5% korting op uw allereerste bestelling! gebruik code YFNH1DZ7Q39Z

NATUURLIJKE VERSUS SYNTHETISCHE CONSERVERINGSMIDDELEN

NATUURLIJKE VERSUS SYNTHETISCHE CONSERVERINGSMIDDELEN

De gangbare industrie remt met o.a. het toevoegen van de goedkopere parabenen de groei van bacteriën en schimmels. Daardoor is een product langer houdbaar. Parabenen is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die allen als basisstructuur parahydroxybenzoëzuur hebben( De E-nummers zijn E214 tot en met E219 of uitgeschreven door bijv. methyl, propyl butyl, isobutyl en ethyl).

Overigens zijn er verschillende meningen over de risico’s van het inzetten van parabenen als hormoon verstorende stof in diverse consumenten artikelen.
De Wereld gezondheid Organisatie (WHO) beschouwd kwetsbare groepen (zoals zwangere vrouwen en kinderen) als gewaarschuwd voor het schadelijk effect van deze stoffen. Het is al een lange tijd bekend dat parabenen het effect van oestrogeen kunnen nabootsen, waardoor ze het endocriene systeem of hormoonstelsel kunnen verstoren. Er is waargenomen dat deze parabenen gemakkelijk geabsorbeerd worden door de huid, niet door oraal in te nemen. Sommige mensen ontwikkelen een allergie voor parabenen en krijgen last van eczeem zoals roodheid, bultjes, zwelling, schilfering en jeuk.

Aurora Dionis skincare maakt gebruik van 'slimme' natuurlijke ingrediënten als conserveringsmiddelen. Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt of een allergie is het logisch een product te kiezen dat vrij is van deze synthetische conserveringsmiddelen.

Meer over ‘slimme' natuurlijke ingrediënten’? link