We are a family business fully established in Hilversum, Netherlands for over 13 years . Due to recent high international demand, we are in the process of translating and giving access to our online shop to English speakers. Do not hesitate to contact us for questions on international shipping.

  • contact
  • T. +31 (0)6 44720906
  • Log in
  • Cart (0)
  • Nederlands NL English EN

Wat doet Jojoba olie voor de huid?

Wat doet Jojoba olie voor de huid?

Jojobaolie INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL

Jojoba is een langlevende, droogtebestendige, meerjarige plant. Jojoba-olie vertoont een hoge oxidatieve stabiliteit en weerstand tegen afbraak. Het is aangetoond dat het effectief is in het verbeteren van de absorptie van lokale geneesmiddelen.

Effecten 

Het hoge gehalte aan wasesters maakt jojoba-olie een goede reparatieoptie voor dermatosen met veranderde huidbarrières, zoals seborrheic dermatitis, eczemateuze dermatitis, Atopische Dermatitis en acne. Jojoba-olie heeft ook een bewezen ontstekingsremmend effect, met potentiële toepassingen bij verschillende huidaandoeningen, waaronder huidinfecties en huidveroudering. 

Onderzoek: Jojoba oil in Dermatology  of Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils

Oorsprong 

De jojobaolie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit California (VS), Mexico en Israël en is gecertificeerd door COSMOS Ecocert.