Aloë Vera gel serum: superfood voor de huid

Aurora Dionis vegan aloe vera

Superfood - Supertreat vegan high-end Aloë Vera voor de huid

De botanische naam is Aloe Barbadensis Miller en de plant is een succulent ofwel een vetplant. De aloë plant slaat water op in zijn blad en water is een absolute supertreat voor de huid. Al vanuit de oudheid staat aloe vera bekend om zijn geneeskrachtige werking. De Egyptenaren noemden aloë 'de plant van onsterfelijkheid'. Ons lijf wordt gesterkt door superfood terwijl aloe vera dé supertreat is voor onze huid. De werkzame kracht is dus al eeuwenoud maar wat doet aloë nu echt en wat maakt de puur natuurlijke high-end vegan aloë vera gel of serum van Aurora Dionis SkinCare zo bijzonder? 

Het sap van de aloë is eerder een soort gelei en smaakt bitter-zoet en wordt ook verwerkt in aloë drink. Daarnaast kent het veel toepassingen binnen cosmetica-producten. De pondus hydrogeni ofwel de pH-waarde ligt tussen de 5 en 5,5 pH van aloe vera en is vergelijkbaar met die van de huid en daarmee heel geschikt voor huidverzorgingsproducten. 

 

Let op reguliere 100% Aloë Vera kan de huid irriteren

Gebruik alleen Aloë Vera van zeer goede kwaliteit waarin geen sporen zitten van anthraquinone wat geur en kleurstoffen bevat. Dit kan méér irritatie geven. De producten van Aurora Dionis zijn een high-end natuurlijke en vegan huidverzorging. De aloë vera serum en gel zijn bij uitstek geschikt voor de behandeling van aangedane huid.

Ruim 99% van de plant bestaat uit water en is daarmee een supertreat op zichzelf. Terwijl het ‘geheim’ in de overige 1% zit. Een weldaad voor de huid die meer dan 200 verschillende stofjes bevat zoals: diverse vitamines, mineralen, suiker, enzymen en planthormonen. Hieronder een opsomming:

 • Vitamine A, C en E (antioxidanten)
 • B-vitamines in de aloë vera gel: foliumzuur, choline en vitamine B12.
 • Enzymen: fosfatase, alliinase, alkalische amylase, bradykinase (ACE), carboxypeptidase, katalase, cellulase, peroxidase en lipase.
 • Mineralen: chroom, calcium, koper, magnesium, selenium, mangaan, kalium, natrium en zink.
 • Suikers: monosacchariden (glucose en fructose) en polysacchariden (glucomannanen en polymannose)
 • Plantenhormonen*: auxines en gibberellinen.
 • Vetzuren*: cholesterol, campesterol, β-sisosterol en lupeol.
 • De plantenhormonen en vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en versnellen de wondgenezing.

Naast dorstlessende drankjes worden dermacosmetische producten vervaardigd die ons grootste orgaan bereiken: de huid. En dat is niet voor niets.
De plantenhormonen dragen significant bij aan de huidcel-ontwikkeling die vervolgens de aanmaak van collageen stimuleert. Dit herstelt weefsel en maakt het ook elastisch. De collageenvezels zorgen er onder andere voor dat randen van een wondje beter naar elkaar toe groeien (wondcontractie door fibroblasten).

Wondgenezing (van aangedane huid) kent een aantal fasen: 
1. Reactiefase waarin een bloedingsfase en/of ontstekingsfase
2. Regeneratiefase (= proliferatiefase of fibroblastenfase)
3. Rijpingsfase (= maturatiefase of remodelleringsfase)

Aloe ondersteunt de huid in alle drie de fasen, van reinigen en ontsmetten tot regenereren en kalmeren, en uiteindelijk tot volledig herstel. Daarnaast brengt de hydraterende en verzachtende werking de huid in een gezonde balans. Hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen en kan de huid de schadelijke invloeden beter afweren.

Voor onderzoeksinformatie: klik hier.


Aurora Dionis Dermacosmetics High End Aloë Vera Skincare

De aloë vera gel  en/of serum van Aurora Dionis Dermacosmetics werkt effectiever dan een 100% puur aloé vera sap of regulier product. Dat komt door de concentratie van de aloë. 

Aurora Dionis vegan medisch huidspecialist kiest de beste kwaliteit ingrediënten en heeft de aloë hoog geconcentreerd in haar producten opgenomen. Door dit te doen ontstaat er direct een voorsprong op alle andere aloë producten en dat zie en voel je terug als het gaat om verbetering van de huid.

De aloë vera serums en gel van Aurora Dionis bevatten geen sporen van het mogelijk irriterende anthraquinone en zijn bij uitstek geschikt voor de behandeling van de aangedane huid. Daarbij bevatten zij een hoog geconcentreerd puur vegan hyaluronzuur dat is gewonnen vanuit vegan polysachariden.

100% Puur natuurlijke vegan Aloë Vera Gel of Serum

 1. Hoog geconcentreerd; de aloe vera is 25x zo geconcentreerd als in de plant zelf.
 2. Hoge kwaliteit; beste verkrijgbare oogst en eerste ruwe verwerking.
 3. Natuurlijke conservering en versterkende peptiden; wortelextract met uiterst werkzame peptiden in plaats van chemische conserveringsmiddelen
 • De hoge concentratie maakt dat de werkzame ingrediënten van Aloe Vera nog sterker naar voren komen. Dat zijn: het reinigen, ontsmetten, hydrateren, verzachten én herstellen van aangedane, beschadigde en ontstoken huid.

 • De kwaliteit van de oogst en de eerste verwerking zijn essentieel voor de kwaliteit op het eindresultaat. Met andere woorden. De ene aloë vera is de andere niet. 

 • Het staat ferment van wortelextract van Lactobacillus Ferment en Cocos Nucifera extract bevat onder andere antimicrobiele peptiden. Ze werken als een natuurlijk conserveermiddel en geven geen allergische reacties en daarnaast versterken ze de genezende werking van Aloe op huidaandoeningen.

 

Aurora Dionis:

"Ik heb zelf nauw contact met de producenten en leveranciers van de basis ingrediënten. Daarmee heeft Aurora Dionis SkinCare beslist meer grip op de kwaliteit van al haar eindproducten."

"Het is niet eenvoudig om op 100% puur natuurlijke vegan wijze hoge kwaliteit én houdbaarheid te realiseren. De test-laboratoria die de producten test voordat ze de markt op mogen geloofden ook eerst niet dat het mogelijk was. Maar hun eigen test resultaten bewezen de werking! Ik ben heel blij dat ik mensen op een veilige vegan wijze kan helpen, ook mensen met een huid die is aangedaan door medische ingrepen of door zware (chemo-)medicatie."

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en wijze van samenstellen is uniek en hebben hun plek verworven binnen de high-end dermacosmetica

Meer lezen over hoe het natuurlijk conserveermiddel werkt en laboratorium tests heeft doorstaan? Klik hier 
Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.