Gevoelige huid

Een gevoelige huid kan u veel last bezorgen. Ervaart u pijn of ongemak wanneer u de huid afdroogt of aanraakt? Ervaart u een gevoelige huid in het gezicht of ervaart u ook een hogere gevoeligheid op armen en benen? U staat hierin zeker niet alleen. Veel Nederlanders hebben namelijk last van een gevoelige huid en de klachten kunnen door diverse factoren worden veroorzaakt. Uiteraard is het belangrijk om te achterhalen waardoor de klachten van de gevoelige huid worden veroorzaakt. Weet u dat het gebruik van crèmes en huidverzorgingsproducten vaak een gevoelige huid veroorzaakt? Wij leggen u dit graag uit.

Natuurlijke of synthetische producten

Veel mensen maken dagelijks gebruik van huidverzorgingsproducten. In verreweg de meeste Nederlandse badkamers zijn de bekende merken wel terug te vinden. Vaak wordt er gedacht dat het gaat om natuurlijke producten die een gevoelige huid voorkomen, maar het gaat in werkelijkheid vaak om synthetische producten die juist een gevoelige huid verergeren. Synthetische ingrediënten kunnen moeilijker door de huid worden verwerkt. De huid gaat na langere gebruiksperiode protesteren en uit dit door gevoelig te worden of geïrriteerd te raken. De gevoelige huid kan binnen enkele weken worden hersteld door gebruik te maken van krachtige 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Diverse klachten bij een gevoelige huid

Wanneer u last heeft van een gevoelige huid, dan kan dit zich op meerdere manieren uiten. Vaak wordt de huid rood. Door rood te worden geeft de huid een alarmsignaal af en laat zo zien dat deze geïrriteerd is. De bloedvaatjes gaan meer opzwellen door de ontstekingsmediatoren, zoals cytokines en histamine, en zo ontstaan blijvend rode vlekken op de huid. Ziet u dat uw huid rode vlekken gaat vertonen? Stop dan met het gebruik van alle verzorgingsproducten en bezoek een professional om het probleem op te lossen.

Andere signalen van de gevoelige huid

Uiteraard zijn er ook andere signalen die wijzen op een gevoelige huid. Een andere veel gehoorde klacht is een ‘trekkerig’ gevoel. Dit is een teken dat uw huid een tekort aan vocht heeft. U kunt ook een branderig gevoel ervaren. Dit gevoel kan worden veroorzaakt door meerdere factoren. Zo kunnen invloeden van buitenaf, zoals kou, warmte of wind, zorgen voor deze brandende sensatie, maar u kunt ook last hebben van tere bloedvaatjes. De huid kan ook rood en gevoelig worden door een allergische reactie of een insectenbeet.

Gevoelige huid behandelen

Een gevoelige huid behandelen doet u het best met natuurlijke huidverzorgingsproducten. Hiervoor bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Door te kiezen voor krachtige 100% natuurlijke verzorgingsproducten voor uw huid kiest u niet alleen voor het beste voor uw gevoelige huid, maar ook voor het milieu. Direct kennismaken met de natuurlijke producten van Aurora Dionis? Kijk dan snel in het online assortiment van onze webwinkel.

Een afspraak maken

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.