5% korting op uw allereerste bestelling! gebruik code YFNH1DZ7Q39Z

Duurzame huidverzorging

Duurzame huidverzorging is de beste keuze voor uw huid. Helaas is niet ieder huidverzorgingsproduct duurzaam. Daarnaast is het zo dat veel mensen denken dat zij kiezen voor duurzame huidverzorging, terwijl zij in werkelijkheid gebruik maken van producten die toch schadelijke ingrediënten bevatten. Vaak gaat het dan om een ingrediënt zoals SLS, waarvan men niet weet dat het erin zit of wat het precies is. SLS staat voor sodium lauryl sulfate, in het Nederlands natrium lauryl sulfaat, en is een synthetische stof die vaak aan tandpasta, douchegel, zeep, shampoo én verzorgingsproducten wordt toegevoegd. Wanneer er SLS, of een andere synthetische stof, aan uw product is toegevoegd, dan is er geen sprake van duurzame huidverzorging.

Duurzame ingrediënten

Duurzame huidverzorging bevat uitsluitend duurzame ingrediënten. Met duurzaam bedoelen we geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast, maar ook dat u in en door het gebruik van de producten minimaal het milieu belast.

Er zijn ontzettend veel duurzame ingrediënten die gebruikt kunnen worden in huidverzorgingsproducten. Zo kunt u onder meer hennepzaadolie in de producten tegenkomen. Aloë Vera is ook een bekend voorbeeld. Dit ingrediënt kalmeert de huid. Teunisbloemolie en jojoba-olie komen ook veel voor als duurzame ingrediënten. Deze ingrediënten beschermen, voeden, verzachten en hydrateren de huid. Zo zijn er nog tal van duurzame ingrediënten te noemen die u tegen kunt komen in producten voor duurzame huidverzorging.

Aan natuurlijke, duurzame huidverzorgingsproducten zijn vaak natuurlijke (plantaardige) oliën toegevoegd. Deze worden zorgvuldig samengesteld in de juiste hoeveelheid, waardoor duurzame huidverzorgingsproducten direct een aangename geur krijgen. Onder de natuurlijke oliën vinden we onder meer teunisbloemolie, wilde rozen en jojoba.

Zet het milieu voorop

Duurzame huidverzorging is niet alleen goed voor uw huid, maar ook voor het milieu. Duurzame huidverzorgingsproducten bevatten geen dierlijke ingrediënten, waardoor de veehouderij in geen enkel opzicht betrokken is. Door te kiezen voor duurzame huidverzorging draagt u dus ook een steentje bij aan een goede zorg voor de aarde.

Verzorg uw huid duurzaam

Een duurzame verzorging van de huid is heel belangrijk. Wat veel mensen niet weten is dat niet-duurzame huidverzorgingsproducten vaak schadelijk zijn voor de huid, zeker na langere tijd gebruik. Dit komt mede door de aanwezigheid van de dierlijke ingrediënten, zoals lanoline. Dit ingrediënt is vaak terug te vinden in huidverzorgingsproducten en wordt gewonnen uit de wol van schapen. De gevoelige huid wordt vaak door deze stof geïrriteerd. Duurzame huidverzorgingsproducten bevatten veel water en plantaardige ingrediënten die veel beter door de huid kunnen worden opgenomen.

Bestel duurzame huidverzorging

U zorgt het best voor uw huid door te kiezen voor duurzame huidverzorging. Natuurlijk kunt u hiervoor uitstekend terecht bij Aurora Dionis. Neem gerust een kijkje in ons online assortiment en plaats direct uw bestelling.