Pompoen masker

Pompoen masker

Houdt u ook zo van de herfst? Ik ben dol op de prachtige, diepe kleuren van de bomen en bladeren en het licht dat een goudachtige gloed lijkt te hebben. De geur van speculaas en gepofte kastanjes maken me altijd blij, hoe koud en guur het buiten ook kan zijn.

In de keuken

In de keuken leef ik me in dit seizoen uit met alles wat moeder Natuur te bieden heeft. Donkerrode en zurige appels zijn de perfecte basis voor appeltaart, waar ik (geheime tip!) een vleugje geraspte sinaasappelschil aan toevoeg voor een subtiele en frisse smaak. En ik maak natuurlijk heel veel pompoensoep.

Pompoen is mijn favoriete herfstgroente. Pompoen zit vol met vitamine C, beta-caroteen, mineralen als calcium, kalium, selenium en zink. Pompoen is bovendien een uitstekende ontstekingsremmer. Niet alleen uw maag en darmen hebben er baat bij, uw huid ook.

Huidmasker 

Om uw huid een handje te helpen in de herfst kunt u een pompoenmasker maken:

* Stoom of kook een stuk pompoen zonder schil tot deze gaar is.
* Laat de pompoen licht afkoelen en prak deze met een vork.
* Voeg Oil Serum van uw keuze toe ( 002-004 of 005)
* Voeg er een druppeltje verse citroensap aan toe.
* Voeg een theelepel therapeutische klei toe (de klei zorgt voor een extra reiniging en herstel van de huid. Het pompoen masker blijft dan ook beter op de huid zitten).

Een andere mogelijkheid zonder de therapeutische klei is een nat gaas op de huid plaatsen voordat het masker op de huid wordt aangebracht. Het gaas zorgt dat het masker goed op zijn plek blijft zitten.

* Breng het masker aan op het gezicht en decolleté en laat het ongeveer vijftien minuten intrekken.
* Haal de masker resten eraf met de handen en spoel de huid daarna goed af.
* Masseer de huid met bijvoorbeeld Aurora Dionis Dermacosmetics olie serum en het Aloë Serum om de huid te hydrateren en voeden.
Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.