5% korting op uw allereerste bestelling! gebruik code YFNH1DZ7Q39Z

High-end  ingrediënten
De ingrediënten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn vers en van de beste kwaliteit.
- Vers
- Plantaardig
- Van de beste kwaliteit.

Aurora onderhoudt zelf de contacten met de producenten om zo betrokken te zijn tot de keten van zaaien tot en met de eerste ruwe verwerking. Zo zijn plaatselijke (weers)omstandigheden van invloed op de samenstelling en kwaliteit die geoogst kan worden.

De producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn:
- Allergy Certified gecertificeerd
- Zonder parfum en etherische oliën
- Zonder parabenen of siliconen
- Niet genetisch gemodificeerd
- Niet getest op dieren
- Bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn dus vegan

Alle producten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn Allergy Certified ( http://allergycertified.com/consumer/what-is-allergycertified/pressekit/) . Dit certificaat garandeert een minimale kans op een allergische reactie. 

Gebruikte hoofdbestanddelen van van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn aloë vera, Rosa Rubiginosa, Rosa Moschata, Rosa Canina olie, eveningprimrose olie (teunisbloemolie), jojobaolie en klei zoals solum fullonum en wortelextract.

Om de producten op waterbasis te conserveren wordt wortelextract gebruikt, dat werkt tevens als een natuurlijk probioticum voor de huid.. Tevens heeft een antibacterieel werking en gaat schimmels tegen.

Gebruikte aloë vera en werking
Aloë vera is goed voor huid, haar en hoofdhuid. Het is aangetoond dat het de cel ontwikkeling van de huid en wondgenezing stimuleert. De stof remt ontstekingsreacties, vermindert pijn en zwellingen en bevordert het herstel van infecties.

Aloë vera bevat vitamine C en E, zink en verschillende enzymen die schadelijke vrije radicalen (ook wel oxidatieve stress of zuurstof radicalen genoemd) ‘opruimen’. Deze worden Veroorzaakt bv door schade door zon, vervuiling. Maken de cel ‘defect’ en dan duurt langer om nieuwe gezonde cellen aan te maken. Aloë zorgt dat deze cellen weer gezonder worden gemaakt, of dat ze in ieder geval ‘sneller en mooier aangemaakt worden. 

In een cosmeticaproduct kan de stof als draagstof dienen om andere werkzame ingrediënten in de huid te laten intrekken. Aangezien aloë vera de fibroblasten in de huid stimuleert om collageen en bindweefsel aan te maken, heeft de stof een hydraterend effect en vermindert hij het dunner worden en rimpelen van de huid. Aloin, a bioactive compound in Aloe vera, has been reported to have various pharmacological activities, such as anti-inflammatory effects.
Oxidatieve stress

De aloë vera in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Mexico en is biologisch gecertificeerd door Ecocert.

Gebruikte oliën en werking
Waarom deze oliën rosa rubiginosa, rosa moschata, rosa canina, jojoba, shea butter en eveningprimrose?

Aurora heeft gekozen om met specifieke plantaardige oliën te gaan werken omdat deze oliën hebben verschillende positieve effecten op de huid. De samenstelling van deze oliën varieert per huidbehoefte. De plantaardige oliën van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn rijk aan triglyceriden, fosfolipiden, FFA's (free fatty acid), fenolverbindingen en antioxidanten. Deze melanges werken synergetisch door het bevorderen van in evenwicht houden van de huid. Zij beschermen/repareren door; antioxidatieve activiteiten (anti radicalen), ontstekingsremmende eigenschappen, antimicrobiële eigenschappen, het bevorderen van wondgenezing; en hebben anti-carcinogene eigenschappen. Toekomstige studies zijn nodig om aan de huidige bevindingen een beter begrip van deze oliën te houden voor het potentieel dermatologische behandelingen en huidverzorgingsproducten te ontwikkelen met behulp van deze oliën.

Gebruikte klei en werking

Klei INCI: SOLUM FULLONUM 

Deze bijzondere en zeldzame geventileerde en gesteriliseerde grijs/groene klei, werkt anti aging, zuiverend en verstrakkend.

De klei van Aurora Dionis Dermacosmetics komt van oorsprong uit de mediterrane zee en is rijk aan elementen die in zeewater aanwezig zijn. Het werd gevormd tussen 7 en 16 miljoen jaar geleden, toen de aarde nog vol energie was. Deze energie is bewaard gebleven in bijzondere sporenelementen en mineralen en opgeslagen in de klei.

Deze klei heeft een buitengewoon zuiverende werking en helpt de huid jong, soepel, en elastisch te maken. De grote aanwezigheid van silica werkt regenererend en helpt vertragen van het verouderingsproces en is daarmee een uitzonderlijk, natuurlijk anti aging product.

De klei in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Italië en is gecertificeerd Demeter, BDIH, ICEA en Ecocontrol Vegan.

Deze bijzondere en zeldzame geventileerde en gesteriliseerde grijs/groene klei, werkt anti aging, zuiverend en verstrakkend.

De klei van Aurora Dionis Dermacosmetics komt van oorsprong uit de mediterrane zee en is rijk aan elementen die in zeewater aanwezig zijn. Het werd gevormd tussen 7 en 16 miljoen jaar geleden, toen de aarde nog vol energie was. Deze energie is bewaard gebleven en opgeslagen in de klei.

Dankzij de sporenelementen en mineralen heeft deze klei een buitengewoon zuiverende kracht. Deze klei helpt uw huid jong, soepel, en elastisch te maken. De grote aanwezigheid van silica werkt regenererend en helpt vertragen van het verouderingsproces. Deze klei is een uitzonderlijk, natuurlijk anti aging product.

De klei in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Italië en is gecertificeerd Demeter, BDIH, ICEA en Ecocontrol Vegan.

Gebruikt wortelextract en werking

Wortelextract INCI: LACTOBACILLUS FERMENT LACTOBACILLUS, COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT

Het wordt gebruikt in onze aloë producten omdat werkt ook als natuurlijk conserveermiddel en geeft geen allergische reacties zoals andere natuurlijk conservering wel doen.

Het wortelextract gewonnen uit radijs en coco's extract bestaat uit een mix van antimicrobiële peptiden en is getest tegen verschillende bacteriën en schimmels, zoals de Propionibacterium acnesStaphylococcus aureusCandida albicans en Aspergillus brasiliensis. Meer informatie over wat deze bacteriën en schimmels met de huid kunnen doen, vindt u onder het kopje ‘Huidproblemen’. Laatste onderzoeken over de effecten van deze probioticum voor de huid 

Een ander type antimicrobiële peptide is gemaakt door de fermentatie van kokosnootolie (Cocos nucifera) met de melkzuurbacterie Lactobacillus. Kokosolie wordt traditioneel gebruikt om huidaandoeningen, schimmelinfecties, ringworm en zelfs voetschimmel te behandelen.

Het wortelextract is gecertificeerd door Ecocert en komt niet van genetisch gemodificeerde bronnen.