Wat doet Evening primrose olie voor de huid?

Wat doet Evening primrose olie voor de huid?

Evening primrose olie INCI: OENOTHERA BIENNIS OIL 

Evening primrose heeft de belangrijkste componenten qua hoeveelheid poly-onverzadigde vetzuren (PUFA's) zijn, voornamelijk linolzuur (LA) en y-linoleenzuur (GLA), die tot de groep van omega-6-zuren behoren.

Linolzuur 

Linolzuur behoort tot de groep van essentiële vetzuren. Deze olie bevat meer dan 70% linolzuur (LA) en ongeveer 9% γ-linoleenzuur (GLA) [10]. Linolzuur en γ-linoleenzuur dragen bij aan de goede werking van veel weefsels van het menselijk lichaam, omdat ze precursoren zijn van verbindingen die leiden tot het genereren van ontstekingsremmende op ontstekingsziekten, waaronder huidproblemen.

Effecten 

Linolzuur speelt onder meer een belangrijke rol bij het goed functioneren van de huid, met name het stratum corneum, waarin het een van de belangrijkste componenten is van de ceramiden die de lipiden laag vormen. Het is aangetoond dat de aanwezigheid van dit zuur voorkomt dat de huid schilfert en het verlies van water door de epidermis, terwijl tegelijkertijd de huid zacht en elastisch wordt en het proces van epidermale keratinisatie wordt gereguleerd. Een tekort aan linolzuur, dat in grote hoeveelheden aanwezig is in ceramide 1, leidt tot de vervanging ervan door oliezuur. Dit veroorzaakt een verslechtering van de beschermende eigenschappen van de epidermis.


Onderzoek: Effect of Topically Applied Evening Primrose Oil on Epidermal Barrier Function in Atopic Dermatitis as a Function of Vehicle

Oorsprong 

De evening primrose olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Noord-Amerika en is biologisch gecertificeerd door de Italiaanse instantie CCPB. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.
Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.