We are a family business fully established in Hilversum, Netherlands for over 13 years . Due to recent high international demand, we are in the process of translating and giving access to our online shop to English speakers. Do not hesitate to contact us for questions on international shipping.

 • contact
 • T. +31 (0)6 44720906
 • Log in
 • Cart (0)
 • Nederlands NL English EN

Hoe werkt Niacinamide in cosmetica?

Hoe werkt Niacinamide in cosmetica?

Niacinamide is helemaal hip in de wereld van cosmetica. Maar wat is het eigenlijk? Het wordt ook wel nicotinamide genoemd. Je zou kunnen zeggen het is de amide van het niacin, nicotinezuur. Vaak wordt op de verpakking 'vitamine B3' aangegeven terwijl de INCI-naam Niacinamide is. In de biochemie wordt het structuurelement van het amide vaak aangeduid als een peptidebinding. Dat is een ingewikkelde term die om uitleg vraagt, maar dat gaan we doen in een apart blogartikel. Antioxidanten zijn bekend als voedingssupplement maar inmiddels wordt Niacinamide (molecuulformule C6H6N2O) als antioxidant in allerlei producten binnen de cosmetica verwerkt. Maar werkt het echt?

Laboratorium onderzoek laat zien dat het zuur Niacinamide, is een soort 'packman' van vrije radicalen. Die laatsten zijn in je lichaam vaak, maar niet altijd de ‘bad guys’. Terwijl op je huid en gezicht wil je liever geen moleculen die instabiel zijn. Dit maakt namelijk ze snel reageren op andere stoffen die de huid degenereren. Er zijn meerdere onderzoeken die een positieve werking bevestigen. 

Naast die laboratorium onderzoeken is er onderzoek dat aantoont dat Niacinamide in real life aangebracht op de huid een meetbaar positief effect bevestigd.  En een onderzoek dat laat zien dat schade door UV zoals pigmentatie verminderd!
Het allerbeste nieuws is dat bij gebruik van Niaciamide je zelf het verschil kan bemerken. Althans als het cosmeticaproduct aan een aantal voorwaarden voldoet.  Aurora Dionis heeft een hoogwaardig, effectief, 100% natuurlijk en vegan dermacosmetica product ontwikkeld. Over het geheim van de N°8 Hyaluronic Water lees je verderop meer.  

Effecten van Niacinamide op de huid

Op een rijtje zijn dat:
(Links in onderstaand rijtje verwijzen naar onderzoeken.) 

Wanneer de huid aangedaan is of last heeft van pukkeltjes, acné, ontstekingsreacties, roodheid, pigmentvlekken, fijne lijntjes, vergrote poriën is een product met Niacinamide beslist aan te raden.  Kies dan voor een een dermacosmetica product met in elk geval 4% Niacinamide. 

Voorwaarden Niacinamide in dermacosmetica

Niacinamide maar ook andere antioxidanten werken pas effectief in de dermacosmetica als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Hier lees je die van Niacinamide:

 • Combineren van Niacinamide met andere antioxidanten of actieve ingrediënten
  Antioxidanten zijn zuren die in combinatie elkaars werking versterken. Kies voor een product waar meer dan alleen Niacinamide als zuur is toegevoegd.  
 • Zuurstofvrije verpakking.
  Zuren zijn heel gevoelig voor zuurstof en licht. Mocht je ze aantreffen in een potje dan heeft de fabrikant de huid niet serieus genomen. De werking is te verwaarlozen en erger de werking kan zelfs averechts zijn! Werkzame Niacinamide zit in een luchtdichte verpakking.
 • Concentratie moet voldoende hoog zijn. Werkzame percentages zijn er zo rondom 4%.
  Percentage worden vaak niet gegeven op dermacosmetica verpakkingen. Dat maakt dat je een beetje moet gissen met de volgende stelregel: ingrediënten staan in volgorde van procentuele aanwezigheid op de INCI lijst. Een vermelding in het eerste deel van de INCI geeft de hoogste aanwezigheid aan. Hoe lager een ingrediënt op de lijst staat hoe minder er van in het product is verwerkt.

Geheim van Niaciamide in N°8 Hyaluronic Water

Het geheim van de Niaciamide in de Aurora Dionis Dermacosmetics N°8 is dat Niacinamide wordt gecombineerd met Hyaluronzuur. De N°8 Hyaluronic Water bevat 5% Niacinamide en 1,8% Hyaluronzuur. Deze uitzonderlijk hoge concentratie én combinatie van deze twee heel actieve ingrediënten geven je huid een echte boost. Ze geven ondersteuning op meerdere manieren en in meerdere huidlagen.

 We noemen een paar belangrijke aspecten:

Het stimuleren van de fibroblasten die in het bindweefsel collageen aanmaken. De sterk hydraterende werking in combinatie met het opbouwen van een ceramide (lipide) huidbarrière. Gezonde huid barrière geeft een voldoende gehydrateerde huid. Een verstoorde huidbarriere geeft vaak kleine ontstekingsreacties. Niacinamide, en versterkt in combinatie met Hyaluronzuur, remt deze ontstekingsreacties en verhoogt de aanmaak van het eiwit keratine en filagrine. Huid met eczeem heeft vaak een tekort aan filagrine. 

Is er een contra-indicatie voor Niacinamide?

Nee. Voor elke huid maar zeker voor de aangedane en/of droge huid, bij acné, eczeem en voor de rijpere huid biedt Niacinamide belangrijke gewenste effecten. Vanwege de kalmerende werking, zetten zelfs dermatologen bij bepaalde huidaandoeningen Niacinamide in om de huid tot rust te brengen.

 

Hydratatie N°8 met Niacinamide kopen

N°8 HYALURONIC WATER - ALL SKIN TYPES ¦ HYDRATEREND REVITALISEREND VERHELDEREND
Alle informatie van onze 100% natuurlijke vegan Hyaluronic Water staat op de product pagina in de webshop. 
Meer weten over Hyaloronzuur? Klik dan hier. 


Reiniging N°1 met Niacinamide kopen

N°1 NOURISHING CLEANSER - ALL SKIN TYPES ¦ REINIGEND VERHELDEREND

Alle informatie van onze 100% natuurlijke vegan Hyaluronic Water staat op de product pagina in de webshop.  


De producten/ingrediënten van Aurora Dionis Dermacosmetics hebben certificeringen zoals: AllergyCertified, Ecocert, SKAL Bio Controle, Demeter, BDIH, ICEA, Ecocontrol en Vegan.