Ingrediënten

Ingrediënten

De ingrediënten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn vers en van de beste kwaliteit. Om deze hoogwaardige standaard te waarborgen, is nauw contact met de producenten nodig. Plantaardige ingrediënten zijn anders dan ingrediënten op basis van aardolie, zoals die in de meeste conventionele cosmeticaproducten. Planten groeien elk jaar opnieuw, waarbij de (weer)omstandigheden altijd anders zijn. Die veranderende omstandigheden hebben een invloed op de samenstelling van uiteindelijke ingrediënt.

De belangrijkste ingrediënten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn: aloë vera, Rosa Rubiginosa, Rosa Moschata, Rosa Canina olie, eveningprimrose olie, jojobaolie en klei. Om de producten op waterbasis te conserveren wordt wortelextract gebruikt, dat tegelijkertijd werkt als een natuurlijk probioticum voor de huid. 

                                                        

 Alle producten van Aurora Dionis hebben de internationaal certificaat Allergy Certified dat garandeert dat het risico op allergie minimaal is. 

De producten bevatten alleen de noodzakelijke natuurlijke ingrediënten en geen parfum, etherische olie of minerale olie. Ter conservering wordt biologische wortelextract gebruikt dat tevens een antibacterieel werking heeft en schimmels tegen gaat.

Aloë vera
Aloë vera is goed voor huid, haar en hoofdhuid. Het is aangetoond dat het de cel ontwikkeling van de huid en wondgenezing stimuleert. De stof remt ontstekingsreacties, vermindert pijn en zwellingen en bevordert het herstel van infecties.

Aloë vera bevat vitamine C en E, zink en verschillende enzymen die schadelijke vrije radicalen (ook wel oxidatieve stress of zuurstof radicalen genoemd) ‘opruimen’. Deze worden Veroorzaakt bv schade door zon, vervuiling. Maken de cel ‘defect’ en dan duurt langer om nieuwe gezonde cellen aan te maken. Aloë zorgt dat deze cellen weer gezonder worden gemaakt, of dat ze in ieder geval ‘sneller en mooier aangemaakt worden.

In een cosmeticaproduct kan de stof als draagstof dienen om andere werkzame ingrediënten in de huid te laten intrekken. Aangezien aloë vera de fibroblasten in de huid stimuleert om collageen en bindweefsel aan te maken, heeft de stof een hydraterend effect en vermindert hij het dunner worden en rimpelen van de huid. Aloin, a bioactive compound in Aloe vera, has been reported to have various pharmacological activities, such as anti-inflammatory effects.
Oxidatieve stress

De aloë vera in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Mexico en is biologisch gecertificeerd door Ecocert.

Waarom deze oliën rosa rubiginosa, rosa moschata, rosa canina, jojoba, shea butter en eveningprimrose?

Aurora heeft gekozen om met specifieke plantaardige oliën te gaan werken omdat deze oliën hebben verschillende positieve effecten op de huid. De samenstelling van deze oliën varieert per huidbehoefte. De plantaardige oliën van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn rijk aan triglyceriden, fosfolipiden, FFA's (free fatty acid), fenolverbindingen en antioxidanten. Deze melanges werken synergetisch door het bevorderen van in evenwicht houden van de huid. Zij beschermen/repareren door; antioxidatieve activiteiten (anti radicalen), ontstekingsremmende eigenschappen, antimicrobiële eigenschappen, het bevorderen van wondgenezing; en hebben anti-carcinogene eigenschappen. Toekomstige studies zijn nodig om aan de huidige bevindingen een beter begrip van deze oliën te houden voor het potentieel dermatologische behandelingen en huidverzorgingsproducten te ontwikkelen met behulp van deze oliën.
Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils 

Rosehip olie INCI: Rosa Rubiginosa, Rosa Moschata, Rosa Canina

Rose Hip wordt gewonnen uit zaden van de verschillende rozen. Deze olie bevat aanzienlijke UFA's (unstaturated fatty acid). Het meest voorkomende vetzuur is linolzuur (35,9-54,8%), gevolgd door a-linoleenzuur (16,6-26,5%) en oliezuur (14,7-22,1%) [141]. Een aanzienlijk aantal lipofiele antioxidanten is aanwezig, in het bijzonder de tocoferolen en carotenoïden. Rose hip bevat ook een hoog gehalte aan fenolische zuren, met name p-coumarinezuur methylester, vanilline en vanillinezuur. Vanwege de hoge samenstelling van onverzadigde vetzuren (UFA's) en antioxidanten, heeft deze olie een relatief hoge bescherming tegen ontstekingen en oxidatieve stress (vrije radicale).
Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils 

De rosehip olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Zuid-Afrika en is biologisch gecertificeerd door de Italiaanse instantie CCPB. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.

Evening primrose olie INCI: OENOTHERA BIENNIS OIL 

Eveningprimrose heeft de belangrijkste componenten qua hoeveelheid poly-onverzadigde vetzuren (PUFA's) zijn, voornamelijk linolzuur (LA) en y-linoleenzuur (GLA), die tot de groep van omega-6-zuren behoren.

Linolzuur behoort tot de groep van essentiële vetzuren. Deze olie bevat meer dan 70% linolzuur (LA) en ongeveer 9% γ-linoleenzuur (GLA) [10]. Linolzuur en γ-linoleenzuur dragen bij aan de goede werking van veel weefsels van het menselijk lichaam, omdat ze precursoren zijn van verbindingen die leiden tot het genereren van ontstekingsremmende op ontstekingsziekten, waaronder huidproblemen.

Linolzuur speelt onder meer een belangrijke rol bij het goed functioneren van de huid, met name het stratum corneum, waarin het een van de belangrijkste componenten is van de ceramiden die de lipiden laag vormen. Het is aangetoond dat de aanwezigheid van dit zuur voorkomt dat de huid schilfert en het verlies van water door de epidermis, terwijl tegelijkertijd de huid zacht en elastisch wordt en het proces van epidermale keratinisatie wordt gereguleerd. Een tekort aan linolzuur, dat in grote hoeveelheden aanwezig is in ceramide 1, leidt tot de vervanging ervan door oliezuur. Dit veroorzaakt een verslechtering van de beschermende eigenschappen van de epidermis.
Eveningprimrose 


De eveningprimrose olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Noord-Amerika en is biologisch gecertificeerd door de Italiaanse instantie CCPB. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.

Sheaboter INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER,

Sheaboter wordt gewonnen uit de korrels van de sheu-boom (Vitellaria paradoxa). Karitéboter bestaat uit triglyceriden met oliezuur, stearinezuur, linolzuur en palmitinezuurvetzuren, alsmede onverzeepbare verbindingen. Karitéboter wordt veelvuldig gebruikt in de cosmetische industrie vanwege het hoge percentage van de onverzeepbare fractie (bijv. Triterpenen, tocoferol, fenolen en sterolen), die krachtige anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen bezitten. In de studie van door lipopolysacchariden geactiveerde macrofaagcellen vertoonde sheaboomboter anti-inflammatoire effecten. Aanvullend onderzoek op Atopische Dermatitis heeft aangetoond dat het shea butter-extract dezelfde werkzaamheid had als het ceramide-precursorproduct.
Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils

De Shea butter olie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Zuid- Afrika en is en is biologisch gecertificeerd door SKAL Bio Controle. De noten worden op aanvraag koud geperst om de versheid te garanderen.

Jojabaolie INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL

Jojoba is een langlevende, droogtebestendige, meerjarige plant. Jojoba-olie vertoont een hoge oxidatieve stabiliteit en weerstand tegen afbraak. Het is aangetoond dat het effectief is in het verbeteren van de absorptie van lokale geneesmiddelen. Het hoge gehalte aan wasesters maakt jojoba-olie een goede reparatieoptie voor dermatosen met veranderde huidbarrières, zoals seborrheic dermatitis, eczemateuze dermatitis, Atopische Dermatitis en acne. Jojoba-olie heeft ook een bewezen ontstekingsremmend effect, met potentiële toepassingen bij verschillende huidaandoeningen, waaronder huidinfecties en huidveroudering.  Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils 

De jojobaolie in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit California (VS), Mexico en Israël en is gecertificeerd door COSMOS Ecocert.

Vitamin E INCI: *TOCOPHEROL* Mix of : d-alpha-tocopherol, d-beta-tocopherol, d-gamma-tocopherol, d-delta-tocopherol

De antioxidant vitamine E (α-tocoferol) kan als plantaardige celmembranen beschermen tegen door licht veroorzaakte schade. Er is aangetoond dat lokale toepassing van deze antioxidanten op de huid acute en chronische fotodamaging vermindert (zonneschade). Topisch aangebracht, alleen de natuurlijke vormen van vitamine E-alfa-tocoferol en tocotrienol verminderen op effectieve wijze de ruwheid van de huid, de lengte van de gezichtslijnen en de diepte van de rimpels.

Topisch aangebrachte vitamine E verhoogt de hydratatie van het stratum corneum en verhoogt het water -bindende capaciteit. Alfa-tocoferol vermindert het schadelijke collageenvernietigende enzym collagenase, dat helaas toeneemt in de ouder wordende huid. Vitamine E is een vrije radicalenvanger en een verzachtend middel.
Potential of herbs in skin protection from ultraviolet radiation

Coconut olie INCI: COCOS NUCIFERA OIL

Kokosolie wordt gewonnen uit de pit of het vlees van volwassen kokosnoten geoogst uit de kokospalm (Cocos nucifera). Kokosnoot is samengesteld uit vele FA’s (Fatty Acids) waaronder laurinezuur (49%), myristinezuur (18%), palmitinezuur (8%), caprylzuur (8%), caprinezuur (7%), oliezuur (6%), linolzuur zuur (2%) en stearinezuur (2%). Van kokosolie is aangetoond dat het net zo effectief en veilig is als minerale olie wanneer het wordt toegepast als vochtinbrengende crème voor milde tot matige xerose. In een onderzoek bij pediatrische patiënten met milde tot matig-ernstige Atopische Dermatitis, werd aangetoond dat topische toepassingen van kokosolie effectief waren bij het verminderen van de ernst van de ziekte, het verbeteren van de ziekte-ernstindex (SCORAD) en het verbeteren van de barrièrefunctie (TEWL en huidcapaciteit). Topische toepassingen van kokosolie zijn effectief in het bevorderen van wondgenezing door snellere epithelisatie.

Topische kokosolie beschermt de huid tegen UV-straling.

Van alle zure componenten van kokosolie is aangetoond dat monolaurine een bijkomende betekenis heeft. Monolaurin is een monoglyceride afgeleid van laurinezuur. Het bevat bijna 50% van het vetgehalte van de kokosnoot. Monolaurine vertoont antimicrobiële activiteit door het lipidemembraan van met lipiden gecoate bacteriën, waaronder Propionibacterium acnes, Staphylococcus aureus en Staphylococcus epidermidis, uiteen te laten vallen. Kokosolie in concentraties van 5% tot 40% vertoonde bactericide activiteit tegen Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Proteus vulgaris en Bacillus subtilis. Cellulaire studies hebben ook aangetoond dat monolaurine antivirale en antischimmelactiviteit vertoont.
Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils 

Klei INCI: SOLUM FULLONUM

Deze bijzondere en zeldzame geventileerde en gesteriliseerde grijs/groene klei, werkt anti aging, zuiverend en verstrakkend.

De klei van Aurora Dionis Dermacosmetics komt van oorsprong uit de mediterrane zee en is rijk aan elementen die in zeewater aanwezig zijn. Het werd gevormd tussen 7 en 16 miljoen jaar geleden, toen de aarde nog vol energie was. Deze energie is bewaard gebleven en opgeslagen in de klei.

Dankzij de sporenelementen en mineralen heeft deze klei een buitengewoon zuiverende kracht. Deze klei helpt uw huid jong, soepel, en elastisch te maken. De grote aanwezigheid van silica werkt regenererend en helpt vertragen van het verouderingsproces. Deze klei is een uitzonderlijk, natuurlijk anti aging product.

De klei in Aurora Dionis Dermacosmetics komt uit Italië en is gecertificeerd Demeter, BDIH, ICEA en Ecocontrol Vegan.

Wortelextract INCI: LACTOBACILLUS FERMENT LACTOBACILLUS, COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT

Het wordt gebruikt in onze aloë producten omdat werkt ook als natuurlijk conserveermiddel en geeft geen allergische reacties zoals andere natuurlijk conservering wel doen.

Het wortelextract bestaat uit een mix van antimicrobiële peptiden en is getest tegen verschillende bacteriën en schimmels, zoals de Propionibacterium acnes, Staphylococcus aureus, Candida albicans en Aspergillus brasiliensis. Meer informatie over wat deze bacteriën en schimmels met de huid kunnen doen, vindt u onder het kopje ‘Huidproblemen’. Laatste onderzoeken over de effecten van deze probioticum voor de huid 

Een ander type antimicrobiële peptide is gemaakt door de fermentatie van kokosnootolie (Cocos nucifera) met de melkzuurbacterie Lactobacillus. Kokosolie wordt traditioneel gebruikt om huidaandoeningen, schimmelinfecties, ringworm en zelfs voetschimmel te behandelen.

Het wortelextract is gecertificeerd door Ecocert en komt niet van genetisch gemodificeerde bronnen.