INGREDIENTENLIJST

ONZE ALOË VERA

Aloë vera
INCI: ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE

aloe vera Aurora Dionis 

Biologisch geteelde aloë vera en hoogwaardige koudgeperste oliën vormen de basis van haar producten. De aloë vera is sterk geconcentreerd en dus zeer werkzaam. Doordat de oliën koud zijn geperst blijven de werkzame elementen bewaard. Er zit geen parfum in Aurora’s producten en geen conserveringsmiddel. Het conserverende effect wordt bereikt door hygiënisch en steriel te werken en luchtdicht te verpakken. In de aloë producten zit een wortelextract, een natuurlijk probioticum voor de huid. Wortelextract heeft eveneens een antibacteriële werking en gaat schimmels en virussen tegen.

Aloë vera is goed voor huid, haar en hoofdhuid. Het is aangetoond dat het de cel ontwikkeling van de huid en wondgenezing stimuleert. De stof remt ontstekingsreacties, vermindert pijn en zwellingen en bevordert het herstel van infecties.

Aloë vera bevat vitamine C en E, zink en verschillende enzymen die schadelijke vrije radicalen (ook wel oxidatieve stress of zuurstof radicalen genoemd) ‘opruimen’. Deze worden Veroorzaakt bv door schade door zon, vervuiling. Maken de cel ‘defect’ en dan duurt langer om nieuwe gezonde cellen aan te maken. Aloë zorgt dat deze cellen weer gezonder worden gemaakt, of dat ze in ieder geval ‘sneller en mooier aangemaakt worden. 

HYDRATEREND EFFECT, VERMINDEREN VAN HET DUNNER WORDEN EN RIMPELEN VAN DE HUID

In een cosmeticaproduct kan de stof als draagstof dienen om andere werkzame ingrediënten in de huid te laten intrekken. Aangezien aloë vera de fibroblasten in de huid stimuleert om collageen en bindweefsel aan te maken, heeft de stof een hydraterend effect en vermindert hij het dunner worden en rimpelen van de huid. Aloin, a bioactive compound in Aloe vera, has been reported to have various pharmacological activities, such as anti-inflammatory effects.
Oxidatieve stress

De aloë vera in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Mexico en is biologisch gecertificeerd door Ecocert.

AURORA DIONIS ALOË VERA KOPEN
N°3 SAS ALOE SERUM - VERY SENSITIVE SKIN ¦ HYDRATEREND HERSTELLEND KALMEREND
N°6 RAS ALOE SERUM - MORE SKIN TYPES ¦ HYDRATATEREND HERSTELLEND VERHELDEREND
N°7 SAG ALOE GEL - MORE SKIN TYPES ¦ HYDRATEREND HERSTELLEND VERZORGEND

ONZE OLIËN  

Evening Primrose 
INCI: OENOTHERA BIENNIS OIL
evening primrose aurora dionis
Jojoba
INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL
jojoba aurora dionis

Rosehip: Rosa Canina, Rosa Moschata, Rosa Rubiginosa 
INCI: ROSA MOSCHATA SEED OIL
rosa canina aurora dionis
rosa moschata aurora dionisrosa rubiginosa aurora dionis
Shea butter
INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER
shea butter aurora dionis

Aurora heeft gekozen om met specifieke plantaardige oliën te gaan werken omdat deze oliën hebben verschillende positieve effecten op de huid. De samenstelling van deze oliën varieert per huidbehoefte. De plantaardige oliën van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn rijk aan triglyceriden, fosfolipiden, FFA's (free fatty acid), fenolverbindingen en antioxidanten. Deze melanges werken synergetisch door het bevorderen van in evenwicht houden van de huid. Zij beschermen/repareren door; antioxidatieve activiteiten (anti radicalen), ontstekingsremmende eigenschappen, antimicrobiële eigenschappen, het bevorderen van wondgenezing; en hebben anti-carcinogene eigenschappen. Toekomstige studies zijn nodig om aan de huidige bevindingen een beter begrip van deze oliën te houden voor het potentieel dermatologische behandelingen en huidverzorgingsproducten te ontwikkelen met behulp van deze oliën.

Zie hier onder een onderzoek over het belang van antioxidanten op de huid.
Smeren met antioxidanten om de huid te beschermen tegen de schade van de zon is hard nodig. Doe je dit niet dan kunnen de vrije radicalen het elastine, collageen, en DNA in de huid beschadigen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22406231

AURORA DIONIS HUIDOLIË KOPEN
N°2 NOURISHING OIL SERUM - MORE SKIN TYPES ¦ VOEDEND HERSTELLEND
N°4 NOURISHING OIL SERUM - DRY/VERY DRY SKIN ¦ VOEDEND HERSTELLEND
N°5 NOURISHING OIL SERUM - VERY SENSITIVE SKIN ¦ VOEDEND HERSTELLEND KALMEREND

ONZE KLEI

Therapeutische klei
INCI: SOLUM FULLONUM 
Clay aurora dionis
klei Aurora Dionis Dermacosmetics

Deze bijzondere en zeldzame geventileerde en gesteriliseerde grijs/groene klei, werkt anti aging, zuiverend en verstrakkend.

De klei van Aurora Dionis Dermacosmetics komt van oorsprong uit de mediterrane zee en is rijk aan elementen die in zeewater aanwezig zijn. Deze elementaire klei bevat oeroude zuivere sporenelementen en mineralen. Ze helpt de huid jong, soepel, en elastisch te maken. De grote aanwezigheid van silica werkt regenererend en helpt vertragen van het verouderingsproces en is daarmee een natuurlijk anti aging product. Ben je liefhebber van álle mineralogische info? Klik dan hier. De klei in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Italië en is gecertificeerd Demeter, BDIH, ICEA en Ecocontrol en Vegan. 

AURORA DIONIS MULTIPURPOSE KLEI KOPEN
N°9 MULTI PURPOSE CLAY - ALL SKIN TYPES ¦ REINIGING HERSTELLEND VERHELDEREND.


ONZE ACTIEVE INGREDIENTEN

HYALURONZUUR 

Hyaluronzuur
INCI: HYDROLYZED HYALURONIC ACID

Aurora Dionis Hyaluronzuur ingredient
Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het wordt in de fibroblasten van ons bindweefsel aangemaakt. Het bijzondere is dat het wel tot 100 maal zijn eigen volume aan vocht kan vasthouden. Bijna de helft van al het Hyaluronzuur in je lichaam zit in je huid waar het ook vocht kan vasthouden. Je kan het zien als een 'vulstof' die zorgt voor een huidbarrière die voldoende vocht vasthoudt. Doordat het vocht volume zie je minder de fijne lijntjes of rimpels. Niet alleen is je huid minder droog maar kan het ook beter herstellen van wondjes en is de huid beter beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Kortom lees alles over Hyaluronzuur als onmisbare stof in onze huid. 

NIACINAMIDE

Niacinamide
INCI: NIACINAMIDE
Aurora Dionis Niacinamide ingredient

 Vaak wordt op de verpakking 'vitamine B3' aangegeven terwijl de INCI-naam Niacinamide is. In de biochemie wordt het structuurelement van het amide vaak aangeduid als een peptidebinding. Laboratorium onderzoek laat zien dat het zuur Niacinamide, is een soort 'packman' van vrije radicalen. Er zijn meerdere onderzoeken die een positieve werking bevestigen. Naast die laboratorium onderzoeken is er onderzoek dat aantoont dat Niacinamide in real life aangebracht op de huid een meetbaar positief effect bevestigd.  En een onderzoek dat laat zien dat schade door UV zoals pigmentatie verminderd!  Lees het artikel waarin ook het rijtje met positieve effecten op de huid.  

WORTELEXTRACT

Kokos extract, Radijs wortel extract
INCI: COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT
COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT aurora dioniswortel extract radijs aurora dionis

LACTOBACILLUS

Lactobacillus ferment
INCI: LACTOBACILLUS FERMENT LACTOBACILLUS
LACTOBACILLUS FERMENT Aurora Dionis

Het wordt gebruikt in onze aloë producten omdat het ook als een natuurlijk conserveermiddel werkt dat geen allergische reacties ontlokt zoals andere (ook natuurlijke) conservering wel kan doen.

In eerste instantie werd onze samenstelling weggehoond door reguliere 'kenners'. Er werd gedacht dat onze producten de testen en hoge eisen van van houdbaarheid om op de markt te komen niet zouden doorstaan. Niets was minder waar. Met glans doorstonden alle producten op basis van aloë vera mét deze natuurlijk conservering op robuuste wijze alle benodigde de testen. Een hele geruststelling voor onze klanten die baat hebben bij natuurlijke niet allergiserende conservering. 

log reduction charts SAS Aurora Dionis

Het wortelextract is gewonnen uit radijs en kokos extract en bestaat uit een mix van antimicrobiële peptiden en is getest tegen verschillende bacteriën en schimmels, zoals de Propionibacterium acnesStaphylococcus aureusCandida albicans en Aspergillus brasiliensis. Meer informatie over wat deze bacteriën en schimmels met de huid kunnen doen, vindt u onder het kopje ‘Huidproblemen’. Laatste onderzoeken over de effecten van deze probioticum voor de huid 

Een ander type antimicrobiële peptide is gemaakt door de fermentatie van kokosnootolie (Cocos nucifera) met de melkzuurbacterie Lactobacillus. Kokosolie wordt traditioneel gebruikt om huidaandoeningen, schimmelinfecties, ringworm en zelfs voetschimmel te behandelen.

Het wortelextract is gecertificeerd door Ecocert en komt niet van genetisch gemodificeerde bronnen.

 

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.