Haal het beste uit je huid deze lente met deze home remedies!

Haal het beste uit je huid deze lente met deze home remedies!

TIPS DIY home remedies voor de droge, vette of gevoelige huid:

Bescherm en hydrateer je huid dit voorjaar met de juiste verzorgingsproducten om te voorkomen dat blootstelling aan de zon de huid beschadigt en veroudert. Gebruik vochtinbrengende  serums en voedende oliën of gels om je huid te voeden en te laten stralen. Vergeet ook niet om te exfoliëren zonder de huid te beschadigen, om dode huidcellen te verwijderen en een frisse, jongere uitstraling te geven.

Wist jij dat als de huid is goed gehydrateerd en gevoed is, produceert onze huid extra Filagrine een eiwit dat van nature in de menselijke huid voorkomt en essentieel is voor de vorming van een gezonde huidbarrière waar het wordt omgezet in de componenten van de natuurlijke vochtinbrengende factor van de huid (NMF).

Om de productie van filagrine te stimuleren, is het belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging en irriterende stoffen. Een uitgedroogde huid kan de aanmaak van filagrine verstoren, wat kan leiden tot een verzwakte huidbarrière en diverse huidproblemen.

Lees onze Blog:  Krachtige home remedies voor een stralende en gezonde huid:

DIY masker voor de rode en gevoelige huid:

Hier is een recept voor een zelfgemaakt masker met haver en olijfolie, samen met andere natuurlijke en zachte ingrediënten voor een frisse en schone huid zonder roodheid:

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje havermout
  • 1/4 kopje warm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel yoghurt
  • 1/2 rijpe banaan

Bereiding:

  1. Doe de havermout en het warme water in een blender en mix tot een gladde consistentie.
  2. Voeg de olijfolie, honing, yoghurt en rijpe banaan toe. Mix verder tot een gladde en romige mix.
  3. Breng het masker gelijkmatig aan op een schone huid en laat het ongeveer 15-20 minuten zitten.
  4. Spoel het gezicht af met warm water en dep zachtjes droog met een handdoek.



Dit masker is geschikt voor alle huidtypen en helpt onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen, dankzij de combinatie van exfoliërende haver en hydraterende olijfolie. Honing werkt als een natuurlijk antibacterieel middel, terwijl yoghurt de poriën verkleint. De rijpe banaan helpt de huid te hydrateren en te kalmeren, terwijl alle ingrediënten samen helpen roodheid te verminderen en de huid fris en schoon achter te laten.

Verzorg dan je huid met onze veelzijdig producten geschikt voor de gevoelige en zeer gevoelige huid om de huidbarrière gezond en elastisch te behouden.

DIY masker voor de droge en zeer droge huid:

Hier is een recept voor een zelfgemaakt gezichtsmasker voor de droge tot zeer droge huid:

Ingrediënten:

  1. 1/2 kopje havervlokken
  2. 1 eetlepel aloë vera gel
  3. 1 eetlepel kokosolie
  4. 1 eetlepel shea butter
  5. 1 eetlepel honing of agavesiroop voor de vegan keuze.
  6. 1/2 komkommer

Bereidingswijze:

  1. Maal de havervlokken in een blender of keukenmachine tot een fijn poeder.
  2. Voeg de aloë vera gel, kokosolie en shea butter toe aan de kom met havermoutpoeder.
  3. Snijd de komkommer in stukjes en pureer deze tot een gladde sap.
  4. Voeg het komkommersap samen met de honing of agavesiroop toe aan de kom met de andere ingrediënten. Meng goed om alle ingrediënten te combineren.
  5. Breng het masker aan op een schone en droge huid, neem het gebied rond de ogen en mond mee.
  6. Laat het masker 10-15 minuten zitten.
  7. Maak de masker lost met natte wattenschijven en spoel grondig af met warm water.
  8. Droog voorzichtig af met een schone handdoek.

Dit masker bevat voedende en hydraterende ingrediënten die helpen bij het kalmeren en voeden van de droge huid. Komkommersap helpt bij het hydrateren en verfrissen van de huid. Als je veganistisch bent, kun je honing vervangen door agavesiroop. Honing werkt hydraterend en antimicrobieel. Agavesiroop is een gewone zoetstof.

Shea butter is een ingrediënt rijk aan vitamines en vetzuren die helpen bij het voeden en hydrateren van de droge huid. Aloë vera heeft hydraterende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, die helpen bij het verminderen van ontsteking en droogheid van de huid. Havervlokken zijn een geweldige natuurlijke exfoliator, die voorzichtig dode huidcellen verwijderen en helpen om een ​​helderdere en zachtere huid te onthullen.

Verzorg dan je huid met onze veelzijdig producten geschikt voor de droge en zeer droge huid om de huidbarrière gezond en elastisch te behouden

 DIY komkommer toner voor alle huidtypen:

  1. Snijd een komkommer in plakjes en doe ze in een blender.
  2. Blend de komkommer tot het een fijne pasta is.
  3. Zeef het mengsel om het sap van de pulp te scheiden.
  4. Voeg een paar pompjes N.3 Soothing Aloe Serum (rijk aan geconcentreerde aloe vera zonder de allergene antrachinonen en rijk aan probiotica en hoge         concentraat aan hyaluronzuur)
  5. Bewaar het sap in de koelkast.
  6. Gebruik een wattenschijfje om de toner op je gezicht aan te brengen na het reinigen van je huid. Of gebruik 1 van onze aloe serums.

Komkommer  en onze aloe serums hebben eigenschappen die je huidporiën kunnen reinigen en verkleinen. Het houdt ook de pH-waarde van je huid in balans, hydrateert en verjongt het.

DIY Pell-Off masker voor de normale huid:

Dit recept voor een zelfgemaakt peel-off masker, met natuurlijke en niet-irriterende ingrediënten is geschikt voor mensen met een gevoelige of allergische huid met verstopte poriën:

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel aloë vera gel (hydraterend en kalmerend)
  • 1 theelepel honing (hydraterend en anti bacterieel)
  • 1/2 theelepel appelazijn: de zuurgraad in appelazijn kan helpen dode huidcellen te verwijderen en poriën te reinigen.
  • 1 of 2 theelepels natuurlijke yoghurt: yoghurt bevat melkzuur, dat helpt de huid zachtjes te exfoliëren en overtollig talg te verminderen.
  • 1/2 theelepel kokosolie (verzachtend en kalmerend)
  • 1 theelepel smaakloos gelatinepoeder (hechtstof voor het masker)
  • 1-2 theelepels water (om de ingrediënten te mengen)

Bereiding:

  1. Meng de aloë vera gel, honing, appelazijn, yoghurt en kokosolie in een kom.
  2. Voeg het smaakloze gelatinepoeder en water toe en meng goed tot een uniform
  3. Verwarm de kom in de magnetron gedurende ongeveer 10-15 seconden of tot het mengsel zacht wordt.
  4. Breng direct een dunne laag van het masker aan op het schone gezicht, vermijd de gebieden rond de ogen en lippen.
  5. Laat het masker 15-20 minuten zitten, of tot het volledig droog is.
  6. Til voorzichtig de randen van het masker op met je vingers en trek het gelijkmatig van de huid af. Niet scheuren!

Dit peel-off masker helpt onzuiverheden en mee-eters van de huid te verwijderen, dankzij de exfoliërende eigenschappen van appelazijn die dode huidcellen verwijdert en poriën reinigt, terwijl yoghurt zachtjes de huid exfolieert en overtollig talg vermindert. Aloë vera en honing hebben hydraterende eigenschappen. Kokosolie werkt als verzachtend en kalmerend middel, terwijl smaakloze gelatine fungeert als hechtstof voor het masker. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en niet-irriterend, maar het is altijd raadzaam om een allergietest uit te voeren voordat u een product op de huid aanbrengt.

Verzorg dan je huid met onze veelzijdig producten geschikt voor de normale huid om de huidbarrière gezond en elastisch te behouden.

DIY: Verstoppen poriën en puistjes elimineren:

Je huid scheidt natuurlijke oliën genaamd talg af om de huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen vochtverlies en schade. Helaas  overmatig productie aan talg  kan de poriën verstoppen en ook vuil en stof aantrekken, waardoor acne, mee-eters en een ongelijkmatige huid ontstaan.

Wist jij dat er onderzoeken zijn geweest die beweren dat overmatig gebruik van koemelk kan leiden tot een verhoogde talgproductie, wat acne kan verergeren, terwijl yoghurt of geitenmelk doen dat niet. Hoe dat precies werkt weten ze niet. Eén theorie is dat hormonen in koemelk ontstekingen in het lichaam veroorzaken, wat acne kan veroorzaken door verstopte poriën. Er is echter meer onderzoek nodig om dit zeker te weten. Lees hier over dit onderzoek.


Heb jij veel last van verstopte poriën en wil jij thuis je huid diep reinigen en een heldere huid krijgen? Je kunt natuurlijke middelen thuis proberen. Lees hier verder:

DiY stomen van je gezicht.

Gebruik stoom om je poriën te openen: het stomen van je gezicht kan helpen om verstopte poriën te zuiveren:

  • Breng water aan de kook en zet het vuur uit zodra het gaat dampen.
  • Voeg een lepel Zuiveringszout toe of 1 lepen van onze therapeutische Multi Purpose Clay N.9  aan het hete water en roer goed.
  • Meng therapeutische Multi Purpose Clay N.9 met water. Dit product  kan         opgehoopt vuil en onzuiverheden in je poriën aantrekken, waardoor ze   gemakkelijk te verwijderen
  • Breng het therapeutische klei masker op een schone huid. Laats je gezicht ongeveer 5-10 cm boven de pot met stoom en bedek je hoofd met een handdoek     om de stoom vast te
  • Met roterende bewegingen scrub zachtjes je huid met de resterende therapeutische Multi Purpose Clay N.9  op je huid. Verwijder e alle resten met        een natte compres of spons en spoel goed af. De huid voelt nu schoon en fris uit.

Het stomen van je gezicht met toevoeging van Zuiveringszout of therapeutische Multi Purpose Clay N.9 heeft verschillende effecten op de huid, waaronder het openen en reinigen van poriën en het verwijderen van onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes. Zuiveringszout heeft antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen op de huid, terwijl therapeutische Multi Purpose Clay N.9 ontstekingsremmende eigenschappen heeft en gifstoffen en onzuiverheden uit de huid kan verwijderen. Het is belangrijk om niet te lang te stomen en de huid na het stomen goed te reinigen en te hydrateren om uitdroging te voorkomen.

DIY masker voor de vale en onzuivere huid:

Hier is een recept voor een natuurlijke scrub voor de zeer onzuivere huid, ook voor de rug met acne, met behulp van ingrediënten zoals zuiveringszout, jojoba- of olijfolie, kokosolie en geventileerde groene klei:

Ingrediënten:

  1. 1 lepel zuiveringszout
  2. 1 lepel jojoba- of olijfolie
  3. 1 lepel kokosolie
  4. 1,5 eetlepels geventileerde groene klei
  5. 1 lepel yogurt

Bereiding:

  1. Meng in een kom zuiveringszout, jojoba- of olijfolie, kokosolie en yogurt. Roer goed door tot een gladde consistentie is bereikt.
  2. Voeg geleidelijk geventileerde groene klei toe terwijl je blijft roeren, tot het mengsel homogeen wordt.
  3. Na het aanbrengen van het mengsel op de huid, masseer je het zachtjes in met ronddraaiende bewegingen en spoel je het grondig af met warm water.

De scrub kan één keer per week worden gebruikt voor een schonere en verzorgde huid dankzij de combinatie van exfoliërende en hydraterende ingrediënten zoals Zuiveringszout, oliën en geventileerde groene klei (therapeutische Multi Purpose Clay N.9). De yoghurt zal dan helpen om dode huidcellen te verwijderen en de huid te hydrateren.

In werkelijkheid is zuiveringszout geen hydraterend ingrediënt, maar heeft het eerder exfoliërende en antibacteriële eigenschappen. Wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en onzuiverheden, waardoor de huid zachter en stralender wordt. Vanwege de hoge pH kan zuiveringszout echter droogheid en irritatie veroorzaken als het te veel of op een al droge of gevoelige huid wordt gebruikt. Daarom is het belangrijk om zuiveringszout te gebruiken in combinatie met hydraterende en verzachtende ingrediënten zoals jojoba- of kokosolie, of geventileerde groene klei, zoals gesuggereerd in het recept van de scrub.

Verzorg dan je huid met onze veelzijdig producten geschikt voor de onzuivere huid om de huidbarrière gezond en elastisch te behouden.

Als je regelmatig sport blijft je lichaam gezond en fit. Door het zweten wordt je huid van binnenuit gereinigd. Probeer bijvoorbeeld cardio-oefeningen zoals joggen, touwtjespringen en fietsen om vuil uit je huidporiën te zweten. Als je last hebt van verstopte poriën en dit niet verdwijnt met huismiddeltjes, kan je een gediplomeerd en gespecialiseerde specialist raadplegen. Deze kan je huidbehandelingen voorstellen om de huid diep te reinigen en zo nodig door te verwijzen naar een arts voor eventuele medicatie.




Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.