Gratis verzending v.a een bestelbedrag van € 50,00

ALOE VERA SUPERFOOD VOOR DE HUID

ALOE VERA SUPERFOOD VOOR DE HUID

Van Superfood tot Supertreat Aloe Vera

De botanische naam is Aloe barbadensis miller en de plant is een succulent oftewel  vetplant. De Aloe plant slaat water op in zijn blad. Al vanuit de oudheid staat Aloe Vera bekend om zijn geneeskrachtige werking. De Egyptenaren noemden Aloë 'de plant van onsterfelijkheid'.
Ons lijf wordt gesterkt door Superfood terwijl Aloe Vera dé Supertreat is voor onze huid. De werkzame kracht is dus al eeuwenoud maar wat doet Aloe Vera nu écht?

Het sap is eerder een soort gelei en smaakt bitter-zoet en wordt ook verwerkt in Aloe drink. Daarnaast kent het veel toepassingen in veel cosmetica-producten. De pondus Hydrogenium of te wel de pH waarde van Aloe is vergelijkbaar met die van de huid en ligt tussen de  5 en 5,5 pH

Ruim 99% van de plant bestaat uit water. Het ‘geheim’ zit in die overige 1% die meer dan 200 verschillende stofjes bevat zoals: vitamines, mineralen, suiker, enzymen en planthormonen. Hieronder een opsomming:

 • Vitamine A, C en E (antioxidanten)
 • B-vitamines in de Aloë vera gel; foliumzuur, choline en vitamine B12.
 • Enzymen; fosfatase, alliinase, alkalische amylase, bradykinase (ACE), carboxypeptidase, katalase, cellulase, peroxidase en lipase.
 • Mineralen; chroom, calcium, koper, magnesium, selenium, mangaan, kalium, natrium en zink.
 • Suikers; monosacchariden (glucose en fructose) en polysacchariden (glucomannanen en polymannose)
 • Plantenhormonen*; auxines en gibberellinen.
 • Vetzuren*; cholesterol, campesterol, β-sisosterol en lupeol.
 • De Plantenhormonen en vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en versnellen de wondgenezing.

Naast drankjes voor inwendige toepassing wordt via de dermatologie het grootste orgaan van de mens met Aloe behandeld: de huid. Dat is niet voor niets.
De planthormonen dragen aan de cel-ontwikkeling die vervolgens de aanmaak van collageen stimuleert. Dat zorgt voor elasticiteit maar ook voor herstel van weefsel. De callageenvezels zorgen dat randen van een wondje beter naar elkaar toe bewegen (wondcontractie door fibroblasten).

Zo kent wondgenezing (aangedane huid) een aantal fasen
1. Reactiefase waarin een bloedingsfase en/of ontstekingsfase
2. Regeneratiefase (= proliferatiefase of fibroblastenfase)
3. Rijpingsfase (= maturatiefase of remodelleringsfase)

Aloe ondersteunt de huid in alle drie de fasen van reinigen en ontsmetten tot regenereren en kalmeren, en uiteindelijk volledig herstel. Daarnaast brengt de hydraterende en verzachtende werking in een gezonde balans. Hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen en kan het schadelijke invloeden beter afweren.

Voor meer exacte info klik hier  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/ 


Aurora Dionis Dermacosmetics High End Skincare

De SAS Soothing Aloe Serum van Aurora Dionis Dermacosmetics werkt effectiever dan wanneer je de plant gebruikt of een regulier (100%) aloë vera product. 

Ik ben opgegroeid vanuit het idee: als je iets doet, doe het dan goed! Mijn keuze is de beste kwaliteit ingrediënten te gebruiken om het eind product vervolgens kwalitatief hoogwaardig en hoog geconcentreerd samen te stellen. Daarmee heb je direct een voorsprong op andere producten en dat zie en voel je terug aan de huid.

Waarin is SAS Soothing Aloe Serum meer dan 100% Aloe Vera?

 1. Hoog geconcentreerd; de Aloe Vera is 25x zo geconcentreerd als de plant zelf.
 2. Hoge kwaliteit; beste verkrijgbare oogst en eerste ruwe verwerking
 3. Natuurlijke conservering en versterkende peptiden; wortelextract met uiterst werkzame peptiden in plaats van chemische conserveringsmiddelen
 • De hoge concentratie maakt dat de werkzame ingrediënten van Aloe Vera nog sterker naar voren komen. Dat zijn: het reinigen, ontsmetten, hydrateren, verzachten én herstellen van aangedane, beschadigde tot en met ontstoken huid.
 • De kwaliteit van de oogst en de eerste verwerking zijn essentieel op het eindresultaat. Met andere woorden. De ene Aloë Vera is de andere niet. Zelf heb ik nauw contact met de producenten en leverancier van het ruwe product. Door betrokken te zijn bij de basis houd ik grip op de kwaliteit onze eindproducten.- Het is niet eenvoudig om een houdbaarheid met een zo hoog mogelijke hoge kwaliteit op natuurlijke wijze te realiseren. Sterker nog test-laboratoria geloofden niet dat het kon. Maar hun eigen test resultaten bewezen de werking.
 • De wortelextract van Lactobacillus Ferment en Cocos Nucifera fruit zijn antimicrobiele peptiden. Ze werken als een natuurlijk conserveermiddel en geven geen allergische reacties en daarnaast versterken ze de genezende werking van Aloe op huidaandoeningen.

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en wijze van samenstellen is uniek en hebben hun plek verworven binnen de high-end dermacosmetica

Meer lezen over hoe het natuurlijk conserveermiddel werkt en laboratorium tests heeft doorstaan? Klik hier