Stap 2. REVITALISEREN EN HYDRATEREN

Met hydrateren van de huid na reiniging breng je deze terug naar z’n oorspronkelijke pH waarde. Lager dan 7 pH valt onder ‘zuur’ en hoger dan 7 pH is ‘basisch’. Onze organen hebben een pH waarde van circa een 7,9 pH, terwijl onze huid een pH waarde tussen 4,5 en 5,5 heeft. De huid conditie herstel je het best rondom de eigen pH waarde of iets daaronder. Een verlaagde pH-waarde heeft  een bacterieremmende werking. Op die manier kan deze zich beschermen op indringers van buitenaf, vernieuwen en genezen van wondjes. Een minder goede conditie vergroot de kans op huidproblemen door woekeren van ‘foute’ bacteriën en schimmels.
Wanneer de huid onvoldoende vocht in zich heeft staat deze als het ware iets open zodat invloeden van buitenaf naar binnen kunnen en andersom. Het resultaat is dat de huid flink gaat uitdrogen. Dit zorgt vervolgens voor irritaties, roodheid en jeuk. Afgestemde hydratatie én bouwstoffen zorgen dat de huid barrière herstelt en verstevigt. Zaak dus om het vochtgehalte op pijl te hebben om vervolgens het vetgehalte, de bouwstoffen op niveau te brengen.
Aurora Dionis Dermacosmetics adviseert actieve hydratatie in combinatie met de voeding aan te brengen.

REVITALISEREN ALGEMEEN

Revitaliseren gaat overactieve werkzame ingrediënten die iets éxtra doen. Dat kan meegenomen zijn bij het Reinigen (zoals in onze N°1 NOURISHING CLEANSER) of bij het Hydrateren (zoals in onze N°8 HYALURONIC WATER). Twee mooie voorbeelden van actieve werkzame ingrediënten zijn Niaciamide en Hyaluronzuur. Met beide houdt je huidvocht beter vast en zijn er een reeks nuttige werkingen: verbeteren van de elasticiteit, genereren van gezondere, jongere huidcellen, ex foliëren van dode huidcellen, verminderen lijntjes en rimpels, verminderen acne, roodheid, pigmentatie en schade aan cellen door de zon / UV.
Lees er meer over op blog Niacinamide en blog Hyaluronzuur.

REVITALISEREN ALLE HUIDTYPEN

's Ochtends en/of 's avonds na de reinigingsritueel: breng één of twee pompjes N°8 HYALURONIC WATER aan op een dun watje. Strijk hiermee langs de huid om deze te reinigen, te verfrissen.

Verzorg de huid hierna met een ALOË SERUM EN NOURISHING OIL SERUM.

Aurora Dionis Dermacosmetics koos voor actieve hydratering met revitaliserende componenten. Die vind je terug in de  N°3, N°6, N°7 en de N°8 . De eersten verkrijgen hun hydraterende en ontstekingsremmende kalmerende werking vanuit hoog geconcentreerde Aloë vera en 1,8% Hyaluronzuur. De N°8 geeft een superhydratatie vanuit Hyaluronzuur in combinatie met 5% Niacinamide.

KLIK HIER VOOR VOEDEN EN HYDRATEREN

 

Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.