LABORATORIUM TESTS VAN ONZE WORTEL EXTRACT

LABORATORIUM TESTS VAN ONZE WORTEL EXTRACT

Productkwaliteit staat en valt ook met adequate houdbaarheid van de werkzame stoffen.

DE ALOË PRODUCTEN VAN AURORA DIONIS BEVATTEN EEN NATUURLIJK PRO-BIOTICUM MET ANTIBACTERIËLE WERKING. Met als voordeel dat zij:

  • Op natuurlijke wijze conserveren
  • Houdbaarheid veilig verhogen
  • Huidconditie significant verbeteren
  • Geen allergische reacties geven

"SLIMME" NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

Twee ‘slimme’ ingrediënten samen met de Aloe zelf zijn hierin essentieel. Dat zijn natuurlijke antimicrobiële peptiden verkregen vanuit Lactobacillus en extracten van de kokospalm (Cocos nucifera). ‘Slechte bacteriën’ en schimmels worden onschadelijk gemaakt door deze ‘goede bacteriën’ en anti schimmel extract. 
De combinatie is een pro-bioticum voor de huid mede vanwege de beschermende, hydraterende en antibacteriële werking en brengen zij de huid terug naar de eigen zuurtegraad.

Gezondheid van de huid en zuurtegraad

De pondus Hydrogenium of te wel de pH waarde is van invloed op de conditie van de huid. Lager dan 7 pH valt onder ‘zuur’ en hoger dan 7 pH is ‘basisch’. Onze organen hebben een pH waarde van circa een 7,9 pH, terwijl onze huid een pH waarde tussen 4,5 en 5,5 heeft. De huid conditie is het best rondom de eigen pH waarde. Op die manier kan deze zich beschermen op indringers van buitenaf, vernieuwen en genezen van wondjes. Een minder goede conditie vergroot de kans op huidproblemen door woekeren van ‘foute’ bacteriën en schimmels.

Micro organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten vermeerderen zich in warmere, vochtige omstandigheden en een neutrale pH van 7. Maar ze kunnen over het algemeen een pH bereik van 5 tot 8 tolereren. Sommige gisten daarentegen kunnen overleven in een brede range van zuur naar basisch. Door gebruik van zeep, allerhande cosmetica, water en douchen loopt de pH waarde van de huid op. Huidaandoeningen zoals acne en eczeem gedijen beter bij deze hogere pH waarde. Terwijl de groei van onze ‘goede’ huid bacteriën door die hogere pH juist worden belemmerd. Een zuurder klimaat met bijvoorbeeld een pH waarde van 6 of minder remt de groei van bacteriën en schimmels. Waarbij een organisch zuur zoals melkzuur die groei nog sterker remt dan andere zuren.

De combinatie van producten en ingrediënten van Aurora Dionis Skincare dragen bij aan een gezonde huidconditie en geven geen allergische reacties.  

Tabel ph-waarden  
 

De producten van Aurora Dionis skincare worden ook getest op kwaliteit en houdbaarheid in externe laboratoria. De Lactobacillus remt de groei van bacteriën zoals; Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Escherichia coli (E-coli).
Het wortelextract van de Cocos nucifera zorgt dat gisten worden bestreden zoals de Candida albicans. Zelfs een gist zoals Aspergilus brasiliensis dat normaliter overleeft in een klimaat van 1,5 – 9,5 pH wordt uiteindelijk uitgeschakeld. Zie o.a. onderzoeken over de effecten van probioticum voor de huid: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4483923/  
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4793058/ en

 

testresultaten Aurora Dionis DERMACOSMETICS SAS Soothing Aloe Serum

Zie onderstaande tabellaboratorium test Aurora Dionis Dermacosmetics

Kortom natuurlijke conserveringsmiddelen zijn voor handen én dragen bij aan een significant betere huidconditie. Zeker wanneer er sprake is van een gevoelige huid of huidproblemen is Aurora Dionis skincare een uitkomst en is het advies synthetische toevoegingen te vermijden.

Meer over natuurlijke versus synthetische conserveringsmiddelen. Klik hier 
Meer over Aloe Vera? Klik hier. 
Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.