We are a family business fully established in Hilversum, Netherlands for over 13 years . Due to recent high international demand, we are in the process of translating and giving access to our online shop to English speakers. Do not hesitate to contact us for questions on international shipping.

  • contact
  • T. +31 (0)6 44720906
  • Log in
  • Winkelwagen (0)
  • Nederlands NL English EN

Heeft een kinderhuid verzorgingsproducten nodig?

Heeft een kinderhuid verzorgingsproducten nodig?

Door de jaren heen heb ik in mijn praktijk veel kinderen met huidproblemen gezien. Mijn eigen kinderen hebben eczeem en het was een frustrerende zoektocht om de juiste huidverzorging voor ze te vinden. Daarom deel ik hieronder mijn bevindingen, om ouders in een vergelijkbare situatie te helpen.

De kinderhuid 

In principe hebben kinderen geen gezichtsverzorging nodig. De kinderhuid produceert nog niet veel talg, zoals in de pubertijd, en hoeft dus niet omwille van de huid zelf gereinigd of verzorgd te worden. Kinderen worden alleen maar vies van modder, ijs en buitenspelen. Dat wordt prima afgewassen met milde reinigingsproducten met een gemiddelde pH-waarde.

Kinderen met een moeilijke huid zijn te herkennen aan schrale wangen, eczeem, of een droge, gevoelige, rode of geïrriteerde huid. Zij hebben wel baat bij extra verzorging. Overigens zeggen verschillende wetenschappers dat huidproblemen erfelijk zijn. Dat klopt in mijn eigen situatie en dat heb ik bij veel van mijn klanten ook gezien.

Huidtype 

Niet alle kinderen met een moeilijke huid zijn hetzelfde. In mijn praktijk en ook bij mijn eigen kinderen heb ik gezien dat kinderen met een lichter huidtype (I en II) vaak meer last hebben van een gevoelige huid dan kinderen met een donkerder huidtype (III en IV). Dat geldt dan weer niet voor kinderen met een heel donker huidtype (V of VI), wier huidproblemen vooral door het Nederlandse klimaat worden veroorzaakt.

Kinderen met huidtype I en II hebben een lichte huid, licht haar en lichte ogen. Zij hebben weinig pigment en daardoor meer kans op een rode en gevoelige huid. Kinderen met huidtype III of IV hebben een licht gepigmenteerde huid, bruin haar en bruine ogen. Hun huid is meestal sterk en huidproblemen zijn vaak op te lossen met de juiste verzorging. Kinderen met huidtype V of VI (donkere huid, donker haar en ogen), hebben vooral last van de droge en koude lucht in Nederland. Als zij in warmere landen met een hogere luchtvochtigheid zijn, wordt hun huid vanzelf beter.

Behandelen 

Dat huidproblemen erfelijk zijn, wil niet zeggen dat ze niet te behandelen zijn. Integendeel. Een groot deel van de huidproblemen kan worden verholpen door te stoppen met het gebruik van ‘verkeerde’ producten, dat wil zeggen: producten met agressieve ingrediënten. Natuurlijke en zachte ingrediënten en de juiste, milde, behandeling kunnen de huid weer gezond, elastisch en sterk maken. De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics kunnen een mooi beginpunt zijn.