REGISTRATIES

Allergy Certified

Alle producten van Aurora Dionis Dermacosmetics hebben een internationaal certificaat als Allergy Certified, dat garandeert dat het risico op allergieën minimaal is. De producten bevatten alleen de noodzakelijke natuurlijke ingrediënten en geen parfum, etherische olie of minerale olie. 

In april 2018 is Aurora Dionis Dermacosmetics genomineerd als beste Skin Friendly product van het Jaar.

Organic - puur - vegan -non gmo

De rosehip olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Zuid-Afrika en is biologisch gecertificeerd door de Italiaanse instantie CCPB. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.

De eveningprimrose olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Noord-Amerika en is biologisch gecertificeerd door de Italiaanse instantie CCPB. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.

De Shea butter olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Zuid- Afrika en is en is biologisch gecertificeerd door SKAL Bio Controle. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.

De jojoba olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit California (VS), Mexico en Israël en is gecertificeerd door COSMOS Ecocert.

De klei in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Italië en is gecertificeerd Demeter, BDIH, ICEA en Ecocontrol Vegan.

Het wortelextract (Inci naam: Lactobacillus Ferment en Cocos Nucifera fruit extract) is gecertificeerd door Ecocert en komt niet van genetisch gemodificeerde bronnen.

De aloë vera in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Mexico en is biologisch gecertificeerd door Ecocert.

Dierproeven

De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics worden niet op dieren getest.
Sinds 2013 geldt in Europa een verbod op het gebruik van proefdieren voor het testen van cosmetica. Dierproeven zijn niet toegestaan voor productontwikkeling en ook niet voor het testen van de veiligheid. Het verbod geldt niet alleen voor eindproducten, maar ook voor losse ingrediënten en het verbod geldt op testen wereldwijd.

Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chemie

Aurora Dionis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chemie (NVCC). De vereniging stelt zich ten doel het delen van de kennis omtrent de grondslagen en achtergronden van de cosmetica, de parfumerie en de hieraan verwante doelgebieden. 

De NVCC is aangesloten bij de International Federation of Societies of Cosmetic Chemists (IFSCC).

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie

Een Medisch Schoonheidsspecialist is een schoonheidsspecialist die kennis heeft van de medische aspecten van de huid. Deze schoonheidsspecialist heeft, naast de opleiding voor schoonheidsspecialiste, de basis- en vervolgopleiding dermatologie en de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten gevolgd.

De Medisch Schoonheidsspecialist is verder geschoold in de medische aspecten van specialistische behandelingen. Bovendien is zij getraind en vakbekwaam in omgang met apparatuur. Daarnaast is zij volledig op de hoogte van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

De Medisch Schoonheidsspecialist schrijft geen medicatie voor, maar werkt nauw samen met dermatologen, huisartsen en andere professionals. Zij heeft een signalerende functie, waardoor bijvoorbeeld diverse vormen van huidkanker in een vroeg stadium ontdekt kunnen worden.

Omdat de Medisch Schoonheidsspecialist geoefend is in dermatologische kennis, is zij in staat huidproblemen te analyseren en te herkennen. Daarom zijn patiënten met een (chronische) huidaandoening of een beschadigde huid bij de Medisch Schoonheidsspecialist in vakkundige handen.

Juist omdat de Medisch Schoonheidsspecialist alle medisch gerichte specialisaties heeft, bent u ook voor huidverjonging en het tegengaan van huidveroudering aan het juiste adres. Vanzelfsprekend kunt u bij de Medisch Schoonheidsspecialist ook terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen om de conditie van de (gezichts)huid te verbeteren.

Nascholing voor de Medisch Schoonheidsspecialist is verplicht. Jaarlijks wordt zij gecontroleerd op zaken als vakbekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen de dermatologie. De Medisch Schoonheidsspecialist kunt u herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.

Anbos geregistreerd

 Samen met ANBOS werkt Aurora Dionis voortdurend aan het aanbod van goede en verantwoorde dienstverlening op het gebied van schoonheidsverzorging. Aurora Dionis heeft een samenwerking met de meeste ziektekostenverzekeringen. De volgende behandelingen kunnen bij een aanvullende verzekering vergoed worden:

ACNE (littekens) -   ACNE ROSACEA -  ELEKTRISCH ONTHAREN  -                                  LASER IPL -  MEDISCH CAMOUFLAGE 

Wij leiden vakmensen op

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Aurora Dionis SkinCare is de erkende leerbedrijf, een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden levert Aurora Dionis SkinCare een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.