde van circa een 7,9 pH, terwijl onze huid een pH waarde tussen 4,5 en 5,5 heeft. De huid conditie herstel je het best rondom de eigen pH waarde of iets daaronder. Een verlaagde pH-waarde heeft  een bacterieremmende werking. Op die manier kan deze zich beschermen op indringers van buitenaf, vernieuwen en genezen van wondjes. Een minder goede conditie vergroot de kans op huidproblemen door woekeren van ‘foute’ bacteriën en schimmels.
Wanneer de huid onvoldoende vocht in zich heeft staat deze als het ware iets open zodat invloeden van buitenaf naar binnen kunnen en andersom. Het resultaat is dat de huid flink gaat uitdrogen. Dit zorgt vervolgens voor irritaties, roodheid en jeuk. Afgestemde hydratatie én bouwstoffen zorgen dat de huid barrière herstelt en verstevigt. Zaak dus om het vochtgehalte op pijl te hebben om vervolgens het vetgehalte, de bouwstoffen op niveau te brengen.
Aurora Dionis Dermacosmetics adviseert actieve hydratatie in combinatie met de voeding aan te brengen.

VOEDEN ALGEMEEN

Een droge huid is uiteraard ‘vochtarm’. Terwijl ook een vette huid vochtarm kan zijn. Een vette én toch vochtarme huid kan voor komen wanneer de barrière functie de huidbalans verstoord heeft.  Dat kan komen door teveel reinigen, reinigen met agressieve niet natuurlijke ingrediënten, veel douchen of heet baden maar ook het gebruiken van irriterende cosmetica.
Zorg altijd dat je de huid voedt wanneer deze voldoende gehydrateerd is. Een vochtarme huid kan voeding om allerlei redenen niet opnemen. Zo is de molecuulgrote van olie groter dan vocht inbrengende serums of lotions. Kies het liefst voor natuurlijke hydraterende ingrediënten die de huid ondersteunen in het vasthouden van vocht.

Aurora Dionis Dermacosmetics adviseert actieve hydratatie in combinatie met de voeding aan te brengen.

HYDRATEREN EN VOEDEN NORMALE, gemengde TOT VETTE HUID, ACNE

Neem één of twee pompjes: N°6 RAS ALOE SERUM en één of twee pompjes N°2 NOURISHING OIL SERUM in de handen. Meng ze in de handen en masseer ze in op het gezicht en decolleté tot ze door de huid zijn opgenomen.

HYDRATEREN EN VOEDEN Gevoelige, zeer gevoelige huid, Rosace, Eczeem

Neem één of twee pompjes: N°3 SAS ALOE SERUM en één of twee pompjes N°5 NOURISHING OIL SERUM in de handen. Meng ze in de handen en masseer ze in op het gezicht en decolleté tot ze door de huid zijn opgenomen.

HYDRATEREN EN VOEDEN DROGE, Zeer droge huid

Neem één of twee pompjes: N°3 SAS ALOE SERUM en één of twee pompjes N°4 NOURISHING OIL SERUM in de handen. Meng ze in de handen en masseer ze in op het gezicht en decolleté tot ze door de huid zijn opgenomen.
Advies:  zeker bij een (zeer) droge huid is het verstandig hydraterende ingrediënten tegelijk met de voedende ingrediënten aan te brengen op de huid.

Extra tips

Er zijn verschillende mogelijkheden om het gezicht dieper te reinigen of verder te verzorgen. Deze worden verder toegelicht op de pagina met tips!

CONTACT OPNEMEN

VRAGEN OVER HET GEBRUIK?

Bij vragen over welk product het beste past bij welk huidtype kan de aankoophulp gebruikt worden. Twijfel? Laat gerust een bericht achter!