MAGISCH ZUIVERINGSZOUT VOOR DE HUID

MAGISCH ZUIVERINGSZOUT VOOR DE HUID

Wat kan zuiveringszout voor uw huid doen?

Iedereen kent het wel zuiveringszout. Ook wel maagzout, baking soda of natriumbicarbonaat genoemd. Het is een middel dat al heel lang in de geschiedenis gebruikt wordt om de maag te zuiveren. Maar zuiveringszout kent nog heel veel andere toepassingen. Het is een geweldig middel voor zowel de binnen als de buitenkant van het lichaam. Zuiveringszout werkt reinigend en bijna eerder ontsmettend. Daarmee zet het aan tot het kalmeren van de huid. Zuiveringszout heeft een pH van 7 tot 8. 

Zie foto 1.a

Uitwendig gebruik van zuiveringszout werkt naast zuiverend en ontsmettend ook basisch en uitdrogend. Om problemen met de huid te voorkomen breng je na gebruik van het zuiveringszout de pH waarde terug naar de eigen zuurtegraad.   
 
Herstel de pH waarde na gebruik van zuiveringszout door gebruik van Soothing Aloe Serum (SAS) van Aurora Dionis Dermacosmetics.  Deze werkt naast pH verlagend ook herstellend, hydraterend en ontsmettend. De concentratie Aloe Vera in SAS is 25 keer meer dan de in de plant zelf zit. Daarmee is het hoog geconcentreerd. Verder bevat SAS een wortel extract dat inzet op hydrateren, ontsmetten, herstellen en vernieuwen van de huid. Kortom de combinatie van zuiveringszout en SAS Soothing Aloe Serum is een effectieve manier om de huid sneller gezonder en mooier te krijgen.

Meer weten of de werking van Aloe Vera? Klik hier.

Afhankelijk van de conditie van de huid is het mogelijk nodig een voedende olie te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld de Nourishing Skin Oil serum zijn (002 all skin, 004 dry skin). Nu zou je kunnen denken: Waarom kan ik niet direct na het zuiveringszout de olie aanbrengen? Daarvan kan ik zeggen dat een droge huid weinig elastisch is en de grote moleculen van een olie niet kan opnemen. Je kan dit zelf testen. Bij het aanbrengen van olie merk je dat die op de opperhuid blijft liggen. Het kan dus niet doordringen tot de diepere huid lagen. Het is dus niet effectief om dan een product te gebruiken zonder dat deze zijn werk kan doen.  

Meer over bij welke ongemakken je  ‘magisch’ zuiveringszout kunt gebruiken? Klik dan hier.  

 
Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.