Krabben of kalmeren met Aloë Vera bij jeuk door processierups?

Krabben of kalmeren met Aloë Vera bij jeuk door processierups?

In de zomermaanden, net als je luchtige kleding draagt is ook de processierups actief.  Ze nestelen zich in eikenbomen die zij ook kaalvreten. Door direct of indirect contact (via de wind) met de brandhaartjes kun je gezondheidsklachten krijgen zoals bultjes, huiduitslag en jeuk. Krabben ligt voor de hand maar kalmeren is beslist beter. Het goede nieuws is dat de high-end vegan Aloë Vera gel en het vegan Aloë Vera serum van Aurora Dionis direct verlichting geven en een oplossing zijn om jeuk en krabben te verminderen en wondjes te kalmeren en ondersteunen in hun genezing.

Gebruik alleen Aloë Vera van zeer goede kwaliteit waarin geen sporen zitten van anthraquinone. Dit kan méér irritatie geven. De producten van Aurora Dionis zijn een high-end natuurlijke en vegan huidverzorging. De Aloë Vera serum en gel zijn bij uitstek geschikt voor de behandeling van aangedane huid. Ze bevatten ook een hoog geconcentreerd puur vegan hyaluronzuur dat is gewonnen vanuit vegan polisaccariden.

De eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea) heeft het niet direct op jou gemunt. De rups is, ter verdediging van het nest, voorzien van brandhaardjes. Een deel van zijn beharing, zo’n 700.000 witte brandharen de boosdoeners en worden door wind afgegeven aan de lucht. Wist je dat ze zich verspreiden tot een afstand van 50–100 meter? Vervolgens kunnen deze brandharen zich met weerhaakjes vastzetten in de oppervlakkige lagen van de huid, de ogen en de bovenste luchtwegen. Dit veroorzaakt pijnlijke jeukende wondjes  (Lamy, 1987; Vega, 1999) waarbij ze het eiwit thaumetopoein afgeven. Dit eiwit activeert een aantal enzymen. Hierbij wordt histamine vrijgemaakt en waarschijnlijk ook een aantal andere stoffen die van invloed zijn op de bloedvaten (verwijding of vernauwing).

Waarom jeuk behandelen met Aloë Vera vegan gel of serum?

De brandhaartjes veroorzaken een irriterende ontstekingsreactie met symptomen zoals pijnlijke huiduitslag (dermatitis) en hevige jeuk (pruritus). Naast dit ongemak is het raadzaam de huid altijd te verzorgen op een afgestemde niet allergie opwekkende manier. Waarom?  
De bultjes, pukkeltjes en/of met vocht gevulde blaasjes kunnen gaan ontsteken. Door te krabben of te wrijven verspreiden de haren zich gemakkelijk over andere delen van het lichaam. Waarbij zonder behandeling de klachten normaliter verdwijnen binnen twee weken.

Voorkom het ontwikkelen van allergische (huid)reactie 

Wat minder bekend is dat je door de tijd heen een allergie kunt ontwikkelen.  De hoeveelheid brandharen waarmee men in contact komt bepaalt de felheid en uitgebreidheid van de reactie (overgenomen uit RIVM, 2008). Afhankelijk van de individuele gevoeligheid (erfelijke aanleg), de frequentie van blootstelling aan brandharen en de blootstellingsduur en –intensiteit ontwikkelt een deel van de bevolking een allergie. Bij ernstige klachten kan door de huisarts cortisoncrème en/of antihistaminica worden voorgeschreven.

Aurora Dionis vegan medisch huidspecialist adviseert 

Door klachten zoals jeuk en bultjes met de high-end vegan Aloë Vera serum of gel te behandelen zul je snel vermindering van de klachten zoals jeuk en krabben ervaren. Naast de hoge concentratie Aloë Vera ondersteund vegan hyaluronzuur  het herstel. Die combinatie geeft verlichting van de jeuk en ontsteking wordt voorkomen. Het herstel van kleine wondjes wordt significant ondersteund waarmee littekenvorming op de huid wordt voorkomen. Het direct bij irritatie verzorgen van de huid werkt preventief op het ontwikkelen van meer (heftige) allergische reacties.

  • Praktische instructie behandelen met de high-end vegan Aloë Vera Serum of Gel bij huidklachten door de processierups? Klik hier.
  • Meer lezen over de werking van Aloë Vera? Klik hier.
  • Wil je de producten kopen? Klik hier. Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.