Ondersteun uw huid van de zomer naar de herfst

Ondersteun uw huid van de zomer naar de herfst

Is het u ook opgevallen dat uw huid na de zomer anders aanvoelt dan op vakantie?In de overgang van de zomer naar de herfst voelt mijn huid vaak een beetje trekkerig, ruw en onzuiver. Ook ontstaan er kleine ontstekingen die kunnen uitgroeien tot puistjes als ik niet goed oplet.

Overgang van zomer naar herfst

Hoe anders is dat op vakantie in mijn geboorteland Italië. Daar ziet mijn huid er rustig en gehydrateerd uit. Fijne lijntjes verdwijnen en mijn huid krijgt een mooie natuurlijke glans. 

Vochtgehalte in de lucht is veel hoger dan in Nederland, waardoor mijn huid minder vocht verliest en goed gehydrateerd blijft. Bovendien wordt de talg in de huid vloeibaarder door de warmte, waardoor het zich beter over het huidoppervlak kan verspreiden.

Terug in Nederland is de lucht kouder en droger, waardoor mijn huid makkelijker uitdroogt. Talg wordt minder vloeibaar en kan de poriën verstoppen.
Voor mensen met een droge huid zal die overgang minder groot zijn dan voor mensen met een gemengde of vette huid. Een droge huid maakt sowieso weinig talg aan, zodat warmte de droge huid niet per se soepeler maakt. Niet alle mensen hebben de ervaring dat hun huid op vakantie beter gehydrateerd is. Logisch, want zon en zee drogen elk huidtype uit. Zeker de droge huid is daar gevoelig voor, hij kan daar zelfs craquelé van ontwikkelen.

Tips

1. Reinig en verzorg uw huid met de geschikte gezonde ingredienten om de balans in uw huid terug te geven.

2. Na de reiniging masseer het gezicht, hals en décolleté dagelijks gedurende minimal dertig a 60 seconden met de ingredienten geschikt op uw huidtype. De doorbloeding veroorzaakt door de massage zorgt dat de huid beter afvalstoffen afvoert en voedingsstoffen beter opneemt. Ook de doorbloeding zorgt dat meer collagen en elastine wordt aangemaakt.

3. Na de massage de huid weer goed reinigen om dode huidcellen en overtollig vuil/ afvalstoffen van uw huid te verwijderen. Dit om te voorkomen onschuldige extra puistjes.. Dit kunt u ook doen door de huid licht te peelen zonder te beschadigen. Gebruik hiervoor een natuurlijk zachte product.

4. Als u last heeft van een onrustig huid, kunt u een paar keer per week uw huid extra spoelen na de reiniging met lauw warm water in een kom en een theelepel zuiveringszout. Dit zorgt dat uw huid extra schoon en gedesinfecteerd wordt.
Als u zuiveringszout gebruikt voor extra reiniging, zorg dan ook dat na de pH waarde van uw huid weer hersteld wordt, gezien dat zuiveringszout een te hoge pH heeft waardoor de huid kan uitdrogen.

5. U kunt uw huid ook stomen. Doe de volgende: Gebruik een kom met heet water met een of twee lepel zuiveringszout er in en stoom uw gezicht voor een paar minuten. (dit laatste stap is niet geschikt voor de rosacea of couperose huid).

6. Geef uw huid een goed natuurlijk masker die de huid weer stralender en schoner maakt, zonder deze te beschadigen of te drogen. Onze kleimasker van Aurora Dionis Multi Purpose Clay. kalmeert, regenereert en verzorgt de huid.

7. Spoel er na het gezicht goed af met lauw warm water. Droog het gezicht af en masseer de juiste natuurlijke ingrediënten op uw huid. Uitstekend zijn onze producten zeer aanbevolen https://www.auroradionis.com/collections/all

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

 
Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.