Praktische instructie verzorging met Aloë Vera bij allergie, jeuk en uitslag processierups

Aurora Dionis vegan medisch schoonheidsspecialist

Gebruik alleen Aloë Vera van zeer goede kwaliteit én Aloë Vera waar geen sporen zitten van anthraquinone. Dit geeft in veel gevallen juist méér irritatie. De producten van Aurora Dionis zijn een high-end natuurlijke en vegan huidverzorging. De Aloë Vera serum en gel zijn bij uitstek geschikt voor de behandeling van aangedane huid (door de processierups). Daarbij bevatten zij een hoog geconcentreerd puur vegan hyaluronzuur dat is gewonnen vanuit vegan polisaccariden.

 

Oppervlakten in en rond de ogen

Het is belangrijk de huid rond en in de ogen goed af te spoelen met lauw warm water. Zorg dat vuil en gif niet ín de ogen is blijven zitten. Door de ogen te druppelen met steriel fysiologisch water (bijvoorbeeld uit een ampul), wordt het oog op verantwoorde manier gereinigd. cne.

Reguliere huidoppervlakten ‘strippen’

Verwijder (nog aanwezige) brandhaardjes van de huid. Dit kan door de huid met plakband te ‘strippen’. Hierdoor blijven de brandharen plakken aan de plakband en kunnen wondjes sneller genezen.

 

In laten werken van vegan Aloë Vera gel of serum

Breng twee pompjes van het Aloë Vera product aan op een dunne iets vochtige wat. Gebruik het liefst gekookt water of bronwater met koolzuur (die heeft een lagere pH-waarde en is daarmee beter voor de huid. Leg deze op de plek om het te laten inwerken totdat deze wat droog is. Dit zal zo’n 5 tot 10 minuten zijn.

Herhalen inwerken van Aloë Vera gel of serum

Voor kalmering en effectieve verzorging van de aangedane huid is het van groot belang om het Aloë Vera product meerdere malen per dag aan te brengen.

Meestal is zo’n 3x herhalen voldoende om de jeuk te laten afnemen. Wanneer er wondjes zijn zullen die met deze verzorging ook binnen een week verdwijnen.

.

Aurora Dionis vegan Aloë Vera mét vegan hyaluronzuur

Van Aloë Vera is bekend dat naast een jeukstillende werking op de huid heeft, ook een bijzonder herstellend vermogen heeft. Aurora Dionis vegan medisch schoonheidsspecialist adviseert de eigen aloë veraproducten die hooggeconcentreerde aloë vera bevatten en waaraan ook vegan hyaluronzuur is toegevoegd. 

Verschillende onderzoeken tonen aan dat Aloë Vera een nuttig en veilig alternatief is voor de behandeling van ontstekingen en zelfs wonden kunnen worden voorkomen.  

  • Meer lezen over de allergische reactie op brandhaardjes van de processierups? Klik hier.
  • Meer lezen over de werking van Aloë Vera? Klik hier.
  • Producten kopen in de webshop? Klik hier. 

EEN AFSPRAAK MAKEN

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.