Toepassingen voor ‘magisch’ zuiveringszout

Toepassingen voor ‘magisch’ zuiveringszout

Toepassingen voor ‘magisch’ zuiveringszout

In dit stukje vertel ik je bij welke ongemakken je zuiveringszout kunt gebruiken. Lees eerst hier alles over zuiveringszout.
Soms schrijf ik er mijn eigen ervaringen bij ook in combinatie met onze SAS Soothing Aloe Serum en soms ook een olie. Heb je een vraag, laat het me gerust weten door contact op te nemen. contactformulier. 

Meer technische informatie over de Aloë Vera ; klik hier 

Inwendig gebruik

Net als bij andere voedingsmiddelen geldt voor zuiveringszout hetzelfde. Gebruik het met mate. Mocht je bepaalde aandoeningen hebben bijvoorbeeld aan de lever, oedeem, of hoge bloeddruk dan moet je oppassen of het helemaal niet gebruiken.

Nooit langer dan 3 – 7 dagen achter elkaar zuiveringszout innemen.

Zuiveringszout is vaak werkzaam voor de volgende inwendige klachten:

Maagzuur

Gebruik het alleen als er (opkomend) maagzuur voorkomt. Drink een half glas water met half theelepel zuiveringszout.

Mocht dit niet werken, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Blaasontsteking

Drink 1 glas water met daarin half theelepel zuiveringszout. Meng het geheel en drink dit op. Herhaal dit 2 x per dag. Spoel ook de intieme delen goed af met warm water en 2 lepels zuiveringszout per liter water. Dit kan je doen bij een beginnende blaasontsteking. Mocht dit niet werken, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Keelpijn

Meng 1 theelepel zuiveringszout in een half glas water en start met gorgelen. Spoel daarna je mond met water. Dit kun je 2 of 3 x per dag doen.

Mocht het niet werken, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Slechte adem en tandvlees

Een theelepeltje zout in een glas met water werkt heel goed tegen een slechte adem of bij ontstoken tandvlees. Twee keer per dag spoelen gedurende drie dagen. Ik vind dat het beter werkt dan een mondspoeling met alcohol en andere ‘sterkere’ ingrediënten. Verder gebruik het een paar keer per maand om zowel mijn tandborstel en tanden te reinigen en tandvlees te ontsmetten.
Gebruik met mate i.v.m. beschadiging van het tandglazuur.

Uitwendig gebruik

Schimmel op de huid

Ringworm ofwel tinea corporis; ook voorkomend als schimmel van de hoofdhuid ofwel tinea capitis.

Bij ringworm is vaak een opvallende, rode en schilferende rand van waaruit de ring zich uitbreidt. Schimmel van de hoofdhuid kenmerkt zich door schilfering op het hoofdhuid. Schimmelinfecties van de hoofdhuid veroorzaken vaak jeuk en branderigheid en komen vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen. Soms is de huid rood en er kunnen puistjes en korsten op zitten. Een ernstige schimmelinfectie van de hoofdhuid kan kale plekken veroorzaken.

Ook kunnen op het lichaam de plooien aangetast zijn (de navel, onder de borsten, de buikplooi, de liezen, de bilspleet, het gebied rond de anus).

Oorzaak schimmel, ringworm

Schimmelinfecties worden veroorzaakt door schimmels uit de omgeving. Deze verspreiden zich door middel van sporen die leven van de hoornlaag in de huid. Via kleine beschadigingen van de huid (wondjes) dringen de sporen de huid binnen en veroorzaken ze een infectie. Deze sporen zijn heel klein en komen overal om ons heen voor. Onder gunstige omstandigheden, dat wil zeggen, een warm en vochtig klimaat, groeien deze sporen uit tot schimmels. Deze sporen zijn daardoor vooral te vinden in sportzalen, zwembaden en sauna’s.

Bij iedereen komen op de huid schimmels en gisten voor. Door groei van schimmels of gisten in de opperhuid (stratum corneum van de huid) kan er een plekje ontstaan ook wel een dermatomycose genoemd. Meestal wordt zo’n dermatomycose veroorzaakt door Candida of Malassezia. Je krijgt er vaak jeuk.
Ontstaan van de klachten kun je voorkomen door drie dingen: een goed werkende barrièrefunctie van de huid, een balans in aangroei en afschilfering van de opperhuid en de productie van vetzuren.

Bijkomend probleem is dat je door de jeuk ook zelf weer kleine huidbeschadigingen kunt maken. Daar maken schimmels en bacteriën vaak gebruik van om zo gemakkelijker naar binnen te dringen.   

Hoe heb ik na jaren van problemen dit weten op te lossen?

Ik ontwikkelde de producten en in dit geval voor als het om de hoofdhuid gaat:

Eerste reiniging en ontsmetting: breng Eveningprimrose Soap of Pure Jojoba soap en een theelepel zuiveringszout aan op de huid en masseer die in tijdens het wassen met genoeg water.
Afspoelen en routine herhalen zo nodig. Na de wasbeurt hoofd en haren goed afspoelen en drogen met een schone handdoek.

Verzorging: Als het haar nog vochtig is 2 pompjes SAS Soothing Aloe Serum van Aurora Dionis Dermacosmetics aanbrengen en goed inmasseren. De werking is zowel ontsmettend, te voedend en herstellend.

Mocht dit niet werken, neem dan contact op met je huisarts.

Met het toevoegen van zuiveringszout wordt de natuurlijke pH waarde van de hoofdhuid verhoogd. Met de SAS Soothing Aloe Serum komt die weer terug naar de eigen waarde tussen 4,5 en 5,5 pH.en zorgt dat de hoofdhuid in balans en gehydrateerd blijft. Aloe Vera conditioneert  de huid significant en daarmee krijgen schimmels en andere ‘indringers’ geen kans om schade aan te richten. De hoofdhuid en je haren blijven op die manier ook langer schoon!

Al gaan chronische huidproblemen bijna nooit weg, ze kunnen goed onder controle gehouden worden. Bij mij is het gelukt om mijn hoofdhuid rustig te krijgen. Maar het vergt geduld en aandacht. Een signaal voor mij om de hoofdhuid te voeden was een gevoel van ‘trekkerigheid’. Mijn aanpak startte ik dan direct. Zou ik mijn hoofdhuid ‘verkeerd’ verzorgen, dan komen de klachten terug. Zie voorbeeld hier.

 

Overigens is schimmel van de hoofdhuid niet hetzelfde als roos (zie seborroisch eczeem).

Seborrhoïsch Eczeem

‘Roos’ is de mildste vorm van seborrhoïsch eczeem die ik zelf ook meegemaakt heb.  Het ziet eruit als fijne schilfertjes op het behaarde deel van het hoofd. Soms is er ook jeuk. Bij uitgebreider eczeem wordt de hoofdhuid rood en neemt de jeuk en schilfering toe. De schilfering kan zo erg zijn dat de gehele hoofdhuid bedekt is met

schilfers, waarbij er tijdelijke haaruitval kan optreden.
Bij andere vormen dan roos geeft seborrhoïsch eczeem ook op het niet behaarde deel van het hoofd jeukende plekken met een vettige, soms gelige schilfering. Het komt vooral voor op plekken met veel talgproductie, namelijk:

Oorzaken seborroische eczeem

De gist Pityrosporum Ovale (ook Malassezia furfur genoemd) speelt een belangrijke rol bij deze eczeemvariant. Deze gist (een soort schimmel) komt bij iedereen voor op de huid maar bij mensen met seborrhoïsch eczeem wordt deze gist in grotere hoeveelheden dan normaal aangetroffen.

Het afweersysteem van sommige mensen reageert op de gist met een ontstekingsreactie. Dit veroorzaakt de roodheid van het eczeem. Waarom sommige mensen aanleg hebben om op de gist te reageren en sommigen niet, is niet bekend.

Ook hier kun je een combinatie van zuiveringszout en de SAS (Soothing Aloe Serum) van Aurora Dionis Dermacosmetics inzetten. Daarmee ontsmet, kalmeer en herstel je de huid.

Herpes

Begin meteen met het zuiveringszout als de klachten beginnen. Om te reinigen en sterk te ontsmetten dep je de ontstoken plek met zuiveringszout en een klein beetje water. Het moet eruit zien als nat poeder. Hierna de SAS Soothing Aloe Serum laten inwerken met een wattenschijf. Aloe vera ondersteunt het voorkomen van zweertjes  Daarmee herstel je de pH van de huid maar ook dat het gevoed is om te herstellen en de juiste vochtbalans kan hebben.
Dit ritueel meermaals per dag herhalen.  Mocht dit niet werken, neem dan altijd contact op met je huisarts.
Als het plekje écht open of té gevoelig is dan kan het zuiveringszout wellicht te sterk zijn. Gebruik dan alleen de  SAS Soothing Aloe Serum om te ontsmetten, te voeden en herstellen. Dat is zachter.
Lees meer exacte informatie hier https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26966709  

Muggenbeet of andere insect beet/steek

Om de jeuk van een insectenbeet te verminderen en kleine ontstekingen te vermijden en te verminderen kun je de huid deppen zo vaak mogelijk met zuiveringszout en een klein beetje water. Het moet eruit zien als nat poeder. 

Let er op om er na weer de pH van de huid te herstellen, desinfecteren en ook te  hydrateren. Gebruik daarvoor een kleine hoeveelheid de SAS Soothing Aloe Serum op bijvoorbeeld de beetplek (van een mug of bij) en na circa 1 minuut zou de jeuk minder moeten zijn. Herhalen een paar keer achter elkaar als de jeuk weer begint, of houd het plekje vochtig met een natte wattenscheef met de SAS voor een betere resultaat.

Voor mij en veel gebruikers werkt bij een beet de SAS Soothing Aloe Serum in combinatie met de Nourishing oil (002 all skin, 004 dry skin) het beste. 

Candida albicans (ook vaginale)

Candida albicans is een veel voorkomende gistsoort onder andere in aarde en afval. Ze komt van nature ook voor in en op het menselijk lichaam. Onder normale omstandigheden veroorzaakt ze geen klachten. Als de lokale omstandigheden veranderen, kan Candida zich snel vermenigvuldigen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een warm en vochtig ‘klimaat’ in huidplooien. Als dit gebeurt, kunnen er klachten ontstaan. Dit kan gebeuren op de huid, in de vagina of in de mond. De klachten ontstaan doordat Candida dan kan doordringen tot in het weefsel van de huid of de slijmvliezen.

Bij klachten kun je goed het zuiveringszout gebruiken zoals bij de herpes. Ik beschrijf hierna hoe ik mensen heb geadviseerd bij vaginale klachten.

Reinig de intieme zone. Dat kan met de Multipurpose clay. Deze groene grijze klei is een combinatie van Fuller’s earth en geconcentreerd aloë vera poeder. Neem een beetje clay en water en was de intieme zone goed. De wasbeurten werken reinigend en kalmerend en dat draagt bij aan een sneller resultaat.
Verzorgen; breng een paar pompjes SAS Soothing Aloe Serum aan op de gehele streek en houd een dunne natte wattenscheef met de SAS op het deel waar de candida aanwezig is. Je kan deze een vijf tot maximaal 30 minuten laten zitten om te laten inwerken.

Mocht dit niet werken, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Tegen puistjes en kleine bacteriële ontstekingen

De huid kan worden getergd door allerhande kleine bacteriële ontstekingen zoals puistjes maar ook andere bekende fenomenen zoals:
- een strontje, een rood, pijnlijk bultje op het ooglid
- Perlèche, beter bekend als kloofjes in de mondhoeken
- Impetigo, oftewel krentenbaard

En natuurlijk ook eczeem terwijl die kun je terugvinden hier boven. De klachten worden meestal veroorzaakt door de staphiloccocus aureus. Het zuiveringszout werkt daar goed tegen als ontsmetting terwijl het zaak is om de huid ook weer terug te brengen naar de eigen pH waarde waarin de Sas Soothing Aloe Serum effectief werkt.

Ook de pH waarde terug brengen? Klik hier voor al onze hydratatie producten op basis aloe vera. Hooggeconcentreerde, pure en eerlijke producten. 
Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.