ACNE BESTRIJDEN MET VEGAN HUIDVERZORGING

Acne verminderen op natuurlijke én vegan wijze is een wens van velen. Veel mensen die last hebben van acne ondervinden hiervan dagelijks last. Niet alleen vanwege de huidklachten zoals puistjes. Acne geeft veel mensen ook vanuit cosmetische aspecten dagelijks hinder. Acne is een ontstekingsreactie die in meer of mindere mate aanwezig kan zijn. De ontstekingsreactie zorgt voor de vorming van puistjes en mee-eters die in sommige gevallen ook littekens in het gezicht kan achterlaten.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat in de meeste gevallen in de puberteit. In deze periode krijgen veel jongens en meisjes last van puistjes, ook wel bekend als jeugdpuistjes. Deze verdwijnen uiteindelijk weer, maar dit is vaak niet het geval wanneer er sprake is van acne. Mannen en vrouwen tussen de 30 en 40 jaar kunnen ook nog veel last van acne ervaren. Acne ontstaat wanneer er in de talgklieren, waar de talg wordt aangemaakt, een ontstekingsreactie ontstaat. Androgenen sturen de talgklieren aan en dit proces start in de puberteit. Bij een hogere aanmaak van androgenen worden de talgklieren actiever en dit kan een verstopping veroorzaken bij de uitgang, die zich aan het huidoppervlak bevindt. Uiteindelijk kan dit leiden tot een ontstekingsreactie en zo begint het ontstaan van hardnekkige acne.

Invloed van voeding op acne

Er zijn in het dagelijks leven veel factoren die acne kunnen verergeren, maar acne natuurlijk verminderen is ook mogelijk door aandacht te besteden aan deze factoren in het dagelijks leven. De voeding is hier een mooi voorbeeld van. Zo zorgen snoepjes, koekjes, melkproducten, witmeelproducten en fastfood voor een verergering van acne, terwijl puur voedsel eten helpt in de ondersteuning om acne te verminden. Producten die een ellenlange lijst met ingrediënten laten zien op de verpakking kunnen over het algemeen beter vermeden worden. Beter kiest u voor volkoren granen, minder zuivelproducten (yoghurt is overigens wel goed), zaden, noten, fruit, groente en biologisch vlees.

Natuurlijke behandeling acne

Acne kan met vegan puur natuur huidverzorging worden verminderd. Op de eerste plaats kunnen ‘huismiddeltjes’ de klachten van acne verminderen. Voorbeelden van deze huismiddeltjes zijn appelazijn, zuiveringszout, ijs en groene smoothie. Echter om de acne onder controle te krijgen is het zaak de acne te behandelen met hulp van de juiste huidproducten producten zoals vegan high-end Aloë Vera gel of serum. Deze producten vindt u in de webwinkel van Aurora Dionis.

Puur natuur vegan Acne producten

Aurora Dionis Dermacosmetics heeft afgestemde vegan puur natuurlijke producten in de webshop beschikbaar voor het behandelen en verminderen van acne. Deze zijn 100% natuurlijk en hoog-geconcentreerd, waardoor u acne natuurlijk kunt verminderen zonder last te krijgen van allergische reacties. U kunt eenvoudig online bestellen, maar neem gerust contact op voor een persoonlijk advies. Voor een optimaal advies raden wij u aan een afspraak te maken bij onze kliniek in Hilversum, Aurora Dionis, vegan medisch schoonheidsspecialist.

EEN AFSPRAAK MAKEN

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.