Gratis verzending v.a een bestelbedrag van € 50,00

Wat doet Rosehip olie voor de huid?

Wat doet Rosehip olie voor de huid?

Rosehip olie INCI: Rosa Rubiginosa, Rosa Moschata, Rosa Canina

Rose Hip wordt gewonnen uit zaden van de verschillende rozen. Deze olie bevat aanzienlijke UFA's (unstaturated fatty acid). Het meest voorkomende vetzuur is linolzuur (35,9-54,8%), gevolgd door a-linoleenzuur (16,6-26,5%) en oliezuur (14,7-22,1%) [141]. Een aanzienlijk aantal lipofiele antioxidanten is aanwezig, in het bijzonder de tocoferolen en carotenoïden. Rose hip bevat ook een hoog gehalte aan fenolische zuren, met name p-coumarinezuur methylester, vanilline en vanillinezuur.

Effecten 

Vanwege de hoge samenstelling van onverzadigde vetzuren (UFA's) en antioxidanten, heeft deze olie een relatief hoge bescherming tegen ontstekingen en oxidatieve stress (vrije radicale).

Onderzoek: Therapeutic Applications of Rose Hips from Different Rosa Species

Oorsprong 

De rosehip olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Zuid-Afrika en is biologisch gecertificeerd door de Italiaanse instantie CCPB. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.