5% korting op uw allereerste bestelling! gebruik code YFNH1DZ7Q39Z

Ondersteun uw huid van de zomer naar de herfst

Ondersteun uw huid van de zomer naar de herfst

Is het u ook opgevallen dat uw huid na de zomer anders aanvoelt dan op vakantie?

In de overgang van de zomer naar de herfst voelt mijn huid vaak een beetje trekkerig, ruw en onzuiver. Ook ontstaan er kleine ontstekingen die kunnen uitgroeien tot puistjes als ik niet goed oplet.

Hoe anders is dat op vakantie in mijn geboorteland Italië. Daar ziet mijn huid er rustig en gehydrateerd uit. Fijne lijntjes verdwijnen en mijn huid krijgt een mooie natuurlijke glans. Het voc

Vochtgehalte in de lucht is veel hoger dan in Nederland, waardoor mijn huid minder vocht verliest en goed gehydrateerd blijft. Bovendien wordt de talg in de huid vloeibaarder door de warmte, waardoor het zich beter over het huidoppervlak kan verspreiden.

Terug in Nederland is de lucht kouder en droger, waardoor mijn huid makkelijker uitdroogt. Talg wordt minder vloeibaar en kan de poriën verstoppen.
Voor mensen met een droge huid zal die overgang minder groot zijn dan voor mensen met een gemengde of vette huid. Een droge huid maakt sowieso weinig talg aan, zodat warmte de droge huid niet per se soepeler maakt. Niet alle mensen hebben de ervaring dat hun huid op vakantie beter gehydrateerd is. Logisch, want zon en zee drogen elk huidtype uit. Zeker de droge huid is daar gevoelig voor, hij kan daar zelfs craquelé van ontwikkelen.

Alle reden dus om de huid in de overgang naar de herfst met aandacht en liefde te verzorgen. Een paar tips:

* Masseer uw gezicht en decolleté na het reinigen een halve tot een hele minuut met zacht ronddraaiende bewegingen van de vingers. Dat stimuleert de doorbloeding en maakt dat de huid afvalstoffen beter afvoert.
* Als uw huid onrustig is, kunt u hem een paar keer per week spoelen met lauw water met een snufje zuiveringszout. Zet het water klaar in een kom en spoel uw gezicht ermee na het reinigen.
* Maak een kleimasker van Aurora Dionis Multi Purpose Clay. Dat kalmeert en verzorgt de huid.