5% korting op uw allereerste bestelling! gebruik code YFNH1DZ7Q39Z

Acne


Acne is een ontstekingsreactie van de huid waarbij zich puistjes en comedonen (mee-eters) vormen. De ontstekingsreactie ontstaat in de talgklieren, waar talg wordt geproduceerd. Vanaf de puberteit wordt de werking van de talgklieren aangestuurd door androgenen (mannelijke hormonen). Als er veel androgenen worden aangemaakt, wordt de talgklier actiever en kan de uitgang aan het huidoppervlak verstopt raken en ontstekingen veroorzaken. Die ontstekingsreactie veroorzaakt puistjes en pukkels. Mannen kunnen daar (veel) last van hebben, maar acne komt ook nog wel voor bij vrouwen tussen de 30 en 40 jaar.

Acne kan worden verergerd door verschillende factoren, zoals ongezonde of ongebalanceerde voeding, het gebruik medicijnen en/of spierversterkende middelen (anabole steroïden) en door menstruatie en zwangerschap. De huid kan ook geïrriteerd raken van uitknijpen of peuteren, waardoor wondjes gaan ontsteken. Agressieve huidverzorgingsproducten en make-up kunnen eveneens acne veroorzaken of veregereen, net als te veel of te weinig wassen.

Acne behandeling
Er zijn verschillende behandelingen voor acne die goede resultaten kunnen geven. Allereerst wordt er een uitgebreid huidanalyse gemaakt en een behandelplan opgesteld met de verschillende mogelijkheden.

De keuze kan vallen op:
Verweken en verwijderen van de huid oneffenheden of microdermabrasie of peeling of een combinatie van de boven genoemde opties.

Een afspraak maken