Give yourself a Facelift massage

Give yourself a Face-lift massage Aurora Dionis

Wie wil tegenwoordig niet tien jaar jonger uitzien? Door niet alleen een bezoek aan de schoonheidsspecialist te brengen, maar ook door massages zelf thuis uit te voeren kun jij er tien jaar jonger uitzien. 

Wat is Aurora Dionis Give yourself a face-lift massage?

Aurora Dionis Give yourself a face-lift massage is een stimulerende massage, met een face-lift effect. Eén van de oorzaken van huidveroudering is de verslapping van de mimische gezichtsspieren. De face-lift massage heeft diepe strijkingen en werkt op drukpunten die liggen op de aanhechting van de mimische spieren. De massage is geschikt voor iedereen met een verslapte huid, of die een verslapte huid wil voorkomen.

Met de effecten van de Aurora Dionis Give yourself a face-lift massage kun jij      hele mooie resultaten bereiken. Het versterkt de huidconditie. Het normaliseert de talgafscheiding. Het activeert de huidstofwisseling, verbetert de doorbloeding afvoer van afvalstoffen en verbetert de huidspanning. De Give yourself a face-lift massage vermindert, vertraagt de rimpels, verbetert de verslapte huid en vermindert de wallen. Na de massage voel jij je ontspannen.

Bij de Aurora Dionis Give yourself a face-lift massage werk je vanaf het voorhoofd door tot aan de nek en ook weer terug. Daarna masseer je het hele gezicht.

De massage moet worden uitgevoerd op een gereinigde huid met schone handen.

Breng een kleine hoeveelheid N°3 (Soothing Aloë Serum) aan op het gelaat en masseer het goed in de huid tot dat het is ingetrokken.

Aurora Dionis Give yourself a face-lift massage duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
Wil jij nog extra ontspannen? Dan kun je de massage gerust 10 tot 20 minuten lang uitvoeren. Voer de massage regelmatig uit of het liefst elke dag. Doe dit bijvoorbeeld elke dag voor het slapen gaan, jij zal er tien jaar jonger uitzien!

Klik hier voor de Aurora Dionis Do yourself a face-lift massage

Warming-up mimische spieren – met N°3 (Soothing Aloë Serum)

N°3 (Soothing Aloë Serum) is rijk aan geconcentreerd Aloë Vera, Hyaluronzuur en anti-microbiële peptide. De Aloë Vera herstelt de huid en kalmeert. Hyaluronzuur geeft een extra hydratatie aan de huid en anti-microbiële peptide helpt de huid-flora te herstellen.  
Zorg dat het serum in de huid gemasseerd wordt voordat de warming-up begint.

1. Voorhoofd: Maak met de wijsvingers S-jes op het voorhoofd. Werk vanaf de wenkbrauw naar boven toe.

2. Ogen: Plaats de handen op de slapen en geef een lichte rek. Knijp dan je ogen samen. Dit versterkt de spieren rondom de ogen.

3. Lippen: Plaats de handen naast de mondhoeken en geef ‘kusjes’. Dit versterkt de spieren rondom de mond.

Warming-up Lymfebaan - met N°2 of N°4 of N°5
Zet alle vingers net voor de oren. Glijdt met de vingers met druk door naar de kaak en zo door naar beneden over de nek tot aan het sleutelbeen. Bij elke greep moet de greep eindigen bij het sleutelbeen, dus richting de oren, door naar de kaak naar beneden over de nek tot aan het sleutelbeen. Elke greep wordt 3x herhaald. Mensen met een erg verslapte huid kunnen de stappen gerust vaker uitvoeren.

De massage:

Stap 1: Voorhoofd

Plaats twee handen met 4 vingers op het voorhoofd en geef een lichte druk. Glijd door naar de slapen en ga verder naar het sleutelbeen. Herhaal dit 3 keer.

Stap 2: Ogen
Plaats de middelvingers bij de buitenste ooghoeken. Glijd met lichte druk naar de binnenste ooghoeken toe via de onderkant. Maak de cirkel af via de wenkbrauwen terug naar de buitenste ooghoeken. Stop bij het buitenste ooghoeken en geef daar lichte druk. Ga verder naar de slapen en ga door naar beneden tot aan het sleutelbeen. Dit vermindert wallen en vocht onder de ogen. Herhaal dit 3 keer.

Stap 3: Mond
Plaats twee handen met drie vingers op de kin. Maak met een aangepaste druk een strijking om de mond naar de bovenlip, net onder neus. Geef daar iets meer druk.

Stap 4: Neus
Vanuit stap 3 ga je direct door naar de neusvleugels. Masseer een paar keer er omheen. Masseer daarna met vier vingers de brug van je neus. Net als stap twee ga jij door naar de slapen en via de kaak door naar het sleutelbeen.

Stap 5: Wangen
Plaats twee handen op de kin en ga met druk door naar de wangen vlak langs de neusvleugels door naar de binnenste ooghoeken. Ga verder naar de slapen en via de kaak door naar het sleutelbeen. Dit vermindert het vet in het gezicht en verfijnt de lijntjes. Hier mag er wel meer druk worden gegeven.
 
Stap 6: Wangen
Begin met de linkerhelft en ga dan naar de rechterhelft. Zoek de juiste druk. Zet één hand net naast de kin. Voer de druk naar de neusvleugels toe en lift de wangen richting de slapen.
Effect: Deze greep vermindert de lachrimpels en heeft een liftend effect voor hangende wangen.

Stap 7: Neus/lippenplooi
Plaats vier vingers tegen de neusvleugels toe en geef bewegende druk naar boven en terug. Hierdoor laat het vet los. Maak de strijking af via de wangen richting de oren naar de kaak en naar het sleutelbeen.

Stap 8: Jukbeen
Plaats de handen tegen de kin alsof je hoofd ondersteunt. Geef druk omhoog richting de neusvleugels en geef lichte druk tegen het jukbeen. Maak de strijking af naar de oren.

Stap 9: Kaak/wang
Plaats de handen tegen de kin alsof je het hoofd ondersteunt. Buig het hoofd iets naar voren. Maak een strijking via de kaak/wangen richting de oren. (Druk omhoog)

Stap 10: Kaak
Plaats één hand tegen de kin aan alsof je het hoofd ondersteunt. Geef druk langs de kaaklijn richting het oor. De duim eindigt achter het oor. Voer hier ook de druk af naar het sleutelbeen. Begin op de rechterhelft. Herhaal dezelfde stap op de linkerhelft.

Stap 11: Hele gezicht
Plaats de duimen onder de kin en maak met de vingers een driehoek (alsof je iemand roept). Geef druk met de wijsvingers naar de zijkant richting de oren via de kaak naar het sleutelbeen.

Stap 12: Voorhoofd
Maak met één hand bewegingen op het voorhoofd van onder naar boven van links naar rechts.
Sluit de massage af met stap 1.

De mimische spieren
De spieren van het hoofd worden onderverdeeld in de spieren van het aangezicht (mimische spieren) en de kauwspieren. Aangezichtsspieren liggen dicht onder de huid.
De aangezichtsspieren worden ook mimische spieren genoemd. Ze beïnvloeden de mimiek, zodat uit de gezichtsuitdrukking ook stemmingen kunnen worden afgelezen.
Een mimische spier hecht aan de ene kant aan het bot en aan de andere kant aan de huid. De huid verslapt als we ouder worden onder invloed van het afnemen van de collagene en elastine vezels waardoor je spieren verslappen. Door het samentrekken van deze spieren, wordt de huid verschoven en ontstaan er rimpels.

Grote boosdoeners voor de huidveroudering zijn roken, overmatig zonnen, slechte voeding, suiker, cosmetica met allerlei chemische toevoegingen, alcohol en koffie. Als je ouder wordt verslappen dus huid en spieren.
Door de spieren te gaan trainen en te masseren kun je meer volheid en volume aan je gezicht teruggeven. Je krijgt een betere doorbloeding waardoor je er stralender uit zult zien.

KLIK HIER voor de video van Aurora Dionis

De belangrijkste mimische spieren;

Orbicularis oculi
De oogkringspier (m. orbicularis oculi) ligt in een  kringspier om het oog. Deze spier is verantwoordelijk voor het op- en neerslaan van het ooglid. Het buitenste deel is voor het dichtknijpen van het oog. 

Orbicularis oris
De mondkringspier (m. orbicularis oris) bestaat uit meerdere lagen en vormt de lippen. De spier is de kringspier rond de mond die het sluiten van de mond mogelijk maakt.

Buccinator
De wangspier (m. buccinator) is de belangrijkste spier van de wang. De spier trekt de mondhoek zijdelings en maakt fluiten en zuigen mogelijk. Ook houdt de wangspier het voedsel bij het kauwen tussen de tanden en kiezen. Deze spier is door borstvoeding goed ontwikkeld bij kinderen.

M. procerus
De neusrugspier legt dwarse groeven in de neusrug (“neus ophalen”).
De neusvleugeloptiller (m. levator labii superioris alaeque nasi) opent de neusvleugels.
De neusspier (m. nasalis) trekt de neusvleugels en weke delen van de neus naar beneden. Daardoor sluiten de neusgaten zich enigszins.

M. cygomaticus
De jukbeenspier trekt de mondhoeken naar achteren en omhoog. Deze “lachspier” zorgt voor de kuiltjes in de wangen.

M. depressor labii inferioris
De driehoekspier daarentegen trekt de mondhoeken naar beneden en geeft het gezicht een droevige uitdrukking.

M. mentalis
De krinspier schuift de onderlip naar voren. Hij veroorzaakt het kuiltje in de kin.
Belangrijkste kaakspieren
De belangrijkste kauwspieren zijn de wangspier (m. masseter) en de slaapspier (m. temporalis). Zij produceren de kauwdruk en zijn verantwoordelijk voor de bijtbeweging. De masseter is de spier die zorgt dat de kaak kan sluiten. De buitenste vleugelkauwspier (m. pterygoideus lateralis) zorgt voor de maalbeweging tussen de kiezen.


Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.